- Otrzymane podziękowania: 67
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- betka81
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć

napisałam długiego posta i mnie wywaliło

I już nie pamiętam co komu....Ja jestem chętna na grupę na fb jakby co!!! Tam może postów nie będzie kasować!!!
Mili to nasz problem z Ernim jak nie chce spać....Moja Zojeczka w domu to zależy od dnia ale na spacerze to potrafi nawet i 4-5 h przespać aż nie mogę jej dobudzić na karmienie...
nadinchen zazdroszczę wyjazdu....
U nad nawet w porządku chociaż Zoja nadal je bardzo nieregularnie, przez co ciągle mam myśli o przejściu na butlę...po za tym chyba ma skazę i mimo diety suche place z policzków na razie bez zmian. Ostatnio mamy problem z kupką bo po 11 podałam czopek i zrobiła 4 kupki po tym czopku i wczoraj znowu po 11 dniach zaaplikowałam czopek ale zrobiła bardzo mało i nadal nic.....kurcze już się martwię.
U mnie były dwie opcje szczepionki na rotawirusy 2 dawki po 270 zł albo 3 dawki po 165 zł. Zdecydowałam się na te droższe bo podobno chronią przed większą ilością szczepów wirusów ale czy tak serio jest? A pneumokoki 4 dawki po 250 zł ja miałam darmowe..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
ja tez jestem chetna na fb jakby co zawsze łatwiej tam zajrzec i cos na szybkosci napisac

bylismy ostatnio na bioderkach poki co wszystko ok, nastepna wizyta za 6 tyg

szczepic bedziemy 5w1 tak jak starszego, na rota nie szczepie, a na pneumokoki sie zastanawiam, u mnie w miescie miasto finansuje pneumokoki, ale Jasiek dostał 2 dawki i tak jakos po nich płakał i był nie spokojny ze 3 dawki jeszcze mu nie dawałam i sie zastanawiam czy Wojtka na to szczepic

Mili wspołczuje ze synio tak mało spi, ale pewnie taka jego "uroda"

lece narazie bo cos sie kokosi Wojtula

- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Grupa na fb... EXTRA POMYSŁ!!!!
- Ossa
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Oj tak, ciągle czasu mało, godzin w dobie zawsze mi brakuje. Alicja w dalszym ciągu domaga się stałej uwagi, nie lubi leżeć sama więc mogę cokolwiek zrobić tylko wówczas gdy śpi. Na szczęście śpi calkiem sporo, więc bie jest źle.
Jedyne co mnie martwi to laktacja, w jednej piersi mam mniej mleka, mawet wizualnie jest ona mniejsza. W drugiej też ostatnio jakby mniej tego mleka

Grupa na fb to calkiem fajny pomysł

- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

- atilla
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- betka81
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Bicie Twego serca usłyszeć chcę i kopniaka poczuć
- Otrzymane podziękowania: 67
My jutro kończy 2 miesiące...normalnie szok!!!!
Ossa też mam ciągle wrażenie, że mam za mało mleka...i na dodatek Zoja ja ciągnie z cyca to się strasznie wygina i denerwuje nie wiem dlaczego.
nadinchen ja sama małą orientacyjnie ważę raz na tydzień w domu i wiem czy przybiera. A dodatkowo ściągam mleko po jej karmieniu i daję jeszcze w butli bo Zoja pierś pośśie kilka minut i się zaczyna wyginać i koniec a na pewno nie jest najedzona...
atilla oki
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dziewczyny czy u Was też takie upaly? Ja mam dość siedzimy od 3 dni w domu bo sach wyjsc tski ukrop. A wiadomo z 2 latkiem w domu bez spaceru ciężko wytrzymać:/
Wojtus ogólnie grzeczny. Wiadomo ma gorsze dni ale to chyba wszystko przez pogodę
Betka81 Wojtus tez się czasem złości przy cycku najczęściej się tak dzieje jak jest juz najedzony ale jeszcze chce więcej a wiadomo nie ma gdzie tego zmieścić. Najedzony pod korek i brzuszek mu pewnie trochę dokucza. W takich sytuacjach dalej by przy cycku leżał bo dziecko najbezpieczniej se wtedy czuje. Tak mi polozna mówiła. Tylko ja ie staram wtedy mu nie dawać bo później mi ulewa
Atilla ok
- Ossa
-
Autor
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- MiliB24
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1

U nas od 4 dni wielki postęp. Erni wstaje o 6, wypija mleko, leży do 7-7.30, nie płacze. Potem śpi ze mną w łóżku do 8.45, budząc się co 15 minut. Sprawdzi czy leżę obok, przytulę go i śpi dalej. Mleczko pije co 3-3,5 godz po 130 ml. Wczoraj sam leżał ponad godzinę na macie, byłam w szoku. Robi się marudny ok.15, daje mu wtedy wodę, przytulę, pośpiewam i na godzinę zasypia. Koło 19-20 idziemy na spacer, wtedy też zasypia. Ostatnie mleko pije po 22, po mleku kładę go do łóżeczka, sam zasypia i śpi do 6. Mam nadzieję, że to nie tylko 4 dni, ale już mu tak zostanie

ossa ja miałam w jednej piersi mniej pokarmu. Tyle że mi po 4 tyg wszystko zanikło...
- ariana21
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Niestety przygotowania do ślubu i Krzyś pochłaniają mój czas aż wczoraj z mamą wieczorem jak siedziałyśmy to zastanawiałam się co ja robiłam od 6 do 22 że mi dzień uciekł...
My niestety przeszliśmy na butelkę bo mały w ogóle nie przybierał a do tego strasznie ulewał czasami nawet wymiotował, na butelce jest lepiej. Pije bebiko 1 od dwóch tygodni i teraz to zrobił się KLOCEK

Ossa ja też miałam mało w jednej piersi a później coraz mniej w obu i tak jak u MiliB24 po 4 tygodniach zostały mi flaczki... niestety

Ja też jestem za stroną fb Atilla wysyłam wiadomość

Później wrzuce zdjęcie mojego Krzysia dla cioć z forum

Pozdrawiam
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zważyłam Wojtusia ze mną na wadze wyszło ok 6 kg. Czyli trochę ponad miesiac prawie 2 kg

Dziewczyny kiedy en upał ustąpi. Mam go dość :/
- nadinchen
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 11

- Izek
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Rówinież jestem za fb.
Atilla puszczam namiary.
- domi11033
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 1