BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 9 miesiąc temu #970869 przez nadinchen
Atilla witaj! Widzę że jesteś z Wielkopolskiego. Z jakiego miasta?:)
Ja wizytę mam w środę, więc zobaczymy jakie wyniki wyszły :)
Agusia to musisz zacząć bardziej zastanawiać się nad tym co jesz, może to coś pomoże.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #970898 przez atilla
Nadinchen jestem z Poznania a ty?

9 lata 9 miesiąc temu #970912 przez martyna10146
Hej dziewczyny :)
Dopadło mnie jakieś potworne przeziębienie i ledwo żyję... Byłam u lekarza (internisty), pani doktor mnie osłuchała i stwierdziła, że to przeziębienie. Przepisała leki i co?? I po przeczytaniu ulotki dowiedziałam się, że żadnego z tych leków absolutnie nie można brać w ciąży.... Masakra jakaś - czy ci lekarze zupełnie nie wiedzą co robią?? Wolę nie myśleć co by było jakbym coś wzięła i dopiero później przeczytała ulotkę - chyba bym padła ze strachu :)

A Wy miałyście jakieś infekcje?? Czym się leczyłyście?? Ja na razie mam niezawodny zestaw, czyli miód i sok malinowy :)

9 lata 9 miesiąc temu #970919 przez Izek
Atilla - poprawiłaś mi humor tymi notatkami:)
martyna ja właśnie wychodzę z przeziębienia - trzymało mnie ponad tydzień , teraz jeszcze kaszel mocno męczy. Chłopaki mnie zaraziły :(
Raz wziełam apapa jak mnie kości mocno łamały w nocy i spać nie mogłam, pomogło. A tak starałam się nic nie brać z leków , z bezpiecznych środków :
do nosa woda morska w spayu , na gardło prenalen pastylki do ssania dla kobiet w ciąży, rutinoscorbin i dużo soków, herbaty z cytryną.
Na kaszel przyjmuję jedynie syrop Stodal. Zdówka życzę.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #970926 przez Azja
Dziewczyny z sokiem malinowym trzeba w ciąży uważać. Może wywoływać skurcze tak mi gin w poprzedniej ciąży mówił

Ja polecam na przeziebienie herbatkę z imbirem a do płukania gardła szałwia i rumianek. Na katar można maść majeranek pod nos i psiukać woda morska do nosa

9 lata 9 miesiąc temu #970937 przez atilla
Hejka
Ja też przeszłam ostre przeziębienie i to na samym początku więc tym bardziej panika
Leczyłam się syropem z cebuli z cytryną - przepis znajdziesz wpisując syrop z cebuli w google
Herbata z imbirem, mleko gotowane z czosnkiem
Wszystko razem jakoś pomogło na katar, ból gardła i gorączkę, jednak nie dało rady z kaszlem
Po prawie 2 tyg męczarni Internista na kaszel zapisał mi syrop stodal

9 lata 9 miesiąc temu #970940 przez AgusiaKRK
Masz Ci los, a mnie właśnie rozbolalo gardło i jest całe czerwone :-( Dobrze że chociaż mam prenalen na gardło. Jakieś soki domowe od mamy też powinny być. A z malinami, czy nie chodzi o wywar z liści malin? Czytałam że tego nie wolno za wcześnie a sok z malin jest w syropach dla przyszłych mam.

9 lata 9 miesiąc temu #970961 przez Aga1984
Witajcie.notatki mnie tez rozbawiły hehe dobre.teraz te wirusiska panują,trzymajcie sie kobitki przeziębione duzoooo zdrówka.Milego weekendu,odpoczynku...Pozdrawiam

9 lata 9 miesiąc temu #970980 przez agniesia1152
no to super lekarz jak daje takie leki !! W głowie się nie mieści jakich specjalistów mamy !!! Wczoraj np. znajoma mówiła że była z dzieckiem u lekarza z gorączką 39,8 i pani doktor stwierdziła że to jest normalna temperatura !!! :angry:
Jak na razie mnie przeziębienie ominęło chociaż w domu coś już się rozwijało.
Zdrówka życzę ! :) I Miłej niedzieli :)

9 lata 9 miesiąc temu #970998 przez martyna10146
Agniesia1152 ja też uważam, że to jakaś paranoja z tymi lekarzami... Mi ta "lekarka" przepisała Scorbolamid, który jest na bazie kwasu acetylosalicylowego, którego nie wolno brać w ciąży a w szczególności w 3 trymestrze, który właśnie zaczęłam!!! Czytałam że zażywanie tego może wywołać jakieś wady płodu a tego kwasu nie wolno podawać nawet dzieciom do 12 roku życia... Kolejny lek na bazie ibuprofenu, o którym chyba każdy wie, że w ciąży nie wolno.... Szok.

9 lata 9 miesiąc temu #971024 przez nadinchen
Atilla ja aktualnie mieszkam w Luboniu :) gdzie chcesz rodzić?
Dziewczyny mnie na szczęście (odpukać) nic nie wzięło,ale w styczniu brałam na przeziębienie prenalen na gardło i dużo herbatek piłam z miodem - pomogło. Oczywiście trzeba było poleżeć pare dni pod pierzyna :)
Ja mam wizytę teraz w środę i już się nie mogę doczekać jak znowu ujrzę małą - bo kopniaki to dostaję już coraz częściej :)

9 lata 9 miesiąc temu #971072 przez atilla
Hejka dziewczyny. Jak Wam minal weekend? Nadinchen planuje w sw.Rodzinie, nie ze wzgledu na opinie o tym szpitalu, a z uwagi na fakt, ze moj lekarz prowadzacy oraz znajoma plozna tam pracuja. Tak wiec wybor hmmm ;) a ty gdzie planujesz? Slyszalam wiele dobrzego o szpitalu Raszei

9 lata 9 miesiąc temu #971075 przez nadinchen
Atilla ja jeszcze nie wybrałam,ale obstawiam raszei i sw. Rodziny.
Weekend u mnie minął szybko gdyż byliśmy u znajomych na imieninach i moje maleństwo dostało już swojego pierwszego kwiatka na dzień kobiet :)

9 lata 9 miesiąc temu #971080 przez Lizzy
Hej hej! :)

Na przeziębienie polecam herbatę z miodem cytryną i duuużo imbiru. Na katar inhalacje z majerankiem.

U nas weekend przepędził jakby go nie było. W sobotę miałam wychodne a w niedziele 10 osób na obiedzie i kawie :) Także było co robić ;)

9 lata 9 miesiąc temu #971249 przez Aga1984
Mamusie jak tam te z was ktore rozpoczeły szkole rodzenia...ja jeszcze poczekam do 30 tygodnia.Jak liczycie mce wg was który tydzien rozpoczyna 7m-C????zastamawialyscie sie juz nad kosmetykami dla dzidzi jakiej firmy wybierzecie???cos tu u nas znowu zastój ale pewnie choróbska pokonują nasza moc,czekamy na ciepełko i poruszenie na forum.pozdrawiam was kobietkiiii

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka