BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 4 miesiąc temu #948726 przez GabrysiaSta
solenka89 witaj w naszym gronie! koniecznie daj znać jak było na wizycie :)
a!gusia chyba tylko na zdjęciu malusi... ile już macie na plusie? ja z rana mam + 4 kg ale pod wieczór to bujnę się i do +5,5 kg... :blink: Naprawdę zazdroszczę tych ruchów, ja kilka dni temu coś poczułam a teraz znowu cisza :S ale na pewno niedługo się doczekam :)
goniag12 u nas największą paplą okazała się nasza najstarsza córka.. tak się zapędziła i o mojej ciąży naopowiadała, że już 2 babki gratulowały mi urodzenia córki :blink: :blink: :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #948798 przez mni
a!gusia z miesiączki też mam na 1. maja termin :) ostatnio mały miał wszystko mierzone i z parametrów wyszło, że poród na 26. kwietnia :) tylko, że to stan sprzed 10 dni - zobaczymy co będzie za dwa tygodnie na kolejnych prenatalnych :D

10 lata 4 miesiąc temu #948836 przez solenka89
Czekam do wieczora na wizytę, a tymczasem zapisałam się na zajęcia do szkoły rodzenia. Jestem bardzo ciekawa czy warto na takie zajęcia się wybrać jak myślicie? Dużo osób polecało mi jednak pójście do tej szkoły i chętnie sprawdzę :)

10 lata 4 miesiąc temu #948859 przez Lily729
solenka no to ten sam rocznik co ja ;P i co ciekawsze to też moja pierwsza ciąża; P powodzenie na wizycie ;) Co do szkoły rodzenia - różne opinie słyszałam, ale też chyba pójdę sama sprawdzić - najwyżej jak mi się nie spodoba to przestanę chodzić ;P

GabrysiaSta ja mam jakiś 1-2 kg na + (zależy czy patrzę od początku ciąży , czy od najniższej wagi) ale jak to mój gin ostatnio stwierdził nie mam się czym martwić ;P

oj ja też zazdroszczę ruchów ;) my jutro kończymy 19 tydzień więc pewnie i ja niedługo się doczekam :D
jedynie co to na płeć muszę jeszcze do 29.12 poczekać ;( - mam nadzieję , że chociaż Aniołek będzie na tyle uprzejmy i pokaże co chowa miedzy nóżkami ;)

10 lata 4 miesiąc temu #948903 przez a!gusia
Ja bylam na szkole rodzenia nie uwazam zeby byla konieczna i bardzo ciekawa wiec tym razem nie pojde ale za pierwszym razem poszlam i nie zaluje.gdybym nie poszla to bym zalowala i myslala ze cos mnie ominelo :)
Ja mam dzis prenatalne!!!niecierpliwie sie juz :D

10 lata 4 miesiąc temu #948905 przez natkach
Ja ruchów tez jeszcze nie czuje. Czasami mam wrażenie że chyba puklo ale na 100% nie wiem czy to Dzidzius bo nie pojawia sie to często. Jutro lekarz wiec zobaczymy co tam słychać :-)
GabrysiaSta u mnie z waga to tak jak u Lily 1-2 kg wiec jest dobrze:-) Twój brzusio piękny i taki zgrabny :-)

10 lata 4 miesiąc temu #948920 przez GabrysiaSta
Dziewczyny nie dołujcie mnie tą wagą ;) 1 kg to mi chyba w same cycki poszło ;) w końcu je mam ;) i po 1 kg na każdy pośladek ;)
Od dzisiaj spodnie ciążowe noszę bo mi głupio już zapinać guzik jak się podnoszę przy kliencie ;)
a!gusia cudowny dzień dzisiaj zobaczenia Niuni oczywiście mile widziane zdjęcie :)
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to ja nie chodziłam.. po prostu nie miałam czasu.. a czy teraz bym poszła? raczej nie. Słyszałam też, że zależy na jaką prowadzącą się trafi jedne potrafią zainteresować inne wykładają suche fakty. Jak byłam z Zuzią w ciąży to mieszkałam w Anglii i tam trafiłam na taka położną, że mi przy każdej wizycie serwowała ciekawe informacje :)

10 lata 4 miesiąc temu #949007 przez Adlenne
Spodnie ciazowe to ja juz nosze od dawna ale jak widzialyscie na zdjeciu brzuch mam ogromniasty. A Twoj jeszcze zgrabny :-)
Ja mam 2 kg na plusie.
Jesli to pierwsza ciaza to bym poszla na szkole rodzenia, co prawda ja nie chodzilam ale dlatego ze plamilam i musialam lezec.
A ruchy ja czuje juz bardzo wyraznie. Nawer maz wyczul juz jak polozyl reke. Wszyscy mowia ze bedzie wielkie dziecko tym razem ze mam taki wielki brzuch, bo w pierwszej ciazy mialam maly i Paulinka byla mala 2650 g pomimo ze urodzila sie donoszona. Za tydzien mam prenatalne to mam nadzieje ze poznan plec i zobaczymy czy to faktycznie wielkolud ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #949023 przez a!gusia
Zdjecia wstawie jak bede na komputerze..wiec na 100%dziewczynka!!!widzialam dokladnie..wszystko jest w jak najlepszym pozadku z nia podniebienie kregoslup serduszko cale kosci wszystkie takie jak maja byc serce bije jak dzwon pepowina i lozysko prawidlowe..wiec teraz juz czekamy niech rosnie!wazy 290 gram
Znalazlam wozek..wymarzony taki jak chce blisko mnie urzywany tylko pol foku..ale za 300€..ja bym go brala juz ale moj mezu nie chce sie zgodzic :( twierdzi ze za drogo..bede beczec!

10 lata 4 miesiąc temu #949029 przez solenka89
No więc wróciłam z wizyty i będzie dziewczynka :):) na 99,9 ale gin wydawał się być pewny :) Mega radość :D

10 lata 4 miesiąc temu #949038 przez a!gusia
Solenka gratulacje!!!!kolejna dziewczynka!super

10 lata 4 miesiąc temu #949104 przez GabrysiaSta
a!gusia uwielbiam czytać takie dobre wiadomości! ale nie mogło być inaczej :) A męża to trzeba jakimiś sposobami namówić na wózek ;) zbliżają się święta i to może być kolejny prezent pod choinkę ;)
solenka89 gratuluję dziewczynki! czyli jak dobrze liczę to mamy 2:2 jeśli chodzi o płeć.
Adlenne ja zawsze miałam wielki brzuchol (nawet znajomi podejrzewali bliźniaki) i zdobywałam +18/20 kg a dziewczynki rodziły się z wagą 3400 i 3600 więc chyba w normie ale Twoja Paulinka to rzeczywiście była kruszynka

10 lata 4 miesiąc temu #949114 przez solenka89
No a dziewczyny mam taką tendencję do szybkiego przybierania na wadze :( troszkę się zapomnę i już 1-2 kg więcej więc muszę się pilnować :) Ale od początku ciąży już 4 kg przybyły :)

10 lata 4 miesiąc temu #949159 przez goniag12
Ja nie chodzilam do szkoly rodzenia w pierwszej ciazy. Polozna duzo mi pomagala i podpowiadala . cwiczenia znalazlam w internecie.

Ja jeszcze nic nie przytylam a brzuszek juz duzy, nadrobilam tylko te dwa kilogram ktore stracilam na poczatku ciazy. Spodnie ciazowe nosze juz dobry miesiac.

10 lata 4 miesiąc temu #949168 przez kima
Hej Dziewczynki :) Ledwie się przywitałam i zaginęłam w akcji:) Obiecuję się częściej odzywać.
Ja dzisiaj miałam wizytę, szyjka na szczęście ok, a tego się chyba najbardziej bałam, bo w pierwszej ciąży skróciła mi się w 30tyg.
Ja dowiem się co u mnie w brzuszku dopiero 8 stycznia. Sama jestem ciekawa, czy drugi chłopczyk, czy dziewczynka, ale generalnie, żeby było zdrowe, płeć to sprawa drugorzędna :)
U mnie dzisiaj zaczął się 19 tydz., ale nie czuję ruchów. Teoretycznie w drugiej ciąży jest szybciej, ale u mnie jakoś nie.
Solenka89 ja chodziłam na Szkołę Rodzenia i szczerze polecam, w pierwszej ciąży człowiek jest całkowicie zielony i nie wiadomo o co chodzi. Mi osobiście duuużo dała. T

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka