BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 5 dni temu #950827 przez natkach
Adlenne extra fotki :-) widać jak na dłoni że to mały mężczyzna :-) mój tez dał sobie tak fotkę strzelić hehe bedzie niezła pamiątka ;-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 dni temu #950916 przez natkach
Dzisiaj jest pierwszy dzień w którym synek daje o sobie znać bardzo często...nareszcie :-) wcześniej to było raz, dwa razy dziennie.

10 lata 5 dni temu #950922 przez goniag12
Jednak trzeba dokupic ubranek. U mnie w brzuszku zamieszkala coreczka:) pierwsza dziewczynka w rodzinie.

Nie moge sie doczekac kiedy powiem rodzicom, a jutro jedziemy do Polski o bede mogla zrobic to osobiscie.

Termin bez zmian na 14 maja. Pierwsza ciaze przenosilam 11 dni, ciekawe czy tym.razem.tez.tak bedzie. Tak czy siak wyrobie sie w maju:)

10 lata 5 dni temu #950954 przez a!gusia
Widze dziewczyny ze sie nam super uklada!
U mnie syn jest jedynym chlopcem w rodzinie i narazie tak zostanie :D

10 lata 5 dni temu #950957 przez papryczkaczili
Adlenne jaki przystojniak Twoj synus. Moj maz namawia mnie tez na Tymoteusza gdyby byl syn:p

Natkach gratuluje tuch ruchow malca to napewno niesamowite uczucie:)

Goniag12 dziadki oszaleja za wnusia. Mala krolewna na forum :)napewno sie w maju wyrobisz gorzej ze mna ja na sama koncowke to roznie bywa maz prosi by dzidzia do 3 czerwca poczekala bo wtwdy ion ma urodziny coekawe czy poslucha hihi

10 lata 5 dni temu #950970 przez vicctory
Solenka89 witaj :)
papryczkachilli witaj :) ja pierwsze zakupy poczyniłam po 12 tygodniu, wtedy na początku chłopięce bo miałam taką podświadomą pewność, później jak nieco zwątpiłam to zaczęłam kupować tylko uniseks, a teraz gdy już wiadomo, że Kornelka chodzi ze mną na zakupy, szalejemy z dziewczyńskimi :)
natkach, GabrysiaSta, Adlenne gratuluję synusiów :)
kakai, goniag12 gratuluję córuni :)
mni u mnie na zaparcia chyba najbardziej działa syrop przeczyszczający w szafce, którego na szczęście nie muszę używać. Wcześniej próbowałam zalewania kefirem kilku śliwek suszonych i wypijania go rano. Nie pamiętam czy pomagało ale smakowało mi :)

Co do bólu brzucha to co kilka dni mam kłucia w pępku, bardzo nieprzyjemne. Podejrzewam, że to poprzez powiększającą się macicę, bo żadnych innych dolegliwości nie mam, a na drugi dzień przechodzi. Ostatnio zastanawiałam się też czy nie jest to spowodowane tym, że jako niemowlak miałam przepuklinę pępkową i w sumie miewałam kiedyś tam takie swędzenia czy kłucia w pępku.

a!gusia a po kim ona taka przekorna? ;)

p.s. stanowczo częściej muszę tu zaglądać, bo nadrabianie zaległości to jakiś hardcore :) Cieszę się jednak, że dałyśmy radę :)

Pozdrawiamy majóweczki :cheer:

10 lata 5 dni temu #951005 przez tvitii30
Czesc dziewczyny. Szukalam was i znalazlam. Nie wiem czy moge sie przylaczyc do waszego forum:-) ja mam termin na 4 maja. Dwa dni temu dowiedzialam sie ze bedzie synek. Szczescie jakie mnie spotkalo nie do opisania bo mam juz coreczke z 2010 r. W 1 ciazy tez pisalysmy na forum, w sumie dotej pory piszemy ale przenioslysmy sie na fb prywatna grupe.
Ja naszczescie oprocz bolu plecow(rok temu mialam wypadek samochodowy i zlamalam kregoslup w odc. Ledzwiowym) nie mam zadnych dolegliwosci. Na poczatku zawroty, mdlosci i sennosc. W 4 miesiacu mialam zgage i dokuczac mi zaczela rwa kulszowa. Teraz naszczescie odpuscily.
Ja od ok 16 tyg czuje ruchy ale ostatnio to zaczely byc one bardzo mocnre jak na 350 gr brzdaca( tyle mial w niedziele na usg)
A i jeszcze napisze bo mi sie dzis wyjatkowo nudzi ze wzg na to ze leze obolala i nie bardzo moge cos robic, bo wcziraj spadlam ze schodow w domu. Jestem tak obolala zaczynajac od nadgarstka, po tylek a na plecach miedzy lopatkami konczac. Malemu chyba nic nie jest bo szaleje mocno i wyraznie to tylko ja sie strachu najadlam.
P.s. ja ubranek dla chlopcow nie mam, corcie rodzilam w styczniu wiec te uniwersalne odpadaja. Mam dostac od kolezanki z pracy ciuszki, ale ja jeszcze czeka:-)m

10 lata 5 dni temu #951049 przez a!gusia
Witaj Tvitti ja na poczatku tez mialam termin na 4 maja ;) ale sie przesunal na 1maja.ja tez na tym forum pisalam w 2011 ;)
Papryczkaczili moj maz ma ur 4 maja wlasnie wiec liczylam ze bedzie mial prezent ale ze bede miec cc to Mala pojawi sie na swiecie pod koniec kwietnia :)
Moje bobo dzis zazyczylo sobie gofra z bita smietana wiec musialam zjesc haha,ogolnie na slodkie mnie bierze..

10 lata 5 dni temu #951083 przez goniag12
Ja nie odmawiam sobie przyjemnosci w ciazy i jem wszystko na co mam ochote i o kazdej porze, ale mam takie szczescie ze w ciazy poprawia mi sie przemiana materii i wogole nie tyje. To u nas rodzinne. Nie moge doczekac sie Swiat i tych pysznosci. Juz mi slinka cieknie:)

10 lata 4 dni temu #951336 przez Adlenne
A ja dzis mam zle wiesci. Mialam dzis wizyte u mojej giny i jutro ode do szpitala. Szyjka jest miekka i kiepsko trzyma wiec kazala pojechac i tam maja zdecydowac czy mnie zatrzymaja i beda zakladac pessar. Najbardziej mi przykro ze moze na kilka dni bede musiala sie rozstac z Paulinka :'(

10 lata 4 dni temu #951339 przez a!gusia
Och Adlenne przykro mi :( ale grunt ze z dzidzia jest ok i jak trzeba to trzeba...

10 lata 4 dni temu #951365 przez papryczkaczili
Adlenne najwazniejsze ze w pore zareaguja:) wszystko bedzie dobrze

10 lata 3 dni temu #951473 przez GabrysiaSta
Hej dziewczyny!
jeśli chodzi o moją wyprawkę to mam troszkę ciuszków po dziewczynkach, mąż się śmieje, że na noc Nikoś będzie w różowych bodziakach. Ale muszę teraz dokupić typowo męskie ubranka ;) już nie słodki róż ;) do tego wanienka, wózek i jeszcze parę rzeczy. Łóżeczko mam po Gabi ale pościel do wymiany :)
Adlenne gratuluję siusiaka! zdjęcie świetne! Kochana czasami lepiej zostać pod okiem fachowców. Znam ból rozstania z dziećmi ale będzie dobrze! jak będziesz mogła to szybko napisz co tam u Ciebie
natkach takich dni będzie teraz coraz więcej i dobrze fajnie jest czuć dzieciątko!
goniag12 gratuluję córci! i jaka była reakcja rodziców? na pewno szczęśliwi!
tvitii30 witaj w naszym gronie! dołączaj śmiało! Mam nadzieję, że już nie jesteś tak bardzo obolała.. niestety chyba powoli stajemy się bardziej niezdarne. Przynajmniej ja tak się czuję ...

10 lata 3 dni temu - 10 lata 3 dni temu #951475 przez kima
Witam Was Mamusie :)

Adlenne synuś piękny no i siurak widoczny jak się patrzy ;) Ojej, przykro mi, że musisz iść do szp, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Pessar to krążek?

Natkach fajnie, że synek aktywny, to bardzo miłe uczucie :)

Goniag12 gratuluję córeczki!

tvitii30 witaj. Ojj niefajnie z tym Twoim wypadkiem, uważaj bardziej na siebie. Ja to się ciągle boję zimy i mrozów, że się gdzie wywale na brzuch;/

a!gusia, czemu będziesz miała cesarkę? Ja pierwsze też miałam cc, ale teraz liczę, że może mi się uda jakoś wypchać ;)

U nas w sumie ok, fajnie, że znacie już płeć, ja już się nie mogę doczekać... Ruchy czuję dosyć słabo, coś leniwe to moje dziecko ;)
Porządki na święta mam już zrobione, wczoraj brat mi wyprał dywany. Muszę sobie jeszcze tylko przesadzić kwiatuszki i gotowe.
Ja też dużo rzeczy mam po synku, łóżeczko, wanienki, stelaż, no i ciuszki, ale synka urodziłam na zimę, więc pory roku mi się niezbyt zgodzą.
Miłego dnia dziewuszki :)

10 lata 3 dni temu #951502 przez a!gusia
Kima ja wole cesarke..poprzednim razem bardzo sie stresowalam porodem a potem wyszlo jak wyszlo-spadek tetna zagrozenie zycia dziecka wiec tym razem mi proponuja na spokojnie cc.a ze ja po cc czulam sie swietnie.zagoilo sie pieknie wiec nie mam nic przeciwko..
Dzis odebralam wyniki.sa fatalne :( teraz nie wiem co z tym zrobic..chyba pojde tu jeszcze do lekarza we wtorek..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka