- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ale ja nie mam 4 dzieci Tylko jednonatkach napisał: Adlenne Dziękuje:) ja Wam wszystkim rownież gratuluje Fasolek, niech rosną zdrowo:)
Anabelle super gromadka, ja tez zawsze marzyłam o dużej rodzinie.
Mam dopiero 25 lat więc musiałabym młodo zacząć
Kiedy masz wizyte??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W środę - to trzymam kciuki za śliczny pęcherzyk
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jak Wam minęła niedziela?? U mnie leniwie, nic mi się nie chce Jutro rano śmigam na badanie krwi, a potem do pracy na 14:00. Powiedzcie na co dokladnie zrobic pierwsze badanie z krwi, jeszcze przed pierwsza wizyta u ginka - bo on na pewno zleci cała litanie badań
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
dzisiejsze niedziela jest ostatnim dniem mojego urlopu, wiec juz z taka niemila swiadomoscia ze sie konczy przyjemnosc. Bylismy dzis jeszcze na wycieczce w mini zoo gdzie Paulinka mogla karnic sama rozne zwierzaki i miala ogromna frajde.
Jakie badania zrobic...? Hmm kurcze dla mnie to druga ciaza ale trudno mi powiedziec bo juz nie pamietam. Zawsze lekarz zlecal co zrobic.
Powiem Wam ze praktycznie przez polowe pierwszej ciazy wymiotowalam i chudlam, wiec mialam nadzieje ze tym razem mnie to ominie ale dzis caly dzien mi niedobrze i mam obawy ze zaczyna sie juz to co za pierwszym razem...
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Mini zoo super sprawa, dzieci maja frajdę i dorośli przy okazji też
Ja nie mam jeszcze mdłości i niech tak zostanie.... Chociaż zauważyłam że zaczynają mi przeszkadzać niektóre zapachy np. Kawa lub mocne perfumy.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Robi się badanie tsh, cytomegalie w 2 klasach, toxoplasmoze w 2 klasach, różyczkę w 2 klasach, grupe krwi, owa, hbs, hcv, hiv, morfologie, mocz, poziom glukozy na czczo, (czasami uzupełnienie do hormonów tj ft3, ft4, antytpo), lekarze często zalecają też wykonanie cytologii, jeśli nie ma wyniku sprzed max 6 msc, niekiedy robi się też wymazy z pochwy w kierunku mycoplazma, ureaplasma, chlamydia.
Robi się też często usg lub badanie piersi.
Ale jak chodzisz na nfz to dostaniesz na wiekszość skierowanie, a jak chodzisz prywatnie to wszystko jedno, możesz sama zrobić.
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Poczekam i zobacze jakie on mi zleci badania. Zrobiłam dzisiaj tylko na beta hcg.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
Jeśli chodzi o badania do Bella ma racje Ja dostałam teraz od ginekolog spis badań do zrobienia to m,in.analiza moczu, morfologia, glukoza, tsh, taxoplazmoza w dwóch klasach, grupa krwi, hiv i reszty nie pamiętam Nie zrobiłam wszystkiego bo policzylimi za ten cały pakiet ponad 600 zł nie wiem skąd te ceny...sam hiv kosztuje 340 zł :/ Porąbało ich z tymi cenami.
Zrobiłam tylko podst. morfologię, analizę moczu,glukozę, tsh i taxoplazmozę w 2 klasach.
W Warszawie będę robić resztę .
Tata mnie ubezpieczy pod siebie , bo studiuję jeszcze i kończę25 lat w styczniu, więc jeszcze przez 1,5 roku może mnie ubezpieczać w ten sposób. Będe mogła korzystać z NFZ-u , bo pracuje na umowe zlecenie i nie mam ubezpieczenia
Dlatego na razie robilam wszystko prywatnie.
W Wawie mam swoja ginekolog ktora mnie bedzie prowadzic dokąd będę w Warszawie, a jak się przeprowadzę do Pabianic do mojego N to będzie mnie prowadzić ginekolog. W łodzi w szpitalu im.Matki Polki, tam będę rodzić.
- patrycja82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja jestem w ciąży w 7 tygodniu i poród mam przewidziany na 18 kwietnia, ale to się może przesunąć czasowo w jedną lub w drugą stronę
To moja pierwsza ciąża, więc nie jestem w stanie Ci doradzić co do tej sytuacji, w której się znalazłaś.
Może pocieszy Cię to, że moja mama urodziła moją siostrę i w niedługim odstępie czasu zaszła w ciąże znów. Między Nami jest 1,5 roku różnicy wieku. Dała radę !! Zobaczysz Kochana z pomocą bliskich sobie poradzisz. Fakt Córeńka może być zazdrosna, bo będzie zbyt mała, aby zrozumieć to, że będzie siostrzyczka lub braciszek. Wierzę w to że jednak dasz radę!!! :* Mamusie doświadczone,które mają podobną sytuację Ci pomogą i doradzą :*
Ja Cię wspieram i wierzę w Ciebie :*
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
Daj sobie troche czasu na oswojenie sie z nowa sytuacja.
Ja to sie boje po trzech latach tego powrotu do pieluch, nieprzespanych nocy, karmienia, ulewania itp.
A Ty jestes ze wszystkim w miare na biezaco.
Pamietaj ze kazda mama kocha wszystkie swoje dzieci tak samo a kazde najmocniej. To przyjdzie samo, ale cierpliwosci....
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa