- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Azja gratulacje!
Betka piękna Zoja
Ariana gratulacje!
Ciezko mi z telefonu odpowiedzieć i nadrobic wszystkie posty Moja Gabrysia ma juz 10 dni! Ale czas szybko leci. Ja moją ubieram bez czapki i w body z krótkim rekawkiem. Jak ma gołe nóżki to przykrywam pieluchą. Budka i parasol we wózku wystarczajaco ją chroni przed słońcem i wiatrem moja nie przybiera za bardzo jak na razie wiec poza piersią podaje jej jeszcze MM. I wtedy jest najedzona, a strasznie mocno ssie i je. Chyba po Mężu ma taki apetyt. Hehe Miałyśmy problem ze zrobieniem kupki, ale wczoraj w końcu zrobiła dwie porządne aż po same pachy w nocy budzi sie o 2 na jedzenie i później ok 6-7 wiec nie jest źle . Na razie nie lubi sie kąpać i być przewijana. Mi tez stopy spuchly, ale teraz jest juz ok.
Z tego co wiem Atilla urodzila 1.07 Olka przez CC.
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
Moja Zoja dziś kończy 4 tygodnie!!!! Jak ten czas leci
Aga mnie jajniki nie bolą, tylko tak na środku ciągnie po dłuższym spacerze, że nie mogę lewej nogi postawić i tak kuleję jak chodzę gdy boli.....
nadinchen ja też z telefonu jak karmię to piszę!!!
Super wieści. Atilla gratulacje!!!
No leci czas jak szalony!!! Moja Zoja też budzi się w nocy ok 2-3 i później 6.30-7.30. Ale kupkę robi raz w tygodniu, ostatnio była w niedzielę i wczoraj następna. Ale robi takie, że ledwo w pieluszkę się mieści i kąpać też się nie lubi.
A czym dokarmiasz Gabi? Bo Zoja butli nieeeee, wypycha językiem smoczek i jak strzykawką jej wlewam to wyje i wypluwa...więc nie mam jak jej dokarmić
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- MiliB24
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeśli chodzi o spuchnięte nogi ja miałam ok.3 tyg po porodzie. Dodatkowo miałam słabe mięśnie, ciężko mi było unieść nogi jak leżałam. Ale wszystko minęło
ossa nasz synek nie będzie chodził do żłobka, moja mama będzie go pilnować i właśnie położna poradziła mi że jeśli nie ma starszego rodzeństwa i nie będzie chodził do żłobka to nie ma konieczności szczepienia, a na pneumokoki można wprowadzić później jeśli się zdecydujemy. We wtorek 07.07. mamy szczepienie.
azja Gratuluję! Mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie po cc. A Wojtuś spory chłopak Mój w piątek skończył 6 tygodni, we wtorek się dowiem ile waży, ciekawa jestem jak przybiera.
aga mnie też tak boli. Raz z lewej, raz z prawej strony jakby jajniki. Czasami mam taki dzień, że cięcie nie boli, a od wczoraj znów jest gorzej. Ciągnie mnie okropnie jak noszę małego, nic ciężkiego nie mogę podnieść.
Mój synuś idzie spać ok.21-22, śpi do 4.30-5, wypije mleko i śpi do 8, ale nad ranem przebudza się co chwilę. A w dzień praktycznie w ogóle nie śpi. Jedynie na spacerze
Dziewczyny dajecie Waszym maluchom smoczki? Erni nie chce, wypluwa. Może to i dobrze, ale jak gdzieś jesteśmy i zacznie płakać nie można go niczym uspokoić, więc chyba lepiej gdyby brał...
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
Zoja też ulewa ale nie za każdym razem....
Mili Zojka smoka ciągnie bo czasem potrzebuje do spania a jak ciągnie pierś i leci jej mleko a ona już nie chce to dostaje smoka i momentalnie zamyka oczki
- domi11033
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja mojemu daje mm bebilon comfort i kropelki na kolkę delicol. Chyba pomaga, bo po 2 dniach płaczu jest spokój. Teraz trochę marudzi bo te upały, ale dorosłemu cięzko a co takim maluchom.
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mili ja smoka daje jak sie przebudzi i czasem jak w nocy po mleku nie moze zasnąć,ale później sama wypluwa jak juz nie chce. W obiegu mam dwa smoki avent i nuk. Uzbieralam smoki z tych wszystkich warsztatów.
Betka ja mam mleko Nutramigen,ale to mąż na szybko w aptece kupił w razie czego. W czwartek przychodzi położna to sprawdzę ile przybrała i zobacze czy 3 butle zostaną czy zmniejsze. Ściągam też 2 razy na dzień swoje mleko i jej daje. Ma czasami tak ze nie chce jej sie ssac i krzyczy to daje jej wtedy swoje. A tak to 30 min -40min na moim cyca + butla jak jeszcze glodna
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
Agusia ja nie dopajam niczym ale zauważyłam, że Zoja w te upały domaga się co godzinkę nawet cyca pociągnie kilka razy i śpi dalej..czyli możliwe, że chce jej się pić.
Ale dzieci karmione mm chyba można dopoić wodą lub herbatką.
Zoja nawet znosi te pogody, chociaż jak mówię częściej chce cyca.
nadinchen ja na razie nie dokarmiam mm...szczerze boję się, że jak będę dokarmiać to już zrezygnuję z piersi i butla pójdzie w obroty. A dopóki mała przybiera mi po ok 300 g na tydzień to męczymy się na cycu...
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- betka81
- Wylogowany
- rozmowna
nadinchen w takiej sytuacji jak Gabi nie przybiera to trzeba dokarmić. Oby Gabi jak najwięcej ciągnęła z cyca to będzie więcej mleczka.
A moje dziecko wczoraj nakarmione o 15/16 i poszliśmy na działkę do rodziców i wiecie, że tak dobrze jej się spało bo nie mogłam jej dobudzić na karmienie...nic nie działało. Dopiero o 21 się przebudziła, pociągła z jednego cycusia i dalej w kimkę. W domu zjadła 23/24 i spała do 6 rano!!! A moje piersi tak nabrzmiałe i już twardawe...więc laktator poszedł w ruch!!!
- Senari
- Wylogowany
- gaworzenie
Jesli chodzi o upały to mi położna poleciła herbatkę z kopru włoskiego Po zrobieniu herbatki może stać w temperaturze pokojowej i nie musicie podgrzewać