BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 10 miesiąc temu #966025 przez AgusiaKRK
Nam na walentynki dzieciątko zrobiło przepiękny prezent: mąż po raz pierwszy poczuł, jak się rusza! Ogromna radość i data łatwa do zapamiętania :)
Aga1984: jakie cudowne ubranka dla maleństwa! Jak tylko na połówkowym potwierdzi się nam płeć, też koniecznie muszę już pobuszować w sklepach! :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 10 miesiąc temu #966160 przez martyna10146
To mój pierwszy bobasek więc też muszę wszystko kupić od zera, ale jak się okazało to przyszła babcia tak poszalała w sklepie z ciuszkami dla dzieci, że chociaż tyle nam odejdzie :D Mam tylko nadzieję, że na kolejnym usg dalej lekarz podtrzyma, że to na 100% dziewczynka bo jak coś się zmieni to szkoda by było :) Ja niestety w ostatnich dniach czuję się trochę gorzej więc mój cudowny okres się już pomału kończy. Zaczęłam trochę puchnąć i bardziej niż wcześniej bolą mnie plecki.... Ale idzie wytrzymać byleby tylko gorzej nie było ;) W tym tygodniu muszę zrobić zlecone badania, czyli mocz, morfologię, Hbs, na cukrzycę i grupę krwi. Mam też do odwiedzenia internistę i stomatologa, żeby wpisali się do karty ciąży. Będzie ciekawie :)

9 lata 10 miesiąc temu #966162 przez domi11033
Agat 1984 śliczne ciuszki, zdecydowanie dla dziewczynek są ładniejsze ubranka. No cóż nie będzie mi dane ich zakupić...

9 lata 10 miesiąc temu #966163 przez domi11033
Izek nie martw się będzie dobrze, dla maluszka przetrzymasz wszystko. Bądź dzielna mamusiu:) Pewnie łatwo mi tak pisać,ale chce cię jakoś pocieszyć. Dziewczyny macie takie małe brzuszki, mój to olbrzym, może w drugiej ciąży rośnie szybciej, bo mam takie wrażenie. Taki juz duży, a do końca jeszcze sporo czasu. Poza tym samopoczucie super, walentynki standardowo różyczka plus rafaello- dla mnie zguba bo potrafię zjeść całe w 1 dzień. A kg szybują w górę, trochę mnie to dołuje...... Ale cóż buziaki

9 lata 10 miesiąc temu #966356 przez nadinchen
Izek współczuje :/ najważniejsze żeby z dzidziusiem było wszystko dobrze. Ja Walentynek za bardzo nie świętuje, wolę jak się o tym codziennie pamięta i robi coś dla drugiej osoby np śniadanie do łóżka w środku tygodnia :) a to mój brzuszek.
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #966387 przez Lizzy
Dziewczyny świetne brzuszki!

My też średnio świętujemy walentynki. Kilka lat temu byliśmy na kolacji, ale po 2 godzinach w zimnym lokalu bez zamówienia wyszliśmy :P Skończyło się na pierogach z biedronki - tak głodni byliśmy :laugh: I od tego czasu nigdzie nie wychodzimy :)

Izek - trzymaj się tam! Będzie dobrze! Leżenie wkurza, ale zaopatrz się w laptopa, książki i seriale i przetrwasz :) Wiem to po sobie :)

9 lata 10 miesiąc temu #966523 przez agniesia1152
Witam i ja :)
U nas walentynki spędziliśmy tak jak normalny dzień ;) do restauracji nie było sensu iść bo nie lubimy jadać w tłoku :)
Śliczne macie brzuszki ! :)
Izek współczuję :( trzymaj się będzie dobrze !!!

9 lata 10 miesiąc temu #966536 przez betka81
Ja tak na szybko bo padam. Doczytam Was jutro!
Miałam dziś wizytę i USG i melduję, że z dzidzią wszystko w porządku i że będzie u nas na 95% trzecia dziewczynka!
Buziaki dla wszystkich. Odezwę się jutro!

9 lata 10 miesiąc temu #966570 przez Aga1984
Beatka81 gratuluje córci kolejna dziewczynka na forum.U Nas zimno sie zrobiło od wczoraj taki zimny wiatr ze szokkk...chce juz wiosnyyyyy.tu gdzie mieszkam znajomym juz sie zaczęły maleństwa rodzic,mamusie sie juz cieszą pociechami a myyy jeszcze trocheeee...Powolutku kompletuje wyprawkę,na spokojnie przeglądam meble abym ze spokojem mogła sobie wszystko uszykować.Ostatnio lekarz powiedział ze mam przodujące łożysko ze jeszcze moze sie cofnąć ale jesliii nie to końcówka szpital o cesarka.Ale ja wierze ze sie cofnie i jak synka urodzę córcię naturalnie.Ogolnie mam zakaz dźwigania.Waga mi poszła do góry lakarz mówi ze to woda sie zatrzymuje i ze nie jestesmy w stanie tyle tyć.zobaczymy po porodzie.Ide trochę w domu ogarnąć dopóki jest w miarę chęć i moc.piszcieeee

9 lata 10 miesiąc temu #966574 przez agniesia1152
betka81 gratuluję dziewczynki !! :)
A u nas od rana słoneczko i aż milej się wstawało :) Dla mnie już powiewa wiosną :)
Wczoraj jakoś dziwnie bolała mnie prawa strona nie wiem dlaczego ale popołudnie spędziłam w łóżku i dzisiaj już nic nie czuję mam nadzieję że to nic groźnego...

9 lata 10 miesiąc temu #966594 przez betka81
Dzień dobry!

Dzięki za gratulacje! Ważne aby było zdrowe ale mój mąż wczoraj na USG był troszkę smutny i zawiedziony. Bardzo liczył na syna ale cóż nic nie jestem w stanie zrobić....
Na mnie chyba też już czas zacząć kompletować wyprawkę i zastanowić się nad imieniem...

Ja jak dłużej posiedzę to wstać nie mogę bo tak mnie rwie w kroczu i zaczynają się chyba powoli najgorsze dolegliwości ciąży....

9 lata 10 miesiąc temu #966597 przez Azja
hej mamusie

Betka gratuluje kolejnej córci :)

ja sie nawet czuje ok, ale jak dłuzej pochodze to tez mnie zaczyna w kroczu ciagnac :S

u nas słonce siweci, ale zimny wiatr i mroz, wiec poki co wiosny nie widze, ale czekam z utesknieniem :)

ide dzis do endokrynologa skontorolowac moje skaczace tsh, ciekawe co dr powie ;)

uciekam narazie bo Mlody wzywa :)

9 lata 10 miesiąc temu - 9 lata 10 miesiąc temu #966660 przez Izek
betka 81 gratuluję córeczki, a mąż szybko zmieni nastawienie -wiem to po sobie przecież tak bardzo chciałam mieć córeczkę a wyszedł chłopiec a teraz już jakoś nie wyobrażam sobie inaczej.
Lizzy jestem zaopatrzona w laptopa i zaległe książki, więc tak na zmianę czas mi wypełniają , z Waszym wsparciem i towarzystwem Dziewczyny też mi lepiej chociaż to słoneczko za oknem strasznie kusi na spacerek;)
domi dla chłopców też są fajowe ubranka , to co udało mi się upolować jak jeszcze mogłam latać.
Załączniki:

9 lata 10 miesiąc temu #966772 przez Aga1984
Izek słodkie ubranka,ja rowniez jestem zdania ze dla chłopców tez można kupić piękne ubranka.Widzialam ich mnóstwo...Tez mnie ciągnie krocze czasami,a jak za dlugo posiedzę to plecy bola.Uroki...ale córcia kopie coraz mocniej a wieczorem jest wyjątkowo aktywna.Pozdrawiam.

9 lata 10 miesiąc temu #966787 przez domi11033
Macie rację dziewczyny dla chłopców tez można znaleść śliczne ubranka, szczególnie dla maluszków. Ale wiecie zawsze chce się mieć to czego nie można. jakbym miała dziewczynkę to bym pewnie chciała chłopaka.... cżz taka natura człowieka:) Też czekam z utęsknieniem na wiosnę, ale chyba jeszcze chwilunia. Dobre chociaż jak słonko świeci od razu człowiek lepiej funkcjonuje.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka