- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Maj 2015 :)
Mamusie Maj 2015 :)
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- kaikai
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Witam nowe mamusie
Mam prośbę, wpiszcie mi do tabeli dziewczynkę, imię Daria/ Gabrysia
Z telefonu nie mogę edytować tabelki, a na laptopa nie mam czasu
U mnie wszystko ok, na polowkowym okazało się że mam łożysko w ścianie przedniej, więc dlatego pewnie słabo czuję córeczkę.
Mała waży 300 g
Co do mojej cukrzycy jak narazie tylko dieta .
- GabrysiaSta
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
kaikai świetnie, że wszystko dobrze!
Ja też po wizycie, wszystko jest ok (tylko znowu jakiś grzybek ...) Pan doktor nie musiał mówić o płci bo sama widziałam sterczącą antenkę.. będzie synuś! mąż przeszczęśliwy a ja?.. hmmm dziewczynek znałam obsługę też się cieszę, czas na zmianę!
- papryczkaczili
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mni
- Wylogowany
- gaworzenie
- natkach
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Papryczkaczili ja mam juz pierwsze ciuszki kupione jak do tej pory wszystko w neutralnych kolorach i wzorkach. Teraz juz wiem ze noszę synka wiec bedzie łatwiej nie wiem jeszcze kiedy zacznę wszystko kompletowac, ale intensywnie oglądam łóżeczka, wózki itp. Żeby potem tylko kupić i nie zastanawiać sie który wybrać . Mam juz wybrany fotelik samochodowy. I narazie to na tyle
- kima
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Najszczęśliwsza na świecie, bo mam Ciebie..
Witam papryczkaczili, fajnie, że w końcu Wam się udało Nadwagą się nie przejmuj, ja też ją mam, ale potem jak się karmi piersią to fajnie się gubi kilogramy. A teraz najważniejsze jest zdrowie maluszka
Mni mama widać, że się bardzo cieszy, skoro z zakupami tak szaleje, ale to dobrze dla Ciebie
Dziewczyny o tych śliwkach też słyszałam, chociaż ja póki co na szczęście nie mam tego problemu, ale może też dlatego, że codziennie jem przynajmniej 2 jabłka, a one też są bardzo dobre na "te sprawy".
Mnie z kolei bolą kości łonowe, mam wrażenie, jakby mi się już powoli miednica zaczęła rozjeżdżać, miałam to uczucie w pierwszej ciąży, ale dopiero w 8 miesiącu;/
Ale Wam fajnie, że znacie już lokatorów swoich brzuszków, ja chodzę do gina na NFZ i nie mam usg co wizytę, więc dowiem się dopiero 8 stycznia - nie wiem jak wytrzymam!
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja juz ciuszki wszystkie mam na poczatek-czyli bodziaczki i pajacyki plus inne drobiazgi.bardzo duzo dostalam po dzieciach znajomych wiec nie musze kupowac,tylko do szpitala kupie..
Moja corcia jest przekorna i kopie sporo ale jak tylko dotkne brzucha to zamiera
A juz chcialabym pokazac Jerzykowi ze siostrzyczka kopie..
- solenka89
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- toska
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 8
Jakis czas temu tu wpadlam ale u mnie brak czasu na pisanie wiec tylko Was podczytuje.
Fajnie ze niektore z was juz znaja plec maluszkow,ja mam usg 23 grudnia i mam nadzieje ze sie dowiem kto tam w brzuchu mieszka
Kaikaiwspolczuje cukrzycy, w pierwszej ciazy tez mialam, teraz tez juz mialam robiona krzywa cukrowa ale wyszlo ok, ale i tak jestem nastawiona ze ta cukrzyca jeszcze sie ujawni, najgorsze sa poczatki diety a potem da sie przyzwyczaic i nie jest tak strasznie.
papryczkaczilija o wyprawce jeszcze nie mysle,zreszta wiekszosc juz mam po synku, chociaz ciszkow bede musiala kupic bo w maju to juz cieplo a synek z jesieni i z krotki rekawem nie mam praktycznie nic.No i czekam na poswiateczne wyprzedaze.
mninie dziwne ze babcia szaleje z zakupami a i dla was to zawsze jakies odciazenie dla budzetu.
kimamnie tez tak przez jakis czas pobolewalo, najgorzej jak w pracy dluzej siedzialam i trzeba bylo wstac teraz poki co spokoj zobaczymy czy wroca te bole.
solenka89niedlugo i ty sie doczekasz kopniaczkow, ja czuje malucha juz od ponad tygodnia.
GabrysiaStanic sie nie martw "obsluga" chlopca nie jest skomplikowana, dasz rade
Milego dnia
- goniag12
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jutro okaze sie czy trzeba dokupowac ubranek czy nie:) nie moge sie doczekac. Dobrze ze usg mam wczesnie rano.
- kaikai
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój skarbek :)06.04.2013
Super Wam wyszło
Toska, dieta to dla mnie nie problem, ale te pomiary mnie doluja
Też mam ubranka po synku, więc tylko trochę dziewczecych dokupie.
Planuję kupić kolyske dla małej, przewijak z wanienka taka komodę, hustawkę lub leżaczek. To takie z większych zakupów, reszta to kosmetyki, pieluchy tetrowe, kocyki, pościel do kołyski i jeszcze parę drobnostek. Muszę listę zrobić.
- a!gusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jerzyk i Karinka-nasze Skarby! :)
- Otrzymane podziękowania: 3
Pieluszki tetrowe,koszule do karmienia itp..
Ja po synku nic nie mam wszystko rozdalam bo nie mialam zamiaru miec wiecej dzieci
- Adlenne
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat
- Otrzymane podziękowania: 1
Cieszymy sie bardzo. Paulinka tez sie ucieszyla z braciszka. Jest zdrowy i duzy 420g, wg usg termin wychodzi na 24 kwietnia.
Moge spakowac dla szwagierki ubranka po Paulince a moja siostra juz ucieszyla sie ze moze mi oddac ciuszki po swoim synku. Duzo zakupow nie bede musiala robic.