BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #922400 przez Anabelle

Karolincia napisał: Anabelle - używasz wkładek higienicznych ? :)

Tak.

Patrycja, Antek jest mega mamusiny i śpi tylko przytulony ze mną więc wiem coś o mamusinych przytulasach ;) Ma 16 msc, 1,5 roczniak ma 18 msc - to jest już bardzo samodzielny człowiek ;) Oczywiście mama musi być w zasięgu wzroku.... lub krzyku ;) ale to nie jest już noworodek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #922768 przez patrycja82
Hej Dziewczyny! Jaka tu cisza...:) Jak minął Wam weekend??? Mam pytanko - jak radzicie sobie z sennością? Mnie ostatnimi czasy strasznie męczy a nie mogę się położyć spać bo moja malutka mi na to nie pozwala (mąż w pracy więc nie ma się nią kto zająć) nie chcę pić kawy bo wiadomo to nie jest w ciąży wskazane ale czasami juz nie wyrabiam, oczy same mi się zamykają....;/ udanego dzionka i do usłyszenia

10 lata 3 miesiąc temu #922997 przez natkach
Hej:) u mnie wszystko dobrze :) też jestem senna na okrągło... Popołudniami kładę się chociaż na chwile, bo nie wyrabiam. Teraz chodzę do pracy na 6:00, także dramat.

10 lata 3 miesiąc temu #923546 przez demoniqe
witajcie!

Na moim teście jakaś baardzo blada druga kreska pojawiła się w weekend. W poniedziałek powtórzyłam i też ledwo zauważalna. Zrobiłam bete wyszla 98 a dziś powtorzyłam betę i 240 i test już na 100% dwie grube krechy :) test z Rossmana :)

jestem mamą Kubunia ktory ma rok i prawie cztery miesiące :) chcielismy zacząć starać się o kolejnego dzidziusia gdzieś za pół roku, ale traf chciał, że jest już teraz!
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, bo pierwszą ciążę miałam martwą w 11 tygodniu. Ale trzeba być dobrej myśli. Państwowo umówiłam się do gina na jutro, żeby potwierdzić i ewentualnie dostać coś na podtrzymanie a u mojego lekarza od pierwszej ciąży za 2 tyg kiedy powinno być już serduszko. Teoretycznie to 5 tc ale pewności nie mam bo po poprzedniej ciąży miałam tylko jedno plamienie i okres i to średnio regularne :) z bety to 5 tc, wg owulacji raczej też :) zobaczymy czy gin coś jutro zauważy. Jeśli nie to czekam do 26 wrzesnia na usg :)

10 lata 3 miesiąc temu #923640 przez Adlenne
Demoniqe gratulacje, witaj.
Ja mam wizyte dopiero 18 wrzesnia i juz nie moge sie doczekac. Kaikai czy tobie tez tak dluzy sie czas do wizyty?

10 lata 3 miesiąc temu #923653 przez natkach
Witaj demoniqe :)
Gratuluje dwóch kreseczek :) daj koniecznie znać jak po wizycie u gina :) ja tez za 2 tygodnie jadę sprawdzić jak serduszko :)

10 lata 3 miesiąc temu #923671 przez lalka
Demoniqe gratulacje i na maj trafiłaś super!!!!!wklej teściora!!!!

10 lata 3 miesiąc temu #923860 przez demoniqe
Dzięki dziewczyny! Nie wytrzymałam i poszłam dziś do gina, jednak na USG nic nie było :( mówi, że albo to wczesna ciąża (4-5 tc) albo ciąża pozamaciczna. Przy pozamacicznej też beta ładnie rośnie do pewnego momentu. Co pozostaje, poczekać te 2 tyg i sprawdzić czy ta fasolka rośnie.

10 lata 3 miesiąc temu #923907 przez Anabelle
Aj ty pieronie :P Po coś szła :P
Poczekaj grzecznie 2 tygodnie i na pewno będzie wszystko dobrze! :*

10 lata 3 miesiąc temu #923940 przez kika25
Cześć dziewczyny ja również chciałabym dołączyć do Was test zrobiłam dzisiaj no i są dwie kreski co nas bardzo ucieszyło jutro bede dzwonić zeby umówić sie do giekologa według okresu byłby to 4 tydzien :laugh: to moja można powiedzieć 3 ciąża pierwsza było puste jajko płodowe druga to nasza córeczka Gabrysia , która w styczniu skonczy 3 lata :) troche obawiam sie zeby nie było tak jak za pierwszym razem ale jestem dobrej myśli ;)

10 lata 3 miesiąc temu #924120 przez Adlenne
Witaj kika25, gratulacje.
Moja Paulinka tez w styczniu konczy 3 lata. Dokladnie 3ego, a Gabrysia z ktorego jest stycznia?
Jak sie czujesz masz juz jakies objawy?
Ja Wam powiem ze czuje sie do okropnie, albo jestem glodna albo mnie mdli, staram sie jesc czesto i malych porcjach. Ogolnie to teraz sobie przypomnialam dlaczego po pierwszej ciazy stwierdzilam ze przed druga musze zrobic spora przerwe i zebrac sily. Mam nadzieje ze nie bedzie tak jak za pierwszym razem bo wtedy wymiotowalam do polowy ciazy i schudlam 5kg. A pod koniec znow lezenie bo mialam skurcze i na szyjke mialam pessar zakladany.
Padam z nog ogolnie, powiedzcie czy tez tak macie czy tylko ja jestem jakas histeryczka?

10 lata 3 miesiąc temu #924163 przez kaikai
Witamy Demoniqe i kika25 :)

Wybaczcie ze nic nie piszę, ale ostatnio choruje :( nie mam siły na nic

Adlenne ja też już wyzyty doczekać się nie mogę na szczęście to już w przyszłym tygodniu :)

10 lata 3 miesiąc temu #924293 przez kika25
Gabi jest z 19 stycznia dzisiaj umówiłam sie na wizyte która mam dopiero 3 pazdziernika. Ogólnie od jakiegoś tyg pobolewa mnie brzuch i piersi narazie nic wiecej a i czesto chodze do toalety. Dzisiaj byłam w odwiedzinach u taty , który choruje na nowotwór i każde kolejne spotkanie z nim jest dla mnie ciezkie bo jest bardzo zle i wróciłam do domu z płaczem dobrze że mąż był w domu to miałam do kogo sie przytulic.

10 lata 3 miesiąc temu #924427 przez Adlenne
Kika moj tata zmarl na nowotwor 9 lat temu wiec wiem przez co przechodzisz i serdecznie Ci wspolczuje. Najgorsza jest ta bezradnosc kiedy sie patrzy jak choroba zzera najblizsza osobe.
Zycze Ci duzo sily a Tacie jak najmniej cierpienia.

10 lata 3 miesiąc temu #924683 przez antena
Witajcie
Chciałabym dołączyć do tematu. 4 września zrobiłam test - dwie kreski. Przerażona jeszcze tego samego dnia udałam się z koleżanką na ginekologie gdzie lekarz zrobił usg dopochwowe. Okazało się, że od ostatniej miesiączki (GA) jest to 5w5d.
CRL 0,21cm, przybliżona data porodu (EDD) 02.05.2015 :) Dzisiaj mija 7 tydzień. Wizyte w gabinecie gin mam dopiero 16 października.
Mam 19 lat, jest to moja pierwsza ciąża. Jestem przerażona, nie mam jeszcze żadnego doświadczenia ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka