BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #917949 przez Karolincia
Kaikai mnie też pobolewa brzuszek, od kilku dni mnie mdli i mam posmak metalu w ustach :) Czasem jeszcze mnie ciągnie w pachwinie prawej i czuje pęcherz ale to wszystko się rozciąga w środku i dlatego :)
No ja mam wizytę pojutrze, 27 sierpnia stresuję się :(\
Faktycznie dłuugo czekasz na wizytę, ale jeśli warto poczekać bo dobry lekarz to musisz jakoś wytrzymać :)
Mam Kochana to samo niby jak sobie wyliczyłam to termin porodu przypada na 25 kwietnia, ale zobaczymy co wyjdzie na usg :) I jak lekarz wyliczy :) Wiadomo różnie bywa z porodem może być pozniej jeśli tak, to bym rodzila na początku maja :) Dlatego piszę tu w majówkach i w kwietniówkach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #918024 przez Adlenne
Karolincia dokladnie w drugim dniu piatego tygodnia. Wiek ciazy liczy sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki wiec tak mi wychodzi.
Kaikai ja dzis dzwonilam i proponowali mi termin na 22 wrzesnia ale zadzwonie po 17 bo wtedy bedzie moj gin i maja go pytac czy wyrazi zgode wczesniej. Mam nadzieje ze tak bo nie chce tyle czekac.
A z pecherzem to racja, sikam co chwile, a wlasnie jedziemy do Zakopanego na 4 dni i ci chwile musimy stawac na sikpauze

10 lata 3 miesiąc temu #918036 przez kaikai
Karolina to super ze już za tak szybko masz wizytę :)a będziesz miała na wizycie usg ?

Ja się zapisałam do przychodni przyszpitalnej do której chodziłam z Dawidkiem, na każdej wizycie miałam usg i robili mi tam wszystkie badania jakie chciałam :)
Rodzilam też w tym szpitalu i było super.

Ja nie mam jeszcze takiego parcia na pęcherz. W ogóle czuję się jak zawsze tylko piersi mnie bolą.

10 lata 3 miesiąc temu #918099 przez Karolincia
Adlenne rozumiem :) Fajnie to o tydzień masz młodszą ciążę :) A jak mąż zareagował na ciążę??:) Postaraj się z tą wizytą, żeby Ci się udało wcześniej ją mieć :)

Kaikai ja mam wizytę również z usg :) Idę na usg ginekologiczne, które będzie wykonywać pani ginekolog która też jest położną :)

A ja już miałam w 5 tygodniu ciaży ;) A mąż się cieszy z ciaży, dzieci już wiedzą??:)

10 lata 3 miesiąc temu #918242 przez Adlenne
Maz sie cieszy a Paulince nie mowimy jeszcze bo to za wczesnie.
Udalo mi sie umowic na 18 wrzesnia, wczesniej sie nie da wiec Kaikai bedziemy miec w podobnym terminie wizyte. Tez bede miec od razu USG. Ide do innej lekarki niz w pierwszej ciazy bo wtedy chodzilam prywatnie a teraz chce na nfz zeby nie placic za wszystkie badania.

10 lata 3 miesiąc temu #918246 przez Nikaa
Wooow już majóweczki 2015 się pojawiły

gratulacje od lipcóweczki 2013 i przyszłęj marcóweczki lub kwietniówki 2015 ;)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 3 miesiąc temu #918303 przez Karolincia
Adlenne później się Młoda dowie, że siostrzyczkę lub braciszka będzie miała :) Mój Narzeczony też się bardzo cieszy :) To super, że udało Ci się załątwić wcześniejszą wizytę :) Pewnie, jak masz możliwość chodzenia na nfz to po co płacić prywatnie :)

Nikaa dziękuję i Tobie również gratuluję !!! :) U mnie będzie albo kwiecień albo maj :)

10 lata 3 miesiąc temu #918393 przez Karolincia
Dzień dobry Mamusie !! :)

Jak się dziś czujecie?? Jak samopoczucie?

Pogoda dziś średnia u mnie, niebo zachmurzone, zero słońca :( Taka jesienna aura za oknem :( Nie wyspałam się dziś, bo miałam głupie sny, budziłam się w nocy a to na siusiu, a to tak po prostu bo nie mogłam usnąć :( Jeszcze do tego ból głowy, odrzuciło mnie od kawy, więc nią się nie poratuje :( Masakra.... :( Jeszcze jutro mam wizytę u ginekologa, będzie mi usg robić :( Zaczynam się stresować :(

10 lata 3 miesiąc temu #918502 przez Adlenne
Oj mam nadzieje ze samopoczucie Ci sie poprawi. A badaniem sie nie stresuj, musi byc dobrze.
My dzis bylismy w "Dolinie ku dziurze" to taka okolo pol godzinna trasa do niewielkiej jaskini i Paulinka dzielnie sama zaszla w obie strony. Pogoda tu w Zakopanem tez taka sobie. Jest pochmurno i zimno ale najwazniejsze ze nie pada.
A wy skad jestescie? Bylyscie gdzies na wakacjach?

10 lata 3 miesiąc temu #918554 przez Karolincia
Adlenne - Jak wycieczka się udała to najważniejsze :) Dzielna Dziewczynka z niej :) Brawa dla niej :) A staram się nie przejmować,ale wiesz jak to jest ;(

10 lata 3 miesiąc temu #918610 przez Anabelle
Ja jestem z okolic Krakowa, a na wakacjach byliśmy w Trójmieście,a później nad morzem już bezpośrednio. Jesienią jak się uda to skoczymy na pare dni do Zakopanego.

10 lata 3 miesiąc temu #918615 przez Karolincia
Przepraszam zapomniałam napisać o wakacjach :) Jestem obecnie od 11 sierpnia u mojego N w Pabianicach i wracam 6 września do domku do Warszawy. Jakoś musimy myśleć o przeprowadzce mojej do niego na stałe :)

10 lata 3 miesiąc temu #918637 przez kaikai
Hej

Ja jestem z Warszawy.

W tym roku odpoczywalismy na naszej działce, nie chciałam jeździć z Dawidkiem.

My co roku jeździmy do Żywca i Zakopanego, ale w tym roku darowalam sobie, bo mały nie lubi jeździć samochodem i po pół godzinie jest masakra.
Mam nadzieję że w następnym roku wyjedziemy. Dawid może polubi fotelik, a maleństwo będzie ładnie spało.

10 lata 3 miesiąc temu #918641 przez Karolincia
Kaikai a ile Dawidek ma lat??

10 lata 3 miesiąc temu #918671 przez Anabelle
U nas na szczeście ANtek bardzo lubi fotelik ten 9-18 kg więc korzystamy.

Karolincia Kaikai ma syna w tym samym wieku co ja, czy Monia.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka