- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
- Lily729
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas jakiś tydzień temu było na wadze 6,7 kg - za tydzień szczepienie to się upewnię
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja karmie piersią co 3 godziny w ciągu dnia i raz w nocy. My czekamy z nowymi pokarm ami do 6 miesiąca ale widzę ze mała zaczyna się interesować jedzeniem wiec niedługo będzie dostawać coś nieco do polizania.
Moja Maja od jakiegoś tygodnia turla się co chwile z pleców na brzuch i na odwrót. Jak leży na płaskim to kie ulezy nawet minuty na plecach. Zaraz się rzuca na bok a zaraz potem na brzuch. Waży 6300g. (4,5miesiaca)
Juz od 2 tygodni siedzi dosyć ładnie ale nie samodzielnie oczywiście. Długo leżała i nie wykazywała większej aktywności ale właśnie też zaczęłam ja częściej kłaść na brzuch i nabrała sił i teraz bardzo szybko się rozwija.
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- natali422
- Wylogowany
- gaworzenie
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Antoś waży 7,200g pije mleczko mm 4 razy dziennie - rano i wieczorem zagęszczamy troszkę kleikiem ryżowym. Miedzy kamieniami pije soczek jabłkowy rozrobiony z woda.
- Lily729
- Wylogowany
- gaworzenie
co do leżenia na płasko to w domu jeszcze jako tako, ale na spacerki muszę podwyższać oparcie w gondoli ;P
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A poza tym to mała wykazuje ogromne zainteresowanie jedzeniem, nawet zaczyna żuć tak śmiesznie językiem ale ze spokojem nie śpieszymy się z wprowadzaniem nowych smaków chwilowo ta kaszka, a potem zobaczymy. Może marchewka? Trzeba jednak przyznać, że do karmienia dzieciaczka trzeba się uzbroić w anielską cierpliwość
Wydaje mi się, że idą też jej ząbki bo paluszki wkłada zaciska buźkę i ślini się niemiłosiernie ale podobno od tego etapu może minąć jeszcze miesiąc lub dwa zanim jej ząbki wyjdą
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Lily729
- Wylogowany
- gaworzenie
Filip w dzień śpi 2-3 razy po 30 min i to wszystko, ale za to w nocy od 19-20 do 8 rano z jedna przerwą na szybkie amu
- GabrysiaSta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Postaram się w najbliższym czasie Was nadrobić ale teraz przeczytałam tylko 2 strony. Nasze brzdące rosną w zaskakującym tempie i szybko zdobywają nowe umiejętności. Nasz Nikoś waży.. 8,8 kg i jest straszny głodomór od wtorku dostaje marchewkę. Mieliśmy problem ze spaniem w nocy gdyż od pierwszej budził mi się co pół godziny i wstawał o 6 a ja chodziłam po ścianach, myślałam, że to może od ząbków ale jak dałam mu konkretne jedzenie to budzi się teraz tylko raz. A tak chciałam aby był tylko na piersi do 6 mies. widocznie ten model tak ma Tak jak Wasze dzieciaczki śpi 3 razy po 30 min. w dzień. Też zaczął się u nas okres ciekawości świata i spacery to są wtedy kiedy jest pora spania bo tak to się strasznie denerwuje, że nic nie widzi. Przechodziliście już jakieś choroby? My jak Niko miał 3 tygodnie trafiliśmy do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc ale okazało się to infekcją górnych dróg oddechowych ale i tak było kiepsko bo Młody przez katar nie mógł oddychać i myślałam, że się udusi. Teraz też załapał katarek ale o wiele lepiej to zniósł .. moje córki co chwilę przynoszą coś ze szkoły/przedszkola .. taki mamy klimat pozdrawiam Was gorąco i powiem, że fajnie być z Wami z powrotem
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania