- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- Izek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
My dziś po kontrolnej wizycie u pedriatry.Dawidek ma już 1,3 kg na plusie od wyjscia ze szpitala:) czyli 4,3 kg No I DZIŚ SKOŃCZYŁ MIESIAC,aż ciężko w to uwierzyć:)Za 2tygodnie szczepienia i zdecydujemy sie na te 6 w 1 i pneumokoki tak jak było w przypadku starszaka.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
9.06 pierwszy raz znalazlam siw w szpitalu z nascianiwniem. Po 1.5 tyg puścili mnie do domu. Po czym po 4 dniqch wrocilam do.szpitala z jeszcze wyzszym cisnieniem. Decyzja - zostaje pani do rozwiazania. Leki... Coraz wiecej lekow... Obrzeki makabrycznw. W ciagu tygodnia utylam 7 kg. Slyszalam tylko ze musza ustabilizowac cisnienie i czwkaja az samo sie zacznie... I tak czekali cZekali i nic. Na moje pytania czy leki.nie wplywaja na malego nabierali wode.w.uata albo mowili wprost ze troazke tak. Co ja sie strach najadlam.
Do twgo dosly skurcze przepowiadajace ktorw mialam non stop przes 3 tyg. Wiec nikt juz na nie zwracal uwagi. Rozwarcia echo... Glowka wysoko... Totalnie nic...oprocz tych skurczy. Pytalam dlaxzego... Mowilam kilka razy ze tak bylo z koja sioatra a pryczyna byla mala miednica i dlatwgo dziecko nie iniciowalo akcji... Nic zadnych badan tylko ktg 4 razy dziennie. W koncu 30..06 zlitowano sie i zalozyli mi balonik. Po30 min mialam takie skurce ze po scianach chodzilam. Po 8 h okqzalo siw.ze balonik zrobil 5 cm rozwarcie. Skurcze.co 2 min i na porodowke. Tam pamietam tylkobadanie... Wielkie oxzy lekarzy i tekst " przeciez ona nie urodzi".... Skurcze zmienily sie w jedwn wielki skurcz spazmowy. W ciazu paru minut znalazlam sie na sali operacyjnej . Placz malego uslyszalam o 1.50. Olek to okaz zdrowia a mnie dorwalo jakies zakazenie. I tak znow kibel w szpitalu na antybiotykach. Po tyg podawania antybiotykow bez jakichkolwiek badan wyszlam do.domu na wlasne zadanie. Okazalo siw bowiem ze siedimy tak dla 2 tabletek.dziennie. Olek.gotowy do.wyjsciia byl juz po 3 dniach. Takze masakra. Najwazniejsze ze juz w domku...
- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49

- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11
U mnie z karmieniem jest tak ze mi sie wydaje ze ona ciągle głodna jest. Wisi na cycu od 40min-60min a potem daje jej albo swoje ściągnięte albo mm i jeszcze wypija sporo. Mnie sie wydaje ze 150 ml to na pewno wcina jak nie wiecej. Na razie przybrała 210 g w ciągu 2 tyg, czyli wróciła do wagi z dnia porodu.
- MiliB24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Atilla serdecznie gratuluję! Bardzo się cieszę, że wszystko się szczęśliwie zakończyło. Mały słodki

- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Atilla, ale przeszłaś... A dlaczego aż dwie godziny operacja i co to za woda w brzuchu? Morfine też dostawałam i dobrze wspominam, bo mogłam dzięki niej zasnąć.
Na laktację powiem Ci co wiem, ale u mnie też mleka jest i tak za mało i dokarmiam mm...
- Regularnie co trzy godziny odciagac metoda 7-5-3, w nocy też,ewentualnie w nocy 4-5 godzin przerwy
- Duuuużo pić, głównie wody ale herbatki na laktację też mogą mieć dobry wpływ
- Słód jęczmienny, Femaltiker z apteki albo piwo bezalkoholowe
- Wypoczynek i spokój, stres hamuje laktację
- Często przystawiać dziecko do piersi ,ssanie pobudza produkcję mleka
To wiem ze szpitala. Ale wzorem nie jestem...
Trzymam kciuki za Was, dawaj znać, jak idzie!

- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
my juz od srody w domu

Milli okropna ta lekarka

Aga sliczna córeczka

Agusia Franio jaki juz duzy chłopczyk

atilla ale miałas przezycia porodowe, dobrze ze wszystko sie dobrze skonczyło,sliczny z niego chłopczyk

atilla tez dostawałam morfine i mi mowili ze mozna po tym karmic

nadinchen moj tez wisi na cyskach po 40 minut, najczesciej usypia przy karmieniu, a czesto spija z dwoch naraz,

- Ossa
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Agusia Franio już tak urósł, że aż trudno uwierzyć, że jeszcze niedawno ważył kilogram. Pięknie nadrobił

Azja faktycznie sporo zszedł z wagi, ale raczej w normie, przynajmniej tak mówił neonatolog w szpitalu, że dzieciątko może stracić na wadze do 10 %. Zresztą jak teraz ładnie jej przytył to na pewno wszystko jest ok

My dzisiaj miałyśmy trudny dzień, Ala spała tylko dwa razy po 40 min, a między tymi drzemkami musiałam cały czas ją nosić bo gdy leżała to płakała tak rozpaczliwie, jakbyją coś bolało. Na rękach się uspokajała więc już sama nie wiem czy coś ją bolało czy nie

- ilona88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-