BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 1 miesiąc temu #941758 przez nadinchen
Cześć Dziewczyny,

ja 1,5 tygodnia leżałam i nie jadłam prawie (brak apetytu), ale od wczoraj jakoś tak mi lepiej i w końcu coś mogę zrobić w domu.

Widzę, że większość z Was spodziewa się 2 dziecka. Przynajmniej już wiecie jak to jest. Ja się chyba najbardziej obawiam samego porodu i tego pierwszego miesiąca z dzieciątkiem. Na szczęście mam jeszcze sporo czasu aby oswoić się z myślami :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #941809 przez domi11033
Azja no to widzę mamy podobna sytuację, ale co tam trochę sie człowiek przemęczy a potem dzieciaki bedą sie razem bawić:)))
Może i mamy lepiej z drugą ciaża , bo wiemy już co nas czeka, ale za to nie możemy liczyć na błogie lenistwo, tak jak było to w pierwszej ciaży. Bo taki 1,5 roczny szkrab na chwilke nie daje człowiekowi odsapnąć. Więc koleżanko korzystaj na max i odpoczywaj bo potem to juz lekko nie bedzie:)) Pozdrawiam

10 lata 1 miesiąc temu #942358 przez beadka7

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #942362 przez Alesandra
powodzenia dziewczynki, poczytałam was troszkę i przypomniałam sobie, że niedawno sama przeżywałam niezbyt łaskawie pierwszy trymestr ja oprócz tych wszystkich mdłości miałam jeszcze straszne migreny. To, że macie apetyt to bardzo dobrze ja do 22 tygodnia nie miałam wcale a teraz jest już lepiej.
Zobaczycie jak czas szybko leci. u mnie za chwilkę 3 trymestr się zacznie

Pozdrawiam serdecznie
mamusia marzec 2015

10 lata 1 miesiąc temu #942498 przez agniesia1152
Witajcie !! Jak tam po weekendzie ??? :)
U mnie spokojnie trochę mniej mdłości ale pawik wczoraj musiał być :sick:
W czwartek byłam na wizycie i już na 100 % jest dziewiąty tydzień ii widziałam jak maleństwo ruszało rączką !!! Niesamowite przeżycie :) ale dostałam receptę na tardyferon i jeszcze do tego żurawit i znowusz muszę powtórzyć mocz i zrobić krzywą cukrową jeśli się nie mylę bo za dużo mi w wynikach wyszło :( I wiem dlaczego !! Należę do osób które słodycze jedzą w nadmiarze.... i muszę z tym skończyć. Następna wizyta 04.12 i USG mam nadzieję że wszystko będzie w porządku.
Pozdrawiam :)

10 lata 1 miesiąc temu #942764 przez Aga1984
Witajcie. Bedka7 mam ten sam problem co Ty zaparcia nie chodze do ubikacji po 4 dni czuje sie napompowana jak balon i tez mam wrazenie ze woda mi sie zatrxymala odczuwam jak Ty suchosc skory straszna.Kiedy idziesz do lekarza?Ja dopiero 8grudnia ciekawa jestem co ba to powie???Jsk u Was z waga ja jestem w 9 tygodniuna plusie mam 2kg apetyt mi dopisuje ...Mdlosci mi minely sennosc pozostala i uczucie przepelnienia przez problem z toaleta mialyscie tak,jakies rady???

10 lata 1 miesiąc temu #942783 przez Dave
Dziewczyny jestem starą forumową wyjadaczką i pozwolę sobie trochę pospamować :)

Otóż mam bardzo dużo fajnych, dobrych jakościowo (nie z made in China), kreatywnych i rozwojowych zabawek.
Jest też coś dla starszych i tych całkiem całkiem malutkich.
Zabawki bezpieczne, ekologiczne z certyfikatami i patentami firmowymi.

allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37397815

A że o prezentach czas pomyśleć, to wrzucę Wam tu linka do Allegro, bo tak najszybciej oblukacie to tam mam.
Dodaje wciąż nowe rzeczy więc warto co jakiś czas zerknąć.

No żeby być na bieżąco możecie też lajknąć profil na fb www.facebook.com/pages/Planet4Kids/1460231680877342?ref=hl

Pozdrawiam

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

10 lata 1 miesiąc temu #942926 przez beadka7

Aga1984 napisał: Witajcie. Bedka7 mam ten sam problem co Ty zaparcia nie chodze do ubikacji po 4 dni czuje sie napompowana jak balon i tez mam wrazenie ze woda mi sie zatrxymala odczuwam jak Ty suchosc skory straszna.Kiedy idziesz do lekarza?Ja dopiero 8grudnia ciekawa jestem co ba to powie???Jsk u Was z waga ja jestem w 9 tygodniuna plusie mam 2kg apetyt mi dopisuje ...Mdlosci mi minely sennosc pozostala i uczucie przepelnienia przez problem z toaleta mialyscie tak,jakies rady???[/quotenio

AGA1984 Następną wizytę mam 4 grudnia- ale ostatnio byłam 13ego i pytałam lekarza, to zalcił poić poprostu więcej wody, ale często i małymi łyczkami, żeby ona się wchłonęła a nie przez nas przeleciała :P

Jeszcze dodam, że mam 0,5 kg na plusie :) to dovry wynik, bo w pierwszej ciązy miałam już jakiś +6 kg na tym etapie, a poza tym mam lekką nadwagę i nie wskazane jest abym dużo przytyła.

10 lata 1 miesiąc temu #943114 przez Ossa
Cześć dziewczyny :)

Trochę tu ostatnio ciszej...
Ja dzisiaj miałam wrażenie, że poczułam pierwsze kopniaki, ale to pewnie co innego bo przecież jest jeszcze za wcześnie... a szkoda, bo to takie przyjemne gdy już czuje się obecność maluszka :)
Co do zaparć to ja też na nie cierpię, chodzę do kibelka raz na kilka dni :( mam wzdęty brzuch i czasem nawet gazy :blush: W poprzedniej ciążty też tak miałam, nawet gorzej, nie pomagały śliwki ani picie dużych ilości płynów. Na szczęście samo w końcu przeszło, niestety dość późno, koło 25 tc :(

Dzisiaj czuję się gorzej, boli mnie głowa i brzuch, a do tego jeszcze wymioty...

A jak u Was?

im

10 lata 1 miesiąc temu #943119 przez Aga1984
Bedka poradzialam sie znajomej ciężarnej tylko wyzej od Nas tez miala nasz problem i lekarz kazal jej rano jesc otreby na wodzie wg uznania z jogurtem owocami i jej pomoglo...ja od jutra zaczynam zobaczymy...Zimno sie na dworze robi jeszcze wieksza sennosc dopada...oby zima szybko przeleviala nie lubieeee zimyyyy tylko swieta biale mnie ciesza nic więcej :-) a poznirj juzz gorki do czerwca :-)ale bbędzie fajnieee :-)

10 lata 1 miesiąc temu #943124 przez Azja
Hej

Ja ost mniej pisze bo jakoś weny mi brak na pisanie. Jescze ta brzydka pogoda do tego :angry:

Dziewczyny na zaparcia polecam pestki słonecznika. Albo siemię lniane. Jak samego nie lubicie to dodajcie sobie do np. Jogurtu

Powiem Wam ze ja zawsze miałam słaba przemianę materii, jeszcze przy mojej niedoczynność tarczycy to była masakra. Ale w tym roku zmieniliśmy nawyki żywieniowe i przemianę mam super. Nie mam z tym problemu :blink: nawet teraz w ciąży. Zresztą widzę jak mi waga leciała w górę w pierwszej ciąży. A jak jest teraz ;)

10 lata 1 miesiąc temu #943462 przez Aga1984
Azja dzięki za radę...a ile tego siemienia wsypac np do jogurtu?lyzeczke?Cisza na forum nic nie piszecie mamusie ja tez nie mam weny mam dziś jakiś gorszy dzień :-( jutro będzie lepiej a ten już sie konczy...Zle sie czuję spac sie chcę muli na żołądku a synek nie daje za wygraną i wciąż mnie wola...A maz do pozna w pracy...ajjj...pozdrawiam...piszcie mamusie.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943488 przez Izek
Aga raczej wystarczy łyżeczka siemienia (len mielony) bo ono dość mocno pęcznieje.Ja stosowałam siemie lniane również przy delikatnych mdłościach w poprzedniej ciąży a teraz gdy są mocniejsze niezbyt mi się to sprawdza.Na czczo jadłam taką papkę z jednej łyżeczki siemienia zalanej odrobiną gorącej ale nie wrzącej wody.Niezbyt apetyczne ale wtedy działało.
Dzisiaj miałam wizytę i miałam nadzieję że posłucham serduszka ale pani doktor nie zrobiła mi usg bo 5 grudnia mam prenatalne i uważa że to było by za często .No tylko byłabym spokojniejsza...pozostaje czekać jeszcze te 2 tygodnie z hakiem. Ale macie fajnie dziewczyny które już mogłyście usłyszeć bicie serducha Waszych maluszków.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #943490 przez Azja
Aga1984 myślę że łyżeczka wystarczy :)

Izek Ja Jeszcze nie słyszałam bicia serduszka jedynie widziałam jk bije. Wizytę mam za tydzień, mam nadzieje ze wtedy się uda,już się nie mogę doczekać :)

10 lata 1 miesiąc temu #943499 przez lavender
Hej
U mnie tez spadek formy w weekend bylam w komisji wyborczej i do dzis nie moge dojsc do siebie po zarwanej nocy, to nie byl najlepszy pomysl,ale jak sie zglaszalam to nie wiedzialam ze w ciazy bede :unsure: Dzis to juz w ogole tragedia. Ale widzę, ze nie jestem sama :) Pewnie to tez ciśnienie i obrzydliwa aura za oknem. Zmeczona jestem i strasznie boli mnie pośladek, tak, ze nie moge zmieniac pozycji. Ktoraś pisala o takich bólach ale w kości ogonowej. W pierwszej ciazy też to mialam, wiec czekam az mi przejdzie, bo długo to nie trwało.
Na zaparcia polecam suszone owoce szczegolnie morele i sliwki.
Do ginekologa ide 1 grudnia a przed swietami chce jeszcze zrobic to usg genetyczne i nastepna wizyte miec juz w styczniu.
Ja tez serducha nie słyszalam, tylko widzialam jak pulsuje :)
Miłej nocki dziewuszki

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka