BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 10 miesiąc temu #967617 przez Aga1984
Z tego co piszecie z własnej autopsji termin 21 czerwiec juz powinien byc ciepły...no zobaczymy fajnie by było nie trzeba ubierać maluchow tylko bodziak rapera i heja...a jak to bedzie zobaczymy...beda takie malutkie szkraby...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #967674 przez martyna10146
Dziewczyny booooskie te wasze ubranka :) Też się zastanawiam czy mając termin na 5 czerwca kupować bardziej długie czy krótkie rękawki. Chyba zdecyduję się na takie i takie.

Też robiłam w tym tygodniu wszystkie badania w tym krzywą cukrową i to było straaaaszne. Samo wypicie tej glukozy to jeszcze jako tako ale później było mi okropnie niedobrze i jakoś tak duszno... Cukier wyszedł mi wysoki ale w normie więc nie mam cukrzycy.

Niestety z morfologii wyszło, że mam anemię - niska hemoglobina, czerwone krwinki i hematokryt. Wczoraj miałam wizytę u lekarza i powiedział, że to normalne w ciąży. Przepisał mi Tardyferon-Fol już do końca ciąży.

Wizyta była super, już po raz kolejny potwierdziło się, że mamy dziewczynkę. Bardzo się cieszę, szczególnie, że dostałam ostatnio troszkę rzeczy od koleżanki (różowiutkich) :):):) Z malutką wszystko dobrze, jest dość drobnej budowy ale wszystko w normie :)

9 lata 10 miesiąc temu #967676 przez martyna10146
Pokażę Wam jeszcze takie przykładowe cudeńka, które właśnie dostałam od koleżanki - na wrzesień będą idealne :) :) :)

Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #967782 przez nadinchen
Ja od mojej siostry dostałam 3 duże torby Ikei ciuszków :) oczywiście od rozmiaru 50 do na 6-9 miesięcy, wiec mozna by powiedzieć ze nie mam się czym martwić. Wrzucam parę zdjęć tych najsłodszych :)

9 lata 10 miesiąc temu #967842 przez beadka7
Dziewczyny super ciuszki! normalnie dla dziewczynek to takie słodkie wszystko jak cukiereczki :)

9 lata 10 miesiąc temu #967858 przez martyna10146
Nadinchen booooskie te sukieneczki :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #968019 przez domi11033

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Hejka, wrzuciłam foto mojego brzucholka, długo się zbierałam, ale się udało. Co do ubranek na czerwiec to polecam i z długim i krótkim rękawkiem. 2 lata temu urodził mi się synek w czerwcu i przydały się oba rodzaje. WE wtorek idę na badanie krzywej cukrowej, chyba jedna z gorszych rzeczy w ciaży. Ogólnie do przeżycia, ale mdli trochę i to czekanie... Pozdrawiam
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #968038 przez Aga1984
Super ubranka dziewczyny słodkie sukieneczki...No brzuszki nam rosną...fajowo.Dobrze ze krzywa cukrowa będziecie miały za sobą mnie w marcu czeka...na sama myśl mnie mdli.Weekend minął fajnie pogoda tez u nas w miarę.A jak u Was po weekendzie?

9 lata 10 miesiąc temu #968081 przez beadka7
Domi jaka zgrabna jesteś :) bardzo łądnie wyglądasz :)

U nas w weekend pogoda do bani, mimo, że słońcew i 5 stopni to lodowaty wiatr. Więc tylko w niedziele po kościele krótki spacerek ;)
Dzisiaj też szaro buro i wieje :(

A poza tym strasznie zmęczona chodzę ostatnio, nic mi się nie chce i taka ospała jestem :(

buziam Was :)

9 lata 10 miesiąc temu #968085 przez agniesia1152
Ile ślicznych ubranek !! :) Ja jak na razie nie kupuję :) Kilka rzeczy dostałam i czekam prawie do końca z kupnem :)
Weekend leniwy nie było pogody na długi spacerek ale króciutki był :D Powiem wam że mój maluszek coraz bardziej fika w brzuszku !! :woohoo: wczoraj wieczorem tak fikał że nie mogłam zasnąć ;) A jak jest u was ??? :)
Domi fajniusi ten twój brzuszek ! :)

9 lata 10 miesiąc temu #968105 przez Lizzy
Aga - ja też krzywą będę miała w marcu, także możemy się wspierać ;)

Agniesia - mi Młodsza też tak szaleje w brzuchu. W ogóle to dziecko 20/24 godziny szaleje więc raczej nie będzie spokojna jak siostra ;)

Domi - super brzuch :)

No i śliczne ubranka. Wczoraj po kąpieli Hani zastanawialiśmy się z mężem czy będziemy umieli znów takie maleństwo kąpać i przebierać, bo zapomnieliśmy już jak to było ;)

9 lata 9 miesiąc temu #968260 przez AgusiaKRK
Domi: wspaniały brzuszek!

Agniesia: moje maleństwo też już zaczyna szaleć! ale nie tak często jak Twoje, kilka razy dziennie i raz tak fikało wieczorem, że aż nie dało mi zasnąć , to jest czad :) Super jest czuć już ruchy, już nie czekam z takim niepokojem do kolejnego badania, bo mam wyraźne sygnały, że jest!

Lizzy: Wy już chociaż macie jakąś wprawę w obsłudze noworodka, ciekawe, jak nam pierwszy raz to wszystko pójdzie :)

Ubranka wszystkie przeurocze, po połówkowym jak się dowiemy, czy rzeczywiście dziewczynka, muszę już coś wreszcie kupić!

Dołączam aktualne zdjęcie mojego brzuszka - już nie da się powiedzieć, że go nie widać :)

9 lata 9 miesiąc temu #968277 przez Aga1984
Agusiakrk śliczny brzuszek no widać widać juz.Moja gwiazda tez fika ale w dzien sporadycznie wieczorem jak leżę juz w łożku to sie uaktywnia...popieram ze to miłe uczucie.Lizzy wiec marzec to mc naszych krzywych cukrowych...fuuuu na sama myśl...ale czego sie nie robi dla dzieci :-) Tez sobie tak myśle jak to bedzie z kapaniem ubieraniem takiej kruszynki juz zapomniałam jak to było czas tak szybko leci :-) jak patrzę na teale ciuszki to nie chce mi sie wierzyć ze synek był taki malusi achhhhjeszcsectroche i sobie przypomnę :-)

9 lata 9 miesiąc temu #968280 przez Lizzy
Dziewczyny - na lipcówkach został podjęty temat bezpłatnych warsztatów. Jak ktoś ma ochotę to daję namiary:
bezpieczny-maluch.com.pl/
www.swiadomamama.pl/
babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

Byłam w zeszłym roku na bezpiecznym maluchu i mamo to ja - część ciekawa, część nuuudna.

9 lata 9 miesiąc temu #968281 przez Azja
Hej

Wszystkie brzuszki śliczne. Ciuszki takie malutkie i takie słodkie. Juz nie długo będziemy tulic nasze maluchy :)

Ja z racji tego że mam łożysko z przodu to ruchy czułam słabo. Ale z dnia na dzień jest coraz lepiej znaczy coraz mocniej kopie. Świetne uczucie :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka