BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 9 miesiąc temu #972695 przez atilla
Hejka
Agusia niestey nie wybieram sie, chocisz bardzo bym chciala. Niestety za daleko. Kolezanka byla w zeszlym roku w Poznaniu i mowila ze warto.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 9 miesiąc temu #972696 przez atilla
Agniesia dobrze ze udalo ci sie zalatwic ta wizyte. Trzymam kciuki zeby tym razem juz nic nikomu nie wyskoczylo.

Pytanie z innej beczki- kompletujecie juz wyprawki, urzadzacie pokoiki? Do wczoraj mialm luz, ze jeszcze czas ale wpadly obie babcie i sie zaczelo :blink:
Chodzi mi przede wszystkim o wozek, lozeczko itp... a i jeszcze jedno wozek nowy czy uzywany? Jak myslicie?

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972697 przez beadka7
Cześć mamuśki :)
Atilla ja nic nie kompletuję jeszcze bo czeka mnie generalny remont mieszkania, więc nie chcę aby się wszystko zakurzyło, jednak to będzie moje drugie dziecko i mam sporo rzeczy zostawionych, dodatkowym plusem jest to, że bedzie u mnie drugi syn.
Wózek kupowałam nowy, właśnie z tego względu, że planowaliśmy mieć dwójkę dzieci i żeby nie trzeba było kupować drugi raz wózka.
z takich najpotrzebniejszych rzeczy brakuje mi tak na prawdę przewijaka, nowej pościeli do łóżeczka i paru pierdółek, wózek mam, fotelik mam, łóżęczko tylko trzeba złożyć, muszę jeszcze sprawdzić stan materaca bo mamy zmagazynowany i ewentualnie kupić nowy.

Ale jak wspominam teraz pierwszą ciążę, to wiem, że miałam na tym etapie już całą wyprawkę kupioną i chyba nawet łóżeczko czekało gotowe :P taka byłam podekscytowana :)
Nas ostatnio mało na forum, ale to chyba zasługa pięknej pogody :) korzystacie ?? my codziennie, syn uczy się jeździć na rowerze, tzn już się nauczył i teraz szlifujemy, a ja biegam za nim jak głupia :P

pozdrawiam i miłego dnia dla wszystkich :)

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972698 przez AgusiaKRK
Ja jeszcze nic nie mam, ale chyba już zacznę kompletowac stopniowo. Wózek moim zdaniem może być używany, byle tylko w dobrym stanie. W końcu jak się ma dwójkę dzieci to dla młodszego też się ma wózek używany po starszym. Koszule do karmienia mam już upatrzone w internecie ale koleżanka poradziła mi przymierzyć w sklepie czy rozmiar dobry. Czy doświadczone mamy mają może do polecenia jakieś sklepy z ubrankami dla dzieci? W sensie dobra cena do jakości. Czy jak wypiore ciuszki teraz to będą dobre na czerwiec/lipiec czy może nieswieze i lepiej zaczekać? Co myślicie?

9 lata 9 miesiąc temu #972704 przez agniesia1152
Ja z całą wyprawką czekam do ostatniej chwili :) i z praniem ciuszków jeszcze też bo boję się że później będą właśnie nieświeże. A wózek uważam że powinien być nowy :) zresztą u mnie teściu powiedział że dziadek wózek musi kupić ;D

9 lata 9 miesiąc temu #972755 przez martyna10146
My wózek będziemy kupować nowy, bo planujemy mieć jeszcze dzieci więc się przyda :) Łóżeczko mamy używane ale materac kupiliśmy nowy. A resztę rzeczy powoli już kupuję, bo nic raczej więcej nie dostanę od znajomych (nie mają maluszków). Jak zrobiłam sobie listę ile tego wszystkiego trzeba to cieszę się, że zaczęłam tak wcześnie bo koszt rozłoży się na te kilka miesięcy. Kupiłam dotychczas przewijak, wanienkę, rożek i trochę takich pierdółek już na poród (koszule, majtki jednorazowe i takie tam). Ale lista jeszcze długa :)

9 lata 9 miesiąc temu #972779 przez Aga1984
Tak pogoda super i my tez staramy sie korzystać ile mozna...ja wózek juz kupiłam pościele tez mebelki zamówiłam do pokoiku za ok 3tyg powinny byc wiec złożymy i poustawiamy w pokoiku.Czekam na tapetę bo jedna ścianę bede miała w gwiazdki.Powoli kompletuje bo czas leci a mi juz coraz ciężej z brzuchem,odczuwam juz coraz bardziej bóle krocza,pleców itp ciążowe cuda...nie piorę jeszcze ciuszków jeszcze troche jak złożymy meble to wtedy pobiorę i poukładam sobie wszystko.Wtedy tez pościel ochraniacz wszystko pobiorę i bedzie gotowe.Piszcie mamusie buziakiii

9 lata 9 miesiąc temu #972827 przez domi11033
Hejka, dla pierwszego synka kupiliśmy nowy wózek i mogę stwierdzić że wózek po jednym dziecku jest mało zniszczony. Wiec spokojnie można kupić używany. Mi do kupienia zostały jakies pierdoły typu ręcznik do kąpieli, nowe tetrówki, koszula do szpitala i elektroniczna niania. Reszta czeka na strychu:)
Przy pierwszym dziecku nie miałam niani elekt, ale teraz to jedyny sposób żebym mogła wyjść ze starszym na ogródek i słyszeć co u juniora:)
Co do ubranek dobrych jakościowo polecam( juz kiedyś polecałam) cocodrillo. Są drogie, ale warto poszukać w promocji na ich stronie , czasem maja fajne ceny a ubranka są super. Zresztą nie kupujcie za duzo bo taki maluch naprawdę szybciutko rośnie i możecie nie wykorzystać wszystkiego.Buziaki

9 lata 9 miesiąc temu #972829 przez Lizzy
Ja też mam mało do kupienia. W sumie drugie łóżeczko, materac, klin, pościel i nowe tetrówki. No i jakieś pierdółki w aptece. Ale to jakoś w maju/czerwcu, bo byśmy sobie mieszkanie zagracili. Ale rok temu o tej porze prałam już ciuszki :P Wózek po Hani jest, wózek podwójny jest :)

Co do ubrań ja polecam F&F (tesco) - super jakość i jak się trafi na wyprzedaż to czasem jak za darmo ;)

9 lata 9 miesiąc temu #972875 przez atilla
My z kolei mamy pelno ciuszkow po znajomych. do tego stopnia ze czesc sama powydawalam. Babcie od przedwczorajszej roZmowy przeszly od razu do czynow i tak maly ma juz reczniki, kocyki, pieluchy tetrowe i bambusowe, przewijak i wanienke.
Czoraj po rajniacku przyjechal po mnie ojciec ze niby cos mam obejrzec i okazalo sie ze zamawiaja lozeczko z calym osprzetem na allegro i mam tybrac kolor baldachimu :woohoo: , ochraniaczy itp. Tak wiec akcja sie rozpoczela

9 lata 9 miesiąc temu #972877 przez Aga1984
No to widzę ze wypraweczki poszły w ruch...w koncu zaczynamy 7 mc niektóre juz w nim troche trwają mamusie wiec czas leci...ciepełko sie robi czas leci jeszcze troche i wyjedziemy z wozeczkami.

9 lata 9 miesiąc temu #972888 przez beadka7
Kurcze szkoda, że moje dziecko nie ma dziadków, tzn mają tylko jedną babcię, którą niestety na takie wyprawki nie stać, a to jest mega pomoc :) także zazdraszczam :)
Ja również lubię ciuszki Cocodrillo, 5.10.15 oraz z Lidla "Lupilu", uważam, że są dobrej jakości, nie spierają się tak szybko, nie zdarzył mi się bubel. Za to nie polecam ubranek ze Smyka, bo kolor i nadruki schodzą błyskawicznie.

Domi można kupić używany, ale zadbany, bo wiesz, ja bardzo dbałam o wózek więc dla drugiego syna będzie ok, ale widziałam też wózki zdezelowane po pierwszym dziecku, to zależy jak się o coś dba. Ja osobiście pierwszego wózka nie kupiłabym używanego. Tym bardziej, że teraz na prawdę można dostać za stosunkowo niewygórowane pieniądze komplet.

Pochwalcie się linkami jaką pościel kupiłyście ?? jestem ciekawa, bo to jeszcze będę musiała kupić.

9 lata 9 miesiąc temu - 9 lata 9 miesiąc temu #972915 przez AgusiaKRK
Beadka: ja jeszcze nie kupiłam, ale pokażę Wam, jaka mi się podoba :) Generalnie szarości z jasnożółtym lub turkusem, zwłaszcza że prawdopodobnie będzie synek. Ale dla dziewczynki też mogłyby być, jakby się okazała niespodzianka ;)
Załączniki:

9 lata 9 miesiąc temu #972938 przez Azja
Hej

Ja jeszcze nie szykuje wyprawki. Ale przy drugim dziecku w ogóle jakoś inaczej do tego wszystkiego podchodzę. W sumie większość rzeczy mam. Musimy kupić drugie łóżeczko i wózek. Bo po Jasku sprzedałam. Bo nie do końca spełniał moje oczekiwania. A był w super stanie, teraz kupimy nowy albo używany zależy co mi wdnie w oko. Ja osobiście nie mam nic przeciw używanym wózkom. Pod warunkiem że nie są bardzo zniszczone.

Ja właśnie cZekam w kolejce do dentysty brr. Tak mi się zęby w tej ciąży posypały ze szok. Takie mialam kiedy dla zdrowe. A teraz kiedy nie pójdę to coś do roboty

Coś jeszcze chciałam ale nie pamiętam zajrze później miłego dnia :)

9 lata 9 miesiąc temu #973066 przez Aga1984
Agusiakrk super te zestawy pościeli podobają mi sie bardzo miętowe zestawy.Ja jednak poszłam w bez z różem jak juz bedzie łóżeczko i wybiorę poscielki i założę obiecuje puszczę fotkę...ubranka polecam f&f kappahl lindex h&m dobra jakość next jak ktoś ma kogoś w anglii moze nie sa tanie ale jakościowo super.Doradzono mi aby liczyć każdy nowy miesiąc ciazy w dniu kiedy jest wyznaczony termin porodu czyliam termin na 21 czerwiec wiec jutro 21 zaczynam 7 mc hehe ale fajnie coraz lepiejjjj...pozdrawiam mamusie

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka