- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie moge sie doczekac kiedy powiem rodzicom, a jutro jedziemy do Polski o bede mogla zrobic to osobiscie.
Termin bez zmian na 14 maja. Pierwsza ciaze przenosilam 11 dni, ciekawe czy tym.razem.tez.tak bedzie. Tak czy siak wyrobie sie w maju:)
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
U mnie syn jest jedynym chlopcem w rodzinie i narazie tak zostanie
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Natkach gratuluje tuch ruchow malca to napewno niesamowite uczucie:)
Goniag12 dziadki oszaleja za wnusia. Mala krolewna na forum :)napewno sie w maju wyrobisz gorzej ze mna ja na sama koncowke to roznie bywa maz prosi by dzidzia do 3 czerwca poczekala bo wtwdy ion ma urodziny coekawe czy poslucha hihi
- vicctory
- Wylogowany
- gaworzenie
papryczkachilli witaj ja pierwsze zakupy poczyniłam po 12 tygodniu, wtedy na początku chłopięce bo miałam taką podświadomą pewność, później jak nieco zwątpiłam to zaczęłam kupować tylko uniseks, a teraz gdy już wiadomo, że Kornelka chodzi ze mną na zakupy, szalejemy z dziewczyńskimi
natkach, GabrysiaSta, Adlenne gratuluję synusiów
kakai, goniag12 gratuluję córuni
mni u mnie na zaparcia chyba najbardziej działa syrop przeczyszczający w szafce, którego na szczęście nie muszę używać. Wcześniej próbowałam zalewania kefirem kilku śliwek suszonych i wypijania go rano. Nie pamiętam czy pomagało ale smakowało mi
Co do bólu brzucha to co kilka dni mam kłucia w pępku, bardzo nieprzyjemne. Podejrzewam, że to poprzez powiększającą się macicę, bo żadnych innych dolegliwości nie mam, a na drugi dzień przechodzi. Ostatnio zastanawiałam się też czy nie jest to spowodowane tym, że jako niemowlak miałam przepuklinę pępkową i w sumie miewałam kiedyś tam takie swędzenia czy kłucia w pępku.
a!gusia a po kim ona taka przekorna?
p.s. stanowczo częściej muszę tu zaglądać, bo nadrabianie zaległości to jakiś hardcore Cieszę się jednak, że dałyśmy radę
Pozdrawiamy majóweczki
- tvitii30
- Wylogowany
- gaworzenie
Ja naszczescie oprocz bolu plecow(rok temu mialam wypadek samochodowy i zlamalam kregoslup w odc. Ledzwiowym) nie mam zadnych dolegliwosci. Na poczatku zawroty, mdlosci i sennosc. W 4 miesiacu mialam zgage i dokuczac mi zaczela rwa kulszowa. Teraz naszczescie odpuscily.
Ja od ok 16 tyg czuje ruchy ale ostatnio to zaczely byc one bardzo mocnre jak na 350 gr brzdaca( tyle mial w niedziele na usg)
A i jeszcze napisze bo mi sie dzis wyjatkowo nudzi ze wzg na to ze leze obolala i nie bardzo moge cos robic, bo wcziraj spadlam ze schodow w domu. Jestem tak obolala zaczynajac od nadgarstka, po tylek a na plecach miedzy lopatkami konczac. Malemu chyba nic nie jest bo szaleje mocno i wyraznie to tylko ja sie strachu najadlam.
P.s. ja ubranek dla chlopcow nie mam, corcie rodzilam w styczniu wiec te uniwersalne odpadaja. Mam dostac od kolezanki z pracy ciuszki, ale ja jeszcze czeka:-)m
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Papryczkaczili moj maz ma ur 4 maja wlasnie wiec liczylam ze bedzie mial prezent ale ze bede miec cc to Mala pojawi sie na swiecie pod koniec kwietnia
Moje bobo dzis zazyczylo sobie gofra z bita smietana wiec musialam zjesc haha,ogolnie na slodkie mnie bierze..
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GabrysiaSta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
jeśli chodzi o moją wyprawkę to mam troszkę ciuszków po dziewczynkach, mąż się śmieje, że na noc Nikoś będzie w różowych bodziakach. Ale muszę teraz dokupić typowo męskie ubranka już nie słodki róż do tego wanienka, wózek i jeszcze parę rzeczy. Łóżeczko mam po Gabi ale pościel do wymiany
Adlenne gratuluję siusiaka! zdjęcie świetne! Kochana czasami lepiej zostać pod okiem fachowców. Znam ból rozstania z dziećmi ale będzie dobrze! jak będziesz mogła to szybko napisz co tam u Ciebie
natkach takich dni będzie teraz coraz więcej i dobrze fajnie jest czuć dzieciątko!
goniag12 gratuluję córci! i jaka była reakcja rodziców? na pewno szczęśliwi!
tvitii30 witaj w naszym gronie! dołączaj śmiało! Mam nadzieję, że już nie jesteś tak bardzo obolała.. niestety chyba powoli stajemy się bardziej niezdarne. Przynajmniej ja tak się czuję ...
- kima
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Adlenne synuś piękny no i siurak widoczny jak się patrzy Ojej, przykro mi, że musisz iść do szp, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Pessar to krążek?
Natkach fajnie, że synek aktywny, to bardzo miłe uczucie
Goniag12 gratuluję córeczki!
tvitii30 witaj. Ojj niefajnie z tym Twoim wypadkiem, uważaj bardziej na siebie. Ja to się ciągle boję zimy i mrozów, że się gdzie wywale na brzuch;/
a!gusia, czemu będziesz miała cesarkę? Ja pierwsze też miałam cc, ale teraz liczę, że może mi się uda jakoś wypchać
U nas w sumie ok, fajnie, że znacie już płeć, ja już się nie mogę doczekać... Ruchy czuję dosyć słabo, coś leniwe to moje dziecko
Porządki na święta mam już zrobione, wczoraj brat mi wyprał dywany. Muszę sobie jeszcze tylko przesadzić kwiatuszki i gotowe.
Ja też dużo rzeczy mam po synku, łóżeczko, wanienki, stelaż, no i ciuszki, ale synka urodziłam na zimę, więc pory roku mi się niezbyt zgodzą.
Miłego dnia dziewuszki
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzis odebralam wyniki.sa fatalne teraz nie wiem co z tym zrobic..chyba pojde tu jeszcze do lekarza we wtorek..