BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Czerwcowe 2015

9 lata 8 miesiąc temu #974868 przez atilla
Choszilam do szkoly Bambino na ul. Gorki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 8 miesiąc temu #974879 przez betka81
atilla wcale to nie śmieszne ale ja już nawet nie próbuję się schylać wykorzystuję do tego męża lub starszą córę trochę. A najgorzej jest jak moja Iga chce się bawić na podłodze :whistle: i weź później wstań :unsure: to dopiero komiczne jak się chwytam mebli, czego kolwiek a ona mi bije brawo jak po kilku próbach wreszcie mi się uda.

Jest cicho na forum bo też niewiele nas jest. Do tego nie każdej się chce. Ja nie codziennie mam wenę aby zajrzeć ale postaram się odzywać o ile będzie do kogo.
Jak byłam w poprzedniej ciąży to na wątku było jak w ulu. Dziennie po kilka stron a czasem nawet kilkanaście trzaskałyśmy...

9 lata 8 miesiąc temu #974882 przez atilla
Zrobilabym fotke tego syfu ale sie wstydze :blush: siedze teraz na przeciwko szafy patrze na to z mina kota srajcego na puszcze i zastanawiam sie co dalej :huh: masakra. Najlepsza opcaja to wszystko do wora i sruuuuu. Jesli chodzi o wstawanie to najfajniej jest rano z lozka. Na raz.. na dwa.... na trzyyyyyyy :laugh: ja tez jak siadam na podlodze aby pobawic sie z siostrzenica to byle blizej stolu albo komody zeby sie podeprzec :blink:

9 lata 8 miesiąc temu #974888 przez betka81
atilla to wrzuć wszystko do wora i niech czeka na lepszy czas. No wstawanie z łóżka z brzuchem z przodu to masakra. Samo przekręcenie się z boku na bok to już wyczyn.
Teraz też siedzimy z Igą na podłodze i nie mam zamiaru wstawać ale mała zaraz coś wymyśli :S

9 lata 8 miesiąc temu #974896 przez ariana21
Witam Wszystkie Panie :)
Mam na imie Arianna i jestem w 28 tygodniu swojej pierwszej ciąży. Termin porodu jest na 23 czerwca. Od kilku dni czytam Wasze forum i postanowiłam się dołączyć jeżeli mnie chcecie :)

Ogólnie jestem przerażona i myśle że jestem najmłodsza z Was dlatego będe pilnie czytać i słuchać :)

9 lata 8 miesiąc temu #974904 przez betka81
Witaj Arianna w naszym gronie. My nikogo nie odrzucamy. Rozgość się i udzielaj jak najczęściej.
Opowiedz coś o przebiegu ciąży itd

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #974905 przez AgusiaKRK
Ariana, witamy serdecznie, rozgosc się :-) zapraszamy też do wpisania się do naszej tabeleczki (link znajdziesz pod moim suwaczkiem, powinien być, ale w wersji na telefonie go nie widzę).

Z tym wstawaniem, dobrze że ostatnio kupiliśmy ramę łóżka, bo dotąd spaliśmy na samym materacu na podłodze (tak nam zostało z czasów studiów i częstych przeprowadzek - oby jak najmniej mieć do przenoszenia). Oj, teraz byłoby mi ciężko wstawać z poziomu podłogi!

9 lata 8 miesiąc temu #974908 przez ariana21
Dziękuje za przyjęcie:)
Zapomniałam napisać że mój dzidziuś to chłopak :) Ciąża przebiega bardzo dobrze od samego początku jeśli chodzi o dzidziusia gorzej jest ze mną i fizycznie i psychicznie dlatego postanowiłam dołączyć może będzie mi lepiej :)

9 lata 8 miesiąc temu #974910 przez betka81
Agusia no właśnie nie widzę linka do tabelki. Tylko nie pamiętam czy na komputerze go widziałam. Będę szukać dalej. Gdzieś musi być.
No to kupno ramy łóżka to dobra decyzja.

Ariana gratulacje synka! U mnie będzie trzecia córka ale po cichu liczyłam na synka.
Tu możesz się wygadać to i będzie Ci lżej. A każda z nas jest w podobnej sytuacji więc wzajemnie sobie pomożemy i będziemy się wspierać w trudnych chwilach.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #974911 przez ariana21
No i ja nie widze tabelki na komputerze. Znalazłam ją w wcześniejszych postach ale nie mogłam się wpisać :(

Czy któraś z Was ma problem z rwą kulszową? Ja od 3 lat spradycznie miałam ból w biodrze z lewej strony powodem było przeciążenie jakiego nabawiłam się w pracy za granicą a później poprawiłam w tamtym roku w swojej obecnej pracy niestety w ciąży dolegliwości się nasiliły i teraz mam problem w obu pośladkach przez cały dzień i noc.
Może wiecie co robić?

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #974912 przez betka81
Mi się też wydaje, że na kompie jej nie widziałam.
Niestety z rwą nie pomogę. Współczuję Ci.
Ja odczuwam kłujący ból ale tylko w prawym pośladku..

9 lata 8 miesiąc temu #974914 przez atilla
Witaj Arianna. Smialo pisz co cie gnebi a co cieszy. Dziewczyny maja racje - w kupie razniej.
Arianna skad jestes?
Co do rwy to miala i ma ja mija psiapiula. Podpytam ja dokladniej jak to bylo w 1 ciazy i jak radzi sobie teraz w 2.

9 lata 8 miesiąc temu #974915 przez atilla
Ja tez tabelki nie widze . A widzialam ja na tel i kompie. Na tel niw moglam wypelnic i robilam to na kompiw stad moja peqnosc ze byla widoczna i tu i tu.

9 lata 8 miesiąc temu - 9 lata 8 miesiąc temu #974917 przez ariana21
Atilla było by super bo z każdym dniem jest gorzej. A jestem z woj.lubelskiego i mieszkam pod Zamościem
Szczerze martwie się o poród bo jak byłam u neurologa to powiedział że pod wpływem wysiłku może być gorzej..

9 lata 8 miesiąc temu #974918 przez AgusiaKRK
Hm, to chyba straciłyśmy tabelkę.
Jutro z rana mam gina, mam nadzieje że maluch ładnie podrosl. I ciekawe co powie na moje wyniki krwi i moczu, coś tam nie idealnie powychodzilo... Trzymajcie kciuki!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka