- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- kaikai
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Karolina strasznie drogie te badania, ja to robię wszystko na NFZ
Wczoraj musiałam kupić sobie nowe staniki, biust rośnie jak na drożdżach no i boli a to już nie jest fajne.
Od rana też mnie mdli, groszek rośnie i już daje znać o sobie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 21
No ja już też mam problem ze stanikami !! Widziałam ostatnio fajne w hm dla kobiet karmiących i w ciąży za 59 zł
Na mdłości słyszałam, że dobra jest cola oraz cytryna - poliż cytrynę lub powąchaj
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ja też byłam w ciąży zanim Antek skończył rok, niestety ciąża się nie utrzymała. Bardzo ubolewałam, że nie będę mieć dzieci rok po roku. Na szczęście szybko po stracie udało się ponownie i planowo dzidziuś ma przyjść na świat jak Antek będzie miał 23 msc. Głowa do góry Patrycja i nie zamarwiaj fasolki. co ona winna? A później jak dzieci będa papuszkami nierozłączkami to będziesz się cieszyła z tej wpadki
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- patrycja82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Karolincia - mężowi oczywiście powiedziałam o ciąży i jest równie przerażony jak ja ale on raczej tym jak sobie z tym wszystkim poradzę i tym, że nie będzie miał jak mi pomóc bo niestety długo jest w pracy a na dodatek pracuje na zmiany,,,
Anabelle - strasznie mi przykro, że straciłaś swojego dzidziusia, trzymam kciuki żeby tym razem było wszystko dobrze i na pewno będzie
Kaikai - witaj
jeśli mogę coś doradzić w sprawie mdłości to u mnie rewelacyjnie sprawdziły się w pierwszej ciąży migdały, wystarczyło parę zjeść i już było ok może Wam też pomogą, póki co mnie na razie jeszcze mdłości nie męczą ale sądzę, że wszystko przede mną bo to dopiero 5 tydzień
pozdrawiam i życzę udanego wieczorku
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dlatego bardziej Cię to przeraża, bo mąż ma taką pracę , a nie inną. A może Twoja mama lub Teściowa by mogły Ci trochę pomagać??
Dacie sobie radę, wierzę w Was :* Będzie cieżko,ale poradzicie sobie :*
- patrycja82
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W nocy jak któreś ma koszmary to starsza córka potrafiła przytulać młodszego i mówić żeby spal, a ona bedzie pilnowała, żeby nic mu sie nie stało. No coś niesamowitego. Ale nie ma sie co oszukiwać. Pierwszy rok ciężki. Mój Antek też je kaszke w nocy, śpi tylko z nami, w ogóle to taki przytulas. Teraz jak mąż wyjedzie to zostane w sypialni z niespełna 2 latkiem oraz noworodkiem, którego przy karmieniu nocnym trzeba przewijać - wtedy obudzi mi się 2 latek i bedzie chciał się przytulić żeby zasnąć. Będzie sajgon Ale to mija, a dzieci zostają Naprawde głowa do góry
Ile dziecko bedzie miało jak urodzisz?? 19 msc? tak? To ponad 1,5 roku. Mój Antek ma 16 msc. Sam je, sam pije, sam chodzi, mówi kiedy chce pić, jeść, kiedy zrobi kupkę. To nie jest tak, że to 10 msc dziecka przywioza ci noworodka. Nie martw się. Jak Antek bedzie miał 19 msc to ci napisze jak wygląda jego dzień
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Między mną a siostrą jest 1,5 roku różnicy. Przez pierwszy rok po moim urodzeniu mama miała sajgon, noce były okropne tak jak mówi Anabelle . Jak ja sie urodzilam siostra miala 1,5 roku, więc jeszcze w pieluchach biegała, ale nie było źle. Razem się bawiłyśmy jak już chodzić zaczęłam i było lżej. Taty nie było,bo duuużo pracował od wczesnego poranka do późnej nocy.
Jak ja sobie radzę? Wiesz...to moje pierwsze dziecko będzie, więc nie mam doświadczenia takiego jak Wy Mamuśki Mdłości mnie aż tak nie męczą, zachcianki są, od kilku dni przy myciu ząbków widzę krew na paście, którą wypluwam. Zapiszę się do dentysty w przyszłym tygodniu.
Anabelle - a Twój Mąż wyjedzie na stałe?
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Patrycja - nie miałam okazji wcześniej nic napisać, ale popieram dziewczyny w 1000000%, wszystko będzie dobrze ja mogę Ci przedstawić przykład mojej szwagierki, która ma syna 10letniego i drugiego rocznego. Przepaść jest ogromna. Te dzieci nic razem nie robią. Starszy się opiekuje, to wiadomo, ale ma już swoje sprawy, szkołę, obowiązki i chętny do zabawy z młodszym nie jest, bo go tego rodzaju zabawy już nie interesują. Woli biegać z kolegami, piaskownic itp. Smutne to, ale niestety prawdziwe. Dlatego też moim skromnym zdaniem im mniejsza różnica wieku tym lepsza. Nie ma się co łamać, bo dzieci to największe szczęście jakie może nas spotkać. A im wcześniej je mamy tym dłużej z nimi jesteśmy. Także Kochana głowa do góry, pamiętaj że zawsze może się tu wygadać, bo od tego jesteśmy
Wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Oczywiście stres był, ale jak weszłam do gabinetu to emocje opadły Zapytał o datę ostatniej miesiączki, kiedy robiłam test ciążowy itp. Potem powiedział, że zrobimy tylko USG na potwierdzenie ciąży. No i ciąża jest Pęcherzyk ma średnice 10,3 mm. Widziałam go, ale jest jeszcze bardzo malutki. Termin wyznaczył na 7 maja 2015. Z tych "internetowych liczydeł" miałam na 3 maja. Ale wiadomo lekarz wyliczy to precyzyjniej. Ogólnie to wszystko jest w porządku. Następną wizytę mam za 2-3 tygodnie. Wtedy założymy kartę ciąży. Zlecił na początek morfologię, badanie ogólne moczu i oznaczenie grupy krwi. No i zajadanie kwasu foliowego, ale to już wcinam od dłuższego czasu.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Szkoda tylko, ze gin od razu nie założył karty, bo jak do którejś ciąży nie miałam karty a coś mnie zaniepokoiło i pojechałam na izbe przyjęć to bez karty traktują troche gorzej delikatnie mówiąc. Jakby im się kit wciskało
Mój mąż nie wyjeżdża na stałe. Np teraz dalej śpi w łóżku -.-
Ale ma taką prace że np może wyjechać w pon, jechać do pracy 600 km w jedną strone, nocować w hotelach, wracając pojechać do innego miejsca i dojechać do nas do domu dopiero na weekend. Zależy co mają i gdzie w Polsce mają.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anabelle - przepraszam, źle zrozumiałam
- kaikai
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój jeszcze nie je sam, nie mówi co chcę, nocnik to tylko stoi sobie. Dawidek to mówi po chińsku ale o co mu chodzi to nie wiem
Też się martwię jak dam sobie radę z dwójką maluchów, bo jestem sama całym dniami i mama czy teściowa nie mogą mi pomóc.
Ale ja bardzo chciałam mieć kolejne dziecko właśnie dla Dawida żeby nie był sam i miał się z kim bawić
Źle ze mną od rana nic zjeść nie mogę tak mnie mdli, uroki ciąży.
- Karolincia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kaikai
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dawid będzie miał 2 lat jak się małe urodzi. No to chyba będzie już coś mówił