BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 3 miesiąc temu #954183 przez Lizzy
Aneczka - ja też mam cerę lekko mówiąc "średnią" :( Potem się to poprawi, ale nie na długo :angry: No ale ja całe życie mam problemy z cerą więc do pogorszenia jakoś się przyzwyczaiłam ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #954302 przez Patka27
Czesc kobitki

Jak wam minął dzień??bo u mnie pracowicie padam troszkę :/

Co do cery to na poczatku była taka nijaka a teraz jakoś się to normuje.Dziewczyny powiedzcie mi co stosujecie na rozstępy,czy wogole u was się zaczęły pojawiać??bo u mnie tak mimo że smaruje się oliwka to ta skóra wcale się nie robi delikatniejsza:/

Zancik ja też zaczynam się bać powoli.Moja pierwsza myśl jak się dowiedziałam ze jestem w ciąży to bylo matko czeka mnie poród przecież to tak boli,Ale my jesteśmy silne i damy radę ;)

10 lata 3 miesiąc temu #954437 przez tysiiiak
Co do cery to nigdy nie miałam specjalnych problemów i teraz też jest oki :) Na rozstępy narazie tylko zwykły balsam po kąpieli i to nie zawsze :) Ogólnie do 4 msca nie powinno się masować za bardzo brzucha i piersi.. W ogóle się w sumie nie powinno tego robić w ciąży ale te pierwsze miesiące i tak są ryzykowne. Po pierwszj ciąży i tak jestem cała popękana mimo smarowania więc teraz też się spodziewam.. taka moja uroda już jako nastolatka miałam jakieś tam rozstępy... :(

10 lata 3 miesiąc temu #954450 przez Lizzy
Ja smaruję się balsamem dla mam z Rossmana. Po pierwszej ciąży mam tylko kilka rozstępów na tyłku (wyszły w ostatnim tyg :P ). Ale to luz bo i tak nie widać.
Ogólnie nie miałam problemów z rozstępami chyba dlatego, że kiedyś ważyłam dużo więcej i skóra się rozciągnęła :P

10 lata 3 miesiąc temu #954514 przez zancik
Aneczka mi co chwila krosty wyskakują najbardziej na czole ale nie jest tak zle ;)
Patka ja na początku nie myslałam o porodzie a teraz jak słucham moich koleżanek które miały cięzki poród to mam takiego stracha :S :S
Lizzy ja tez smauje sie balsamem dla mam z Rossmana :) rozstepy mam tylko na piersiach ale juz od dawna własnie przez to ze raz chudlam raz tyłam

10 lata 3 miesiąc temu #954515 przez AgusiaKRK
Kochane Lipcowe Mamusie! Czy można do Was dołączyć z terminem na 30 czerwca 2015? Z taką datą Maleństwo może przyjść na świat albo w czerwcu, albo jak wda się w mamusię, to i w lipcu, bo urodziłam się ponad 2 tygodnie po terminie ;) To będzie moje pierwsze Dzieciątko i jestem bardzo podekscytowana, ale dopiero od niedawna odważam się cieszyć, bo wcześniej nie chciałam zapeszyć. Pozdrawiam cieplutko i wszystkiego dobrego w Nowym Roku!!!

10 lata 3 miesiąc temu #954548 przez Ania86poz
Witamy Agusia:)

Co do cery to moja też w gorszym stanie niż przed ciążą:/ wczoraj strasznie bolała mnie głowa, w akcie desperacji chciałam wziąć apap, ale był tylko ekstra i wolałam nie ryzykować:/ dzisiaj obudziłam się bez bólu także spoko:)

Co do ślubu to my planujemy kilka miesięcy po porodzie. W ogóle to mnie facet wkurza bo ciągle marudzi, że mam jeść orzechy (nie lubię!) wiec raczej nie jem, a jak ostatnio chciałam żeby kupił wodę gazowaną to wyczytał w necie, że gazowana niezalecana w ciąży! pewnie ma racje, ale wszystko z umiarem. Nie ma co popadać w paranoję. a u niego totalny zakaz. Wkurza mnie! ale i tak było po mojemu...

10 lata 3 miesiąc temu #954570 przez AgusiaKRK
Dzięki Aniu za powitanie! :) Z cerą nie mam na razie problemów, chociaż odkąd test wyszedł pozytywny smaruję się oliwką od piersi po uda, żeby zmniejszyć szansę na rozstępy. A powiedzcie jak u Was: jak się czujecie, czy męczyły Was nudności, czy zaczęły Wam już rosnąć brzuszki, czy nosicie już odzież ciążową, czy znacie już płeć, a może któraś już czuje ruchy dzidziusia?? Ja niestety na razie nie, ale już bardzo czekam :) Pozdrawiam serdecznie w Nowym Roku i życzę Wam, aby Wam przyniósł całe mnóstwo radości i szczęścia!

10 lata 3 miesiąc temu #954601 przez agge
Witamy :) Ja od 12 listopada wymiotuję, najpierw codziennie nawet po 6 razy, teraz trochę mniej. Brzuszek niby większy, ale prawie nie widać.

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #954765 przez Lizzy
Agusia - witaj! Jak wcześniej pisałam - brzuch już widać, na razie oprócz zmęczenia objawów brak (chociaż na początku mega mdłości były). Co do płci to u mnie najprawdopodobniej będzie dziewczynka :) Termin mamy podobny bo ja mam niby 26.06 lub 4.07 (OM I USG).

Ania - nie ma co popadać w paranoję! Wodę gazowaną też piję. Piłam w poprzedniej ciąży i było ok. Teraz nawet wypiłam trochę sprita i pepsi.. wow ;) Jedynie co nie jem to surowego mięsa, tatarów, metki tatarskiej itp. Jest dużo przesądów co do ciąży i czasem człowiek głupieje . A lepiej czasem dogodzić swoim zachciankom, bo można się zamęczyć (mnie np ze dwa razy wzięło na jedzenie z McDonalda - pyyycha :P ). A dziś na obiad robię pizzę :woohoo:
Jeszcze gorsze przesądy będą jak będziecie karmić piersią. Ile razy u mnie się łapały mamy/babcie/sąsiadki itp za głowę jak karmiąc Hanię jadłam wszystko (oczywiście w granicach rozsądku).

10 lata 2 miesiąc temu #954776 przez tysiiiak
Ja też nie popadam w paranoje :) Jadłam już kebaba, piłam pepsi mimo, że przed ciążą nie piłam takich rzeczy :P więc z tą wodą gazowaną to przesada jak dla mnie... Gdyby mój M. zakazał mi się napić wody gazowanej to bym chyba wybuchła śmiechem :blink: :whistle:
Ja miałam mdłości, na szczęście w większości już przeszły :D Brzuch już widoczny ;) i łąpie mnie chyba bezsenność bo coś źle sypiam .. Dziś w nocy wstałam do Kubula on zasnął w sekunde a ja się z godzinę męczyłam ... :/

Jutro wizyta sasasa :D nie mogę się doczekać :D

10 lata 2 miesiąc temu #954780 przez agge
Ja odkąd jestem w ciąży straciłam wszelką ochotę na fast foody, zbrzydło mi jakoś to wszystko - może to i lepiej :D ale ostatnio strasznie mnie męczy ochota na lody, więc muszę w końcu kupić.
Ja też wizyta jutro, wariuję już, chcę żeby było jutro :D

10 lata 2 miesiąc temu #954793 przez Andziulka
Hej dziewczyny nie włączałam komputera ze 2 tygodnie a tu szok :) i więcej lipcowych mam i tematy WOW :)
Cieszę się AGGE że już Ci lepiej mi mdłości przeszły przed świętami :) teraz bardziej kręgosłup się odzywa i troszkę jak u TYSIIIAK bezsenność.
My również jutro mamy wizytę, jutro i w piątek bo hmmm troszkę może to wariactwo ale mam u męża w LUX MEDZIE pakiet i większość badań bezpłatnie a w piątek mamy wizytę u prywatnego lekarza z polecenia i on wie że chcemy żeby On był prowadzącym, ma w gabinecie USG a z LM dostajemy skierowania gdzie zazwyczaj masakra się sensownie dostać więc mamy z głowy bo prywatnie :)
30 grudnia mieliśmy badania prenatalne wg USG wszystko prawidłowo się rozwija :) czekamy jeszcze na testy Pappa, właśnie dzwoniłam ale nadal musimy czekać.
Nasze Małe Wielkie Szczęście ma już 6,77 cm :) i termin nam się przesunął z 12 lipca na 9 :) z tymi terminami nigdy do końca nie wiadomo właśnie w poniedziałek 05.01 urodziła moja bratowa :))) 20 dni przed terminem ;) i miała lekki szybki poród, połowę przespała ;)))))
ojjjjjjjjjjjjjjjjj się rozpisałam :)))

10 lata 2 miesiąc temu #954798 przez Andziulka
Agge też się piszę na te lody :))))))))))))))))) mnie ostatnio na gofry wzięło i mąż robił ;)

10 lata 2 miesiąc temu #954809 przez agge
A ile przytyłyście od początku ciąży?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka