BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Maj 2015 :)

10 lata 1 tydzień temu #950325 przez natkach
Ja tez juz powoli czuje ruchy... Co prawda delikatne ale pojawiają sie coraz częściej :-)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 tydzień temu #950353 przez papryczkaczili
u mnie niestety jeszcze nie wyczuwalne, co prawda mialam wrazenie jakies 2 tyg temu ze to może być dzidziuś tak ze 3 razy ale wszystko ustąpiło i cisza:( nie mogę sie już doczekać

10 lata 1 tydzień temu #950358 przez kaikai
Hej :)

Witam nowe mamusie :)

Mam prośbę, wpiszcie mi do tabeli dziewczynkę, imię Daria/ Gabrysia
:)
Z telefonu nie mogę edytować tabelki, a na laptopa nie mam czasu :unsure:

U mnie wszystko ok, na polowkowym okazało się że mam łożysko w ścianie przedniej, więc dlatego pewnie słabo czuję córeczkę.
Mała waży 300 g :)
Co do mojej cukrzycy jak narazie tylko dieta .

10 lata 1 tydzień temu #950374 przez GabrysiaSta
papryczkaczili Witaj! i cieszę się, że jesteś już na prostej!
kaikai świetnie, że wszystko dobrze!
Ja też po wizycie, wszystko jest ok (tylko znowu jakiś grzybek :(...) Pan doktor nie musiał mówić o płci bo sama widziałam sterczącą antenkę.. będzie synuś! mąż przeszczęśliwy a ja?.. hmmm dziewczynek znałam obsługę ;) też się cieszę, czas na zmianę! :)

10 lata 1 tydzień temu #950414 przez papryczkaczili
Od kiedy dziewczyny zaczynacie kompletowac wyprawke? Takie pierwsze ciuszki? Moj maz zaciaga mnie do sklepu od miesiaca jednak mam jeszcze pewne obawy czy nie zawczesnie no i nie znamy plci. Te wszystkie buciczki bodziaczki nie mozna przejsc obok tego obojetnie.

10 lata 1 tydzień temu #950436 przez mni
Ja jeszcze nic nie kupiłam... za to moja mama szaleje :) już ma pół szafy zapchane ubrankami i kocykami, do tego od miesiąca szydełkuje buciki i sweterki :laugh: mi pozostało kupić tylko buteleczki i wanienkę, bo wózek też obiecała zasponsorować :blink:

10 lata 1 tydzień temu #950438 przez natkach
Kaikai gratuluje córki, gabrysiasta gratuluje synka :-)

Papryczkaczili ja mam juz pierwsze ciuszki kupione :-) jak do tej pory wszystko w neutralnych kolorach i wzorkach. Teraz juz wiem ze noszę synka wiec bedzie łatwiej :-) nie wiem jeszcze kiedy zacznę wszystko kompletowac, ale intensywnie oglądam łóżeczka, wózki itp. Żeby potem tylko kupić i nie zastanawiać sie który wybrać . Mam juz wybrany fotelik samochodowy. I narazie to na tyle :-)

10 lata 1 tydzień temu #950448 przez kima
Hej Dziewczyny :)

Witam papryczkaczili, fajnie, że w końcu Wam się udało  Nadwagą się nie przejmuj, ja też ją mam, ale potem jak się karmi piersią to fajnie się gubi kilogramy. A teraz najważniejsze jest zdrowie maluszka

Mni mama widać, że się bardzo cieszy, skoro z zakupami tak szaleje, ale to dobrze dla Ciebie ;)

Dziewczyny o tych śliwkach też słyszałam, chociaż ja póki co na szczęście nie mam tego problemu, ale może też dlatego, że codziennie jem przynajmniej 2 jabłka, a one też są bardzo dobre na "te sprawy".

Mnie z kolei bolą kości łonowe, mam wrażenie, jakby mi się już powoli miednica zaczęła rozjeżdżać, miałam to uczucie w pierwszej ciąży, ale dopiero w 8 miesiącu;/

Ale Wam fajnie, że znacie już lokatorów swoich brzuszków, ja chodzę do gina na NFZ i nie mam usg co wizytę, więc dowiem się dopiero 8 stycznia - nie wiem jak wytrzymam!

10 lata 1 tydzień temu #950458 przez a!gusia
Gabrysiasta super ze synus!!!
Ja juz ciuszki wszystkie mam na poczatek-czyli bodziaczki i pajacyki plus inne drobiazgi.bardzo duzo dostalam po dzieciach znajomych wiec nie musze kupowac,tylko do szpitala kupie..
Moja corcia jest przekorna i kopie sporo ale jak tylko dotkne brzucha to zamiera :)
A juz chcialabym pokazac Jerzykowi ze siostrzyczka kopie..

10 lata 6 dni temu #950529 przez solenka89
Ale zazdroszczę Wam, że już czujecie swoje dzieciaczki :) Ja jeszcze troszeczkę muszę poczekać, aż nasza Julia zacznie dawać o sobie znać :)

10 lata 6 dni temu #950539 przez toska
Witam majowe mamusie :)
Jakis czas temu tu wpadlam ale u mnie brak czasu na pisanie wiec tylko Was podczytuje.
Fajnie ze niektore z was juz znaja plec maluszkow,ja mam usg 23 grudnia i mam nadzieje ze sie dowiem kto tam w brzuchu mieszka :)
Kaikaiwspolczuje cukrzycy, w pierwszej ciazy tez mialam, teraz tez juz mialam robiona krzywa cukrowa ale wyszlo ok, ale i tak jestem nastawiona ze ta cukrzyca jeszcze sie ujawni, najgorsze sa poczatki diety a potem da sie przyzwyczaic i nie jest tak strasznie.
papryczkaczilija o wyprawce jeszcze nie mysle,zreszta wiekszosc juz mam po synku, chociaz ciszkow bede musiala kupic bo w maju to juz cieplo a synek z jesieni i z krotki rekawem nie mam praktycznie nic.No i czekam na poswiateczne wyprzedaze. :laugh:
mninie dziwne ze babcia szaleje z zakupami a i dla was to zawsze jakies odciazenie dla budzetu.
kimamnie tez tak przez jakis czas pobolewalo, najgorzej jak w pracy dluzej siedzialam i trzeba bylo wstac teraz poki co spokoj zobaczymy czy wroca te bole.
solenka89niedlugo i ty sie doczekasz kopniaczkow, ja czuje malucha juz od ponad tygodnia.
GabrysiaStanic sie nie martw "obsluga" chlopca nie jest skomplikowana, dasz rade :)
Milego dnia

10 lata 6 dni temu #950585 przez goniag12
Ja w sumie juz wszystko mam dla malenstwa po moim synku. Brakuje mi tylko fotelika i lezaczka. Jesli tym razem bedzie dziewczynka to tylko kilka dziewczecych ubranek trzeba dokupic, ale wiekszosc ktore mam sa uniwersalne. No i jeszcze posciel do lozeczka.
Jutro okaze sie czy trzeba dokupowac ubranek czy nie:) nie moge sie doczekac. Dobrze ze usg mam wczesnie rano.

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950690 przez kaikai
Gabrysiasta gratuluje syneczka :)
Super Wam wyszło :)

Toska, dieta to dla mnie nie problem, ale te pomiary mnie doluja :(

Też mam ubranka po synku, więc tylko trochę dziewczecych dokupie.
Planuję kupić kolyske dla małej, przewijak z wanienka taka komodę, hustawkę lub leżaczek. To takie z większych zakupów, reszta to kosmetyki, pieluchy tetrowe, kocyki, pościel do kołyski i jeszcze parę drobnostek. Muszę listę zrobić.

10 lata 6 dni temu #950697 przez a!gusia
Ja ciuszki mam kupuje tylko kocyki osciel do lozeczka kupilam rozowa oczywiscie ;)
Pieluszki tetrowe,koszule do karmienia itp..
Ja po synku nic nie mam wszystko rozdalam bo nie mialam zamiaru miec wiecej dzieci ;)

10 lata 6 dni temu - 10 lata 6 dni temu #950705 przez Adlenne
No wiec moje drogie przedstawiam Wam mojego synka Tymoteusza i dowod jego meskosci ;-)
Cieszymy sie bardzo. Paulinka tez sie ucieszyla z braciszka. Jest zdrowy i duzy 420g, wg usg termin wychodzi na 24 kwietnia.
Moge spakowac dla szwagierki ubranka po Paulince a moja siostra juz ucieszyla sie ze moze mi oddac ciuszki po swoim synku. Duzo zakupow nie bede musiala robic.
Załączniki:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka