BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

10 lata 1 miesiąc temu #965683 przez beadka7
nadinchen- gratulacje !! :)

ja zjadłąm 3 pączki przez cały dzień :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #965694 przez agniesia1152
nadinchen gratuluję dziewczynki :)
Ja sobie zaplanowałam że zjem dużo pączusiów a tu tylko jeden wszedł i koniec :D

10 lata 1 miesiąc temu #965870 przez Aga1984
Nadichen gratulacje.Kolejna dziewczynka zaczyna sie wyrównywać ilośc dziewczynek i chłopców he he.Jak dobrze znać plec można juz sobie planować i powoli wyprawkę szykować.ja miałam wcześniej synka po którym podawałam i posprzedawalam rzeczy wiec zaczynam od początku a ze to dla mnie sama przyjemność wiec...dzis poszłam na pierwsze łowy sklepowe...załączyłam pierwsze zestawy dla córci ale sie cieszę ...Wg tabelki widziałam wasze propozycje imion co jeszcze dodacie kobitki jakie wg.Was sa fajne imiona dla dziewczynek???
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #965872 przez beadka7
Aga super zestaw :) mi niestety nie dane jest kupować na różowo :(
ale na wqszelki wypadek miałam imiona przygotowane dla córci i wybieralibyśmy między Hanią a Alicją. nie jestem zwolenniczką imion "nowoczesnych" i "modnych" typu Vanessa czy Lena, Natasza i tym podobne.

No, ale mam już 2,5 letniego Krzysia i czekam teraz na Tomusia :)

10 lata 1 miesiąc temu #965875 przez Azja
Aga super ciuszki. U nas drugi synio wiec tylko dokupie trochę rzeczy. :)

Co do imion to u nas chyba będzie Wojtus :)

Dla dziewczynki miałam Kalina. Kornelia albo Aniela może jeszcze kiedyś uda się wykorzystać

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #965879 przez Izek
Dziewczyny ,ja dziś po wizycie i normalnie ryczeć mi się chce :( mam skróconą i rozwartą szyjkę ( 1 /1,5/0) i mam leżeć-właściwie tryb polegujący pół godziny leżenia w ciągu godziny.Tak się cieszyłam, że nareszcie super się czułam i tu znowu coś. No i zła morfologia za mało żelaza, dostałam dodatkowo magnez i jeszcze jakiś Scopolan. Za dwa tygodnie kontrola.
Aga słodkie te ciuszki dla Twojej córci:)będzie mała modnisia.

10 lata 1 miesiąc temu #965880 przez Azja
Izek to odpoczywaj jak najwiecej ;) a nie moga cos nałozyc na szyjke, nie wiem jak to sie fachowo nazywa pesar czy jakos tak??

10 lata 1 miesiąc temu #965884 przez Izek
Azja - własnie za 2 tygodnie wyjaśni się co dalej i czy założy pessar.

10 lata 1 miesiąc temu #965887 przez AgusiaKRK
Izek: Całym sercem jestem z Tobą i mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było w najlepszym porządku! Wiem, że czasami tak się dzieje, kilka moich koleżanek też musiało leżeć na którymś etapie ciąży. Wszystkie ciąże szczęśliwie donosiły i urodziły piękne, zdrowe dzieci. Trzymaj się cieplutko i bądź dobrej myśli. Daj też znać, co lekarz dalej zaleci.

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #965891 przez Izek
Dziękuję za wsparcie. A niżej tak prezentuje się mój brzuszek.
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #965892 przez AgusiaKRK
Izek: Zgrabniutka piłeczka :) A to mój z dziś, 21 tydz.:

10 lata 1 miesiąc temu #965893 przez Azja
dziewczyny ale chudzinki z Was. moj brzuch jest ogromny przy Waszych, zrobie swieze zdjecie i jutro wrzuce :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu #965950 przez Aga1984
Izek nic sie nie martw odpoczywaj dużo i wszystko bedzie dobrze.Dla pocieszenia w pierwszej ciąży tez musiałam leżeć i tez miałam wciąż niskie żelazo i urodziłam zdrowego cudownego synka...Ja na wizycie tez usłyszałam ze zero dźwigania bo mam przodujące łożysko.Lekarz powiedział ze to jeszcze moze sie cofnąć ale uważać muszę bo jak sie odkleili to nie ciekawie.A ja to taki szogun ze leżeć to nie bardzo potrafię...t bardziej ze tamta ciąże musiałam leżeć to w tej nadrabiam Ale muszę zwolnić....Sliczne brzusie mamusie rośniemy w oczach połowa za nami teraz juz tylko z górki.Pozdrawiam.

10 lata 1 miesiąc temu #965990 przez betka81
Hej.....
Dzisiaj Walentynki...wszystkiego najlepszego!
Jakie macie plany na dzisiaj?

Dziewczyny jakie Wy mamcie śliczne małe brzuszki w porównaniu do mojego ciężkiego już bebzolka :laugh:

Aga świetne zakupowe szaleństwo. Ciuszki dla dziewczynek są super!

Izek współczuję leżenia ale dasz radę. Ja w poprzedniej ciąży też miałam rozwartą szyjkę i dotrzymałam. Mój lekarz zdania, że w drugiej ciąży nie będzie zakładał krążka. Kiedyś kobiety chodziły z rozwarciem na 2 czy 3 palce i było dobrze.
Ale Ty dbaj o siebie i odpoczywaj. Nie przemęczaj się i nie siedź, bo w tej pozycji też obciążenie dla szyjki.

Ja szczerze mówiąc nie mam jeszcze predyspozycji co do imion. Jak dowiem się w poniedziałek to będę intensywnie myślała.

Ja mam po dziewczynkach mnóstwo rzeczy to niewiele do kupienia ale jak okaże się, że chłopiec to zakupy będą konieczne.

Miłego dnia!

10 lata 1 miesiąc temu #965992 przez Aga1984
Witam.U nas walentynki sami z synkiem maź pojechał do pracy bedzie wieczorem...bywa i tak...betla81ty miałaś dziewczynki wiec dla chłopca wyprawka konieczna u mnie odwrotnie muszę córci pokupować bo nie mam nic i strasznie mnie to cieszy...ciekawe jak u Was dzisiejszy dzien???Napiszcie kajak minął...miłego świętowania.Pomyslcie sobie ze w następne walentynki beda juz z nami ponad półroczne szkraby yupiiii jak fajnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka