BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 9 miesiąc temu #968955 przez AgusiaKRK
To samo moja powiedziała - że jak miałam ten wysoki poziom, to dziecko sobie i tak pobrało, co potrzebowało, a jakby miało braknąć, to mnie. Pół biedy! :) U mnie dawka 3x w tyg. 100 i 4x w tyg. 75, przy niej ładnie mi spadło, ale dalej muszę regularnie kontrolować, bo w ciązy TSH właśnie lubi szaleć...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #968970 przez Izek
Azja ale masz zgrabniutki brzuszek i ładnie mu w niebieskim :)
AgusiaKRK to masz taką historię jak ja w poprzedniej ciąży bo do połowy żyłam ze świadomością, że jest dziewczynka i brzuszek już nazywałam Majeczką a tam faktycznie Kuba buszował:)
A ja dziś po wizycie kontrolnej i jest ciut lepiej ale dalej mam leżeć, może jeszcze się uda w tej ciąży by cieszyć się spacerkami :) Ale bardzo cieszę się, że się nie pogorszyło i nie trzeba niczego zakładać na szyjkę. Teraz i mnie czeka krzywa cukrowa, wybiorę się w następnym tygodniu z cytryną na ten "pyszny" koktajl.

9 lata 9 miesiąc temu #968972 przez AgusiaKRK
Izek: cieszę się, że jest chociaż troszkę lepiej! dbaj o siebie i wypoczywaj, na spacerki jak nie teraz to przyjdzie czas już niedługo :)
My rzeczywiście od ostatniej wizyty nazywaliśmy już maleństwo Zosią, a tam jest nasz synek! Tylko co do dziewczynki byliśmy pewni co do imienia, a teraz nie jesteśmy. Mąż sporządził listę 10 imion dla chłopców (w tym te które już wcześniej typowaliśmy) i kilka mi się podoba, myślę że z nich wybierzemy. Na razie najbardziej podoba mi się Franio, ale jeszcze nie jestem pewna, czy tak właśnie ma na imię nasz synuś. Cieszę się ogromnie, że rośnie zdrowo i to jest mega dobra wiadomość, tylko tak odrobineczkę żał mi tych ślicznych sukieneczek dla dziewczynki, które już chciałam kupować :P Teraz muszę poszukać fajnych ubranek dla chłopczyków!

9 lata 9 miesiąc temu #968980 przez domi11033
Azja ślicznu brzunio, taki zgrabniutki.
Agusia KRK to macie niezłą niespodziankę z płcią dziecka. Ważne że zdrowe i wszystko oki. A córcia może będzie nastepnym razem...... Pozdrawiam

9 lata 9 miesiąc temu #969006 przez Aga1984
U lala jaka niespodzianka ze zmiana płci to dzidziuś sie zakamuflował i niespodziankę zrobił to gratulacje po raz drugi :-) u mnie wizyta przyszła środa zobaczymy co doktorek powie...nie robi mi usg co wizytę wiec dzidzi nie zobaczę...szkoda...piękne brzusie.Pozdrawiam.

9 lata 9 miesiąc temu #969037 przez nadinchen
Azja: sporo masz juz brzuszek!:)
Izek: najważniejsze ze nic się nie pogorszyło :)
AgusiaKrk: to Wam dzidziuś niespodzianki robi, byleby znowu nie wyszło inaczej :) mój mąż chyba by się ucieszył jakbym miała taką niespodziankę - bardzo liczył na to że pierwszy będzie syn :) Franio - imię ostatnio bardzo popularne- mnie też się podoba.

9 lata 9 miesiąc temu #969046 przez agniesia1152
Azja jaki już duży brzusio masz !! :) Śliczny :)
Ja przy okazji postaram się dodać jakieś aktualne zdjęcie :)
Izek to dobra wiadomość jest jeszcze szansa na spacerek :)
AgusiaKRK ale niespodziankę macie ! :)

9 lata 9 miesiąc temu #969048 przez Azja
hej

Izek dobrze ze choc troche lepiej, lez i odpoczywaj :)

mowiam ze mam duzy brzuch :laugh: a na zywo wydaje sie jeszcze wiekszy :P jest bardzo taki szpiczasty, w pierwszej ciazy tez miałam taki do przodu ale nie az tak :whistle:

Aga1984 tez mam wizyte w sorde, ale tez niestety bez uSg :blush:

miłego dnia

9 lata 9 miesiąc temu #969231 przez beadka7
Cześć mamuśki :)

Niezłe niespodzianki te dzieciaczki potrafią zrobić, co nie ??? :) ale tak jak mówicie- najważniejsze, że zdrowe! Ja mam wizytę w poniedziałek, wczoraj byłam na badaniach, mocz i morfo, myślę, że będzie wszystko ok, tylko to ciśnienie mam, całymi dniami do dupy bo 90/50, a jeszcze nie dosypiam, to wogólę chodzę jak zombi :P

9 lata 9 miesiąc temu #969235 przez AgusiaKRK
Beadka: wiem, o czym mówisz, też mam strasznie niskie ciśnienie całe życie... Ale w ciąży to chyba lepiej niskie niż za wysokie, tylko że jest uciążliwe. Ja jak mnie dopada, piję sobie kawkę. Pani doktor mi pozwoliła, tylko z mlekiem ma być i raczej jedna dziennie. Inaczej chyba nie dałabym rady funkcjonować, a co dopiero pracować.

Nadinchen: a mój mąż już się nawet nastawił na dziewczynkę i się cieszył :) Szczególnie po tym jak byliśmy u znajomych, którzy mają córki i ze starszą bawił się autami :) Ale chyba tak to jest, że w głębi serca każdy tata chciałby choć jednego synka, a każda mama po cichu liczy na choćby jedną córeczkę ;) Dlatego u nas drugie na pewno też będzie w planie za jakiś czas :)

9 lata 9 miesiąc temu #969425 przez nadinchen
Ja to od początku ciąży miałam takie same ciśnienie - 110/60, dopiero na ostatniej wizycie zmieniło mi się, ale z Panią doktor miałyśmy ubaw jak mi mierzyła ciśnienie a tu to samo co ostatnio.

AgusiaKrk: mój to nawet znajomym mówił:" nie ważne co bedzie, ważne że synek" - jak jeszcze nieznaliśmy płci. Teraz już się oswaja z myślą że będzie dalej próbował. Odkryliśmy ostatnio taką zbieżność, że u nas w rodzinie jakoś pierwsze są zawsze dziewczynki, a później chłopaki. Tylko właściwie mój mąż jest wyjątkiem bo ma starszego brata, ale od mojej strony to zaczyna się od córki i w zależności kto ile ma dzieci to jest na przemian. Może coś w tym trochę jest :)

9 lata 9 miesiąc temu #969777 przez domi11033
Witajcie, mam pytanie do mam , które spodziewają się drugiego dziudziusia. Czy macie wrażenie że w drugiej ciąży brzuszek rośnie szybciej czy tylko ja tak mam. Wydaje mi się że mam taki duży brzuch a jeszcze 3 m-ce zostały do rozwiązania:) ale mam problemy .... co:)

9 lata 9 miesiąc temu #969784 przez beadka7
Domi to podobno naturalne, że w kolejnych ciążach brzuch jest bardziej widoczny/większy. Kogo nie pytam to potwierdza :)

Ja byłam dzisiaj na wizycie i z dzidzią wszystko ok, chociaż wciąż nie potwierdził mi lekarz, że to chłopak :) może następnym razem :)

Nie wiem czy Wam pisałam, ale zmagam się z taką gęstą wydzieliną o nieprzyjemnym zapachu i lekarzowi dziś powiedziałam i doastałam jakieś tabletki na infekcje, podobno pomogą. zobaczymy, mam nadzieję, bo ten zapach i ilość wydzieliny jest masakryczna i bardzo uciążliwa.

9 lata 9 miesiąc temu #969787 przez Azja
Domi ja mam mega duży brzuch a tu jeszcze tyle czasu. W 9 miesiącu to jak słonica będę chodzić :laugh:

Beatka 7 dobrze ze po wizycie wszystko ok :)
A przy tej infekcji piekło Cię coś czy tylko ta wydzielina? Bo mi też się wydaje ze mam więcej wydzieliny ale nic mnie nie piecze i zastanawiam się czy nie powiedzieć lekarzowi :ohmy:

9 lata 9 miesiąc temu #969791 przez beadka7
Azja, zero pieczenia, zero swędzenia, żadnych takich szczególnych dolegliwości, po prostu dużo gęstej wydzieliny o nieprzyjemnym zapachu, raz taka perłowa, a czasem żółta. Lekarz powiedział, że to typowe objawy infekcji która się w ciąży może objawiać. Na początku też mu nic nie mówiłam, ale zaczęło mi to przeszkadzać.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka