- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aga ja juz skonczylam zajecia w szkole rodzenia. Wydawalo mi sie ze pojscie tam juz po 21 tygodniu to troszke za wczesnie, ale patrzac realnie mialam jescze sile tam wysiedziec teraz w 26 tyg jak ktos kazalby mi siedziec na pupie 2 godziny chyba bym pogryzla. Dobrze ze moj Luby mnie namowil. A co do uzyskanej wiedzy to mies wczesniej czy pozniej to chyba bez znaczenia. Teraz jeszcze mam czas skorzystac z cwiczen i masaży.
A co miesiaca to wczoraj wlasnie zadalam to samo pytanie mojemu ginowi i uslyszalam, ze za tydzien w 27 tygodniu czyli 26+1 rozpocznie sie III trymestr.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja lekko inaczej liczę miesiące - mam termin powiedzmy na 4 lipca (na ostatniej wizycie dyskutowałyśmy z lekarką na temat mojego terminu porodu bo mam ich 4 ). I od 4 marca liczę początek 6 miesiące, od 4 kwietnia 7 itd. Może to źle, ale to tylko tak orientacyjnie
Aga - ja kupuję kosmetyki babydream albo hipp (ze wskazaniem na te pierwsze). Ale kupuję tylko żel do kąpieli. Oliwkę mam z Hippa po starszej (pewnie i tak nie będzie potrzeby), do tyłka bepanthen. I nic więcej. Jeżeli będą jakieś problemy to dopiero będę cudować
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Ja w liczeniu miesięcy się sugerowałam cały czas tym artykułem
informator.zumi.pl/jak-zrobic/jak-prawid...miesiace-ciazy/c4wpn
Czyli, że 7 miesiąc zaczyna się wraz z 28 tygodniem. U mnie właśnie teraz się zaczął i jednocześnie pokrywa się z kalendarzem (termin na 5 czerwca a 7 miesiąc zaczął się 6 marca
My poszliśmy na szkołę rodzenia (trochę wbrew mojej woli ale mąż się upierał) i zaczęliśmy zajęcia w 24 tygodniu i skończymy w 37 tc. Myślę, że to tak optymalnie bo będzie jeszcze chwila oddechu przed porodem. Rozpoczynanie w 30 tyg to trochę późno bo może być ci już ciężko i nie skończysz całości.
A czy u Was tak jak u mnie szkoła rodzenia jest płatna?? Bo słyszałam, że w wielu miejscach jest za darmo a u nas trzeba zapłacić.
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
Na szkole chodziłam w pierwszej ciąży teraz nie mam bardzo czasu. U mnie 2 szkoły są bezpłatne. A 1 jest prywatną płatna
Z kosmetyków to na początek emolium a później z ziaja. Mam nadzieje ze nie będą uczulac. Pierwszy tez używa teraz ziaja
U nas dziś piękna pogoda Zaraz zbieram się z Jaskiem na spacer
Miłego dnia
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
troszkę mniej się udzielam, bo taka ładna pogoda, to i spędzamy całe dnie na dworze. Ale czuję też skutki tej zwiększonej aktywności, bo zaczyna mnie "rwać" w lewym pośladku- przy wstawaniu, obracaniu się w łóżku na drugi bok i innym prostych czynnościach. Nie wiem co na to poradzić, w 1 ciąży tak nie miałam. Muszę chyba ograniczyć wysiłek, bo ostatnio trochę za dużo wszystkiego.
Ja glukozę też kupowałam w aptece, bo laboratorium nie daje.
Co do kosmetyków-przy pierwszym dziecku używałam Nivea Baby, syn ładnie na nie reagował, żadnych wysypek czy podrażnień, teraz rozważam zakup tych samych, kupię najpierw tak jak poprzednio małe buteleczki, albo poszukam próbek, a potem kupię normalne opakowania.
Dzisiaj wybieram się w odwiedziny do mojej przyjaciółki, która jest kosmetologiem i zrobi mi małe spa w domu już się nie mogę doczekać relaksu
pozdrawiam :*
- agniesia1152
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
U mnie też glukozę trzeba kupić sobie samemu Czy już wszystkie są po ??? bo ja jak na razie nadal czekam na wizytę którą mi przesunęli...
Jeśli chodzi o kosmetyki to nie wiem jeszcze jakie będę używać ale emolium jest raczej dobry bo stosowałam na własnej skórze i o ile pamiętam to mają sporo produktów
U mnie wczoraj piękna pogoda była ale w nocy się popsuło mam nadzieję że na krótko
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
Czekam aż Młoda wstanie i lecimy na spacer. Potem rehabilitacja i dzień zleci
Beadka - ja też inaczej odczuwam tą ciążę - dużo mi ciężej i jakieś większe boleści wszystkiego. Ja tłumaczę sobie to po pierwsze zmęczeniem organizmu (u mnie nie zdążył się zregenerować) oraz tym, że w pierwszej ciąży w sumie głównie odpoczywałam. A teraz biegam za Hanią, noszę ją (a to ponad 10kg klocek), spacery i cały czas w ruchu. Do tego mąż dłużej ostatnio pracuje, więc jestem sama całe dnie. Wieczorami padam. Ale dostałam od męża wejściówkę na masaż relaksacyjny dla kobiet w ciąży i już nie mogę się doczekać
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Beadka też miałam prawdziwe "spa" : 2 godziny leżenia w pokoju pielęgniarskim na kozetce i czytanie książki w oczekiwaniu na pobranie krwi po glukozie,czyż nie luksus?))
Ja też stosowałam przy synku kosmetyki Nivea i do tej pory używamy płynu do kąpieli z szamponem 2 w 1.Nic nie uczulało. Sporadycznie używaliśmy na początku emolium.
- jooasia22
- Wylogowany
- gaworzenie
Mocno tyje, już 14 kilo mimo super diety , ćwiczeń i jak się wczoraj okazało braku cukrzycy ale cóż , dla małego wszystko
Mi obecnie doskwiera straszny nacisk na przeponę , jakby ktoś mnie pompował mimo że już jestem pełna haha:)
tylko leżenie pomaga i to trochę :/
Pozdrawiam !! :*
- atilla
- Wylogowany
- pierwsze słowa
widze ze dzisiaj w temacie spa. Wlasnie wrocilam z masazu prenatalnego. Kazdej polecam. Mam takie masaze zapewnione w ramach darmowej szkoly rodzenia i musze przyznac, ze bylo suuuppper. Jak mnie pani fizjoterapeutka skonczyla masowac to sie na nozkach nie moglam utezymac ale byloo miloooo.
Co do glukozy to ide w przyszly puatek i z tego co czytam w waszych wypowiedziach to chyba bedzie lepiej jak ja zakupie. Nie zbankrutuje od par zlotych a do laboratorium nie moge sie dodzwonic.