BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 9 miesiąc temu #970446 przez agniesia1152
Witajcie dawno mnie nie było ale wracam już :D
Ja nie puchnę i mam nadzieję że nie będę ! Ale za to boli mnie strasznie krocze... Też tak macie ???? Bardzo utrudnia mi to normalne funkcjonowanie najgorzej jest w nocy i jak rano wstaję straszny ból ! Wczoraj na spacerze ciężko mi się szło.
Aga ja podobnie jak ty mam problem z obracaniem się w nocy !!! Staram się spać na lewej stronie ale powiem szczerze że już mi to przeszkadza i zaczęłam spać też na prawej.
Miałam mieć wizytę teraz w piątek ale odwołali bo nie ma lekarza :angry: i dopiero mam 16,03
Mi lekarz przy badaniu krzywej cukrowej kazał być na czczo i dzień wcześniej zjeść kolację szybciej.
Aaa i też mam słabe wyniki i jestem cały czas na żelazie !!!
Chciałabym już czerwiec !! :)
Pozdrawiam was cieplutko ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #970449 przez atilla
Czesc Dziewczyny. Jestrm tu nowa chociaz zaczynam 25 tc. Jest to moja piwrwsza ciaza i pierwszy synus ;) pewnie jak wiekszosc z was mam ataki paniki

9 lata 9 miesiąc temu #970452 przez atilla
Czesc dziewczyny. Czytam forum i widze ze wiekszosc z Nas boryka sie z tym samym. Ja na szczescie nie puchne, od poczatku przutylam 4 kg, ale bol krocza i pachwin... no i ten kregoslup. Rano z lozka sie podniesc nie moge ;) co do opuchlizny - moja siostra strasznie puchla w ciazy i lekasz zalecal jej picie nie mniej niz 2,5 l plynow i nie wiecej niz 3 l dziennie. Mi na ostatniej wizycie w zeszlym tygodniu lekarz i polozna powiedzieli ze mam nauczyc sie pic ;) tzn 3 l dziennie i liczyc ile wypilam. Mam pamietac, ze owoce to w 80% woda. To samo tyczy sie zup. I tak np kg winogron to 0,8 l wody.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970472 przez AgusiaKRK
Cześć Atilla, super że dołączyłaś! Zapraszamy do wpisania się do naszej tabeleczki :) (pierwszy link pod moim suwaczkierm)

9 lata 9 miesiąc temu #970565 przez AgusiaKRK
Dziewczyny, melduję się po wizycie. Niestety okazało się, że nasz dzidziuś jest za mały o 2 tygodnie :( Ostatnio był w sam raz, a teraz wolniej rośnie i Pani Doktor wysłała mnie na zwolnienie i kazała leżeć 45 minut po każdym posiłku... Co mam jeść, żeby rósł lepiej? Od początku miałam dobry apetyt i nawet przybrałam 5 kg, smutno mi, bo myślałam że skoro świetnie się czuję, to moje maleństwo tak samo :(

9 lata 9 miesiąc temu #970573 przez atilla
AgusiaKRK jedz duuuzzzzooooo bialka. Im bardziej przyswajalne tym lepiej. Wolowinka, nabial...

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970584 przez Azja
Hej

Witaj Atilla :)

Agusia to jedz dużo i odpoczywaj:)

Mój Mlody dziś coś slabo się rusza. Przydało by się zjeść coś słodkiego. Ale nic nie mam ;/

Mnie dziś kasjerka w Stokrotce miło zaskoczyła. Powiedziała ze następnym razem mam bez kolejki podchodzić do kasy. Ciekawe co na to stojący w kolejce powiedzą :unsure:

9 lata 9 miesiąc temu #970591 przez domi11033
Witamy kolejną czerwcóweczkę:) Ja byłam wczoraj na wizycie, cukier mam w porządku, synek waży już 740 gr-kawał chłopa:) Kolejna wizyta 1 kwietnia, samopoczucie w normie tylko coraz ciężej sie funkcjonuje. Poza tym nic ciekawego proza życia codziennego z 21 miesięczniakiem w tle:)Pozdrawiam

9 lata 9 miesiąc temu #970600 przez atilla
Hejka jeszcze raz :)
Właśnie dopisałam się do tabeleczki :laugh:

9 lata 9 miesiąc temu #970620 przez Aga1984
Witamy nowa mamusie.Ja rowniez sie melduje po wizycie doktor potwierdził córeczkę jest wszystko ok na kolejna wizytę za 3tyg mam przyjść z wynikami krzywa cukrowa morfologia mocz i tsh-tarczyca ponieważ zdarzyły sie niepokojące objawy ktore mogą wskazywać ze pojawił sie problem z tarczyca.Ostatnio leżałam na wznak i nagle poczułam ze robi mi sie słabo,kręci mi sie w głowie i mam odlot...wstałam i szybko otworzylAm okno...pomogło...i po czasie powtórzyło sie to samo.Nie moge leżeć na wznak z głowa nisko tylko na boku najlepiej lewymale i tak leżenie juz zaczyna byc męczarnia.To mogą byc symptomy choroby tarczycy,oby nie....Dzidzia juz niezłe w brzuchu Siewierzu wieczorami jest ruchliwa.A tak to lecą dni choć do czerwca jeszczeeee....

9 lata 9 miesiąc temu #970649 przez beadka7
Atilla witamy :)

Aga1984 ja też tak miałam raz czy dwa razy, ale lekarz mi powiedział, że to dlatego, że jak się położysz na wznak to dzidzia zaczyna uciskać jakąś tętnicę czy cuś i krew poprostu nie dopływa, dlatego mogło się zrobić słabo. I rzeczywiście zaczęłam pilnować jak leżę i nigdy się to nie powtórzyło.

U mnie nic się nie zmieniło, z wyjątkiem, tego, że synek daje już porządne kopniaki tak, że nawet zdarzyło mi się podskoczyć z zaskoczenia :P a mój M się ze mie śmieje :( gdyby tylko wiedział jak to boli :P
Podziękowania: agniesia1152

9 lata 9 miesiąc temu #970653 przez agniesia1152
aaa no to widzę że wszystkie mamy jakieś dolegliwości ale to znaczy że jest to normalne :) Aby do czerwca :D
Atilla Witaj :)
Ja z niecierpliwością czekam na swoją wizytę do 16 :) Mam nadzieję że wszystko w porządku :) Mały się rusza najwięcej wieczorami jak odpoczywam :)

9 lata 9 miesiąc temu #970654 przez Lizzy
Aga - ja też tak miałam. Pod koniec ciaży z Hanią nie byłam w stanie wyleżeć 2 min na USG bo odjeżdżałam. Dziecko uciska żyłę główną i odjeżdżasz.. Potem KTG robi się nawet na boku :)

Beadka - u mnie to samo - mąż się cieszy jak widzi kopniaki na brzuchu a ja skaczę ;)

Atilla - witaj!

A ja zgubiłam obrączkę. Wczoraj się skapnęłam :( Pół wieczoru przeryczałam. Wywiesiliśmy ogłoszenie na klatce i wyobraźcie sobie, że dziś sąsiadka mi ją przyniosła!! :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

9 lata 9 miesiąc temu #970675 przez atilla
Wlasnie wpadly mi w rece notatki mojego Lubego ze szkoly rodzenia. Rodzaje kupek i komentarz do nich - bezcenne :laugh: Poplakalam sie ze śmiechu. Dodam, ze uczestniczenie w szkole rodzenia to jego autorski pomysl :P
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #970740 przez Lizzy
Atilla - zobaczysz po urodzeniu jak te notatki pomogą! Ja nie wierzyłam, że będę pisać o kupsalach i że to jakieś takie ważne, a jakiś tydzień po porodzie to był nr 1 w rozmowach/pytaniach :)

PS. Ale komentarze cudne :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka