- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Czerwcowe 2015
Mamusie Czerwcowe 2015
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Aga1984
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 29
beatka7 kurde to chyba i ja złosze mojemu ginowi, moze tez mam jakas infekcje
u nas dzis piekne słonce swieci, ma nadzieje ze sie pogoda nie popsuje, synio moj jeszcze spi, a ja juz bym chciała na spacerek pojsc, ale niech spi bo wczoraj do pozna grasował
miłego dnia
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Za kilka dni zaczyna się u mnie 7 miesiąc ciąży i zauważyłam, że bardzo puchną mi nogi i palce u rąk.... Znacie jakieś triki, żeby pomóc przy opuchliznach??
- beadka7
- Wylogowany
- gadatliwa
- Kochamy Cię Synku :*
- Otrzymane podziękowania: 2
Martyna jak mi spuchną nogi to jedynie leżenie plackiem z nogami u góry pomaga, nic innego, pamiętam, że pod koniec 1 ciąży byłam tak spuchnięta, że przestałam nosić jakąkolwiek biżuterię, bo mnie cisnęła, a i buty, które nosiłam w 8-9 miesiącu ciąży poszły dpo wywalenia, bo były tak rozciągnięte.
Póki co mam sporadyczne dni, ze czuję się taka napompowana. Ale w przyszłym tygodniu zapowiadają u nas już nawet 14 stopni więc jak przyjdzie ciepełko pewnie zacznę znów puchnąć
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Aga, ale ładny masz już wyrazisty brzuszek;)
Na nawracające infekcje mogę polecić żel do higieny intymnej Pliva Fem w pomarańczowym opakowaniu. Długo męczyłam się z nawracającymi infekcjami i o dziwo teraz odpukać mam spokój.
Wczoraj wieczorem miałam jakiś koszmarny skurcz, ból w dole brzucha. Nie na żarty się przestraszyłam i już mąż chciał wzywać karetkę bo ani się ruszyć takie silne kłucie przez 10 -15 minut. Dzwoniłam do szpitala ale kazali samemu przyjechać , tylko jak tu się ruszyć...Wzięłam No-Spę i się uspokoiło. Ale wiążę to ze stresem, czymś się zdenerwowałam i normalnie zaraz mnie wzięło. Matko ale miałam wtedy stracha o dzieciaczka...Całe szczęście dziś już dobrze.Ale takie sytuacje mnie przerażają,najgorsze być wtedy samemu w domu bo nawet ciężko mi było podnieść się i złapać telefon.
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Wczoraj byłam u lekarza i wszystko ok.
Izek - dobrze, że przeszło. Ja wczoraj poszalałam ze spacerem z Małą i też przesiedziałam potem z godzinę (na serniczku ), bo brzuch mnie za bardzo bolał.
Martyna - a ile masz tej hemoglobiny? U mnie 11 ale na razie nie mam nic brać. Żelazo mam w normie, za to muszę zmierzyć magnez bo dostałam skurczy łydek w nocy.
Co do puchnięcia to nie pomogę..
- domi11033
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Co do opuchlizny, z poprzedniej ciąży pamiętam spuchnięte dłonie i konieczność pożegnania się z obrączką Poza tym bardzo spuchły mi stopy i wyglądały tragicznie, tym bardziej w odkrytych butach...... No i jeszcze dokuczało mi w nocy drętwienie rąk, już sama nie wiedziałam co z nimi robić. A więc wszystko co najlepsze jeszcze przed nami...........
- martyna10146
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 5
Już zaczęłam zauważać, że dziecko jest coraz wyżej w brzuchu i jak mało tam jest miejsca - malutka chyba rośnie jak na drożdżach. Ruchy również odczuwam inaczej - są już bardziej bolesne i trafiają w żebra i inne organy chyba No i przez to puchnięcie zdjęłam już obrączkę i pierścionki...
- Izek
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
- Azja
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja dzis po wizycie, mam prawie anemie mam łykac zelazo lekarz kazał mi wiecej pic, przynajmniej 2,5 litra dziennie bo tez cos tam w wynikach było nie do konca ok, zapytał czy duzo ostatnio pije, a faktycznie ost jakos mniej wiec kazał zwiekszyc porcje, a tak to wszystko ok, USG nie miałam, ale przynajmniej serduszka pposłuchałam przez chwile
spojenie łonowe mnie boli od wczoraj, chyba sie wszystko zaczyna rozciagac, a dzis jak poszlam na piechote do przychodni to juz w ogole mnie mega bolało, juz chyba bym chciała czerwiec