BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #955298 przez Ania86poz

agge napisał: U mnie też wszystko dobrze, już mam 15 tydzień, dzidzius ma 11 cm :-) następna wizyta za miesiąc i muszę zrobic mocz i morfologie przed wizytą
Ale już tak nie panikuje jak wczoraj,
Btw. Według mojej wagi nic nie przytyłam, a według wagi w przychodni przytyłam 2kg :-D

Agge mamy podobny termin a u mnie 30.12. Bobas mial 6,4cm i byl o dwa dni starszy niz wg daty okresu. Cos chyba zle pomierzyl albo ciaza starsza. Doswiadczony Twoj lekarz? Wg bellybestfriend w 14t0d dzidzia ma okolo 9cm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #955316 przez ewela007
Dziewczyny czy powoli zaczynacie robic juz zakupy dla maleństwa czy to jeszcze za wcześnie?
Czy jest tu jakas przyszla mama z Białegostoku?

9 lata 11 miesiąc temu #955319 przez Lizzy
A ja dziś na badaniach.. Zobaczymy jakie wyniki, bo coś ostatnio czuję się jakby mi prąd odłączyli..

ewela - pamiętam, że bardzo nieśmiało zaczęłam robić małe zakupy w styczniu. Ale to bardziej dlatego, żeby się nacieszyć ;) Choć można zacząć rozglądać się i wybierać. Teraz muszę w sumie kupić tylko łóżeczko, materacyk i podwójny wózek, więc cała ta radość mnie ominie ;)

9 lata 11 miesiąc temu #955331 przez AgusiaKRK
A ja miałam badanie wczoraj. Trochę się podenerwowałam, bo mam kiepskie wyniki TSH, ale zobaczenie na monitorze poruszającego się Maleństwa i bijącego serca trochę mnie uspokoiło. Czy któraś z Was też ma problemy z podwyższonym poziomem TSH? Czy koś też przyjmuje na to leki? Trzymajcie kciuki, żeby Dzidziuś rozwijał się zdrowo, a ja trzymam kciuki za wszystkie z Was, które dopiero niecierpliwią się przed wizytą :)

9 lata 11 miesiąc temu #955339 przez zancik
Ewela Witaj :)
Tysiiak ale dzidzi :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Agge jeszcze zdążysz przytyć ;) na początku dużo wymiotowałaś to i pewnie schudłaś.Super,że wszystko ok ;)
Agusia u mnie TSH ok więc nie pomogę :( A dzidziuś na pewno będzie rozwijał sie prawidłowo ;)
Lizzy badania na pewno wyjdą ok :)
Ja mam dziś wizytę na 16 i w końcu zobaczę dzidzi :) :) mam nadzieję,że wszystko jest ok :) Stresa mam trochę :( Ja jeszcze nie kupuje nic dla maluszka myślę,że dopiero gdzieś w maju albo czerwcu zacznę kupować ;)

9 lata 11 miesiąc temu #955366 przez agge
To wstępnie jaka płeć?:)
U mnie jeszcze nie było widać, może na następnej wizycie się coś dowiem

9 lata 11 miesiąc temu #955417 przez Andziulka
AGGE :) super że u Was wszystko w porządku, tyjecie i rośniecie BOSKO będzie dobrze ;) my po jednej wizycie a dziś druga po wczorajszej wszystko OK nie mamy się czym martwić :) a może dziś zobaczymy dzidziusia :) hmmm się zastanawiam czy Wy robicie badania krwi i moczu co wizytę bo mi teraz nic nie zleciła a następna wizyta 12 lutego, czyli ostatnie badania grudzień ??

9 lata 11 miesiąc temu #955428 przez agge
Ja dopiero drugie badania będę robić, nie licząc tych w szpitalu.

9 lata 11 miesiąc temu #955431 przez AgusiaKRK
U mnie badania średnio co miesiąc. Jak jest wszystko w normie, to na pewno nie musisz się obawiać, że potrzeba częściej.

9 lata 11 miesiąc temu #955439 przez Andziulka
No póki co wszystkie wyniki mamy idealne/w normie więc może faktycznie nie ma potrzeby :)
A u nas płeć też jeszcze ciężka do określenie chociaż na prenatalnych pani stwierdziła że wygląda na dziewczynkę ale nic na 100% więc cierpliwie czekamy :)

9 lata 11 miesiąc temu #955473 przez Lizzy
Andziulka - u mnie też nie było stwierdzenia płci na 100%, ale ten lekarz z Hanią też w 13tyg przepowiedział córkę. Ponoć w moim mieście się nie myli ;) A badania robię co wizytę. Tylko, że ja wyniki mam poniżej normy więc trzeba monitorować.

9 lata 11 miesiąc temu #955533 przez zancik
Dobry wieczór melduję sie po wizycie :)
Więc tak wszystko jest ok dzidzi ma 46mm jestem w 11tyg i 1 dniu zaraz zmienie suwaka ;) serduszko 167 uderzeń na minutę łobuz jeden wiercił sie jak cholerka połozył sobie rączki za głowkę a pózniej leżał na brzuszku :) Cudowny widok ale mi się japa cieszyła jak oglądałam dzidzi :laugh: 22 nastepna wizyta wtedy będzie wszystko jeszcze ładniej widać :laugh:

Załącznik nie został znaleziony

9 lata 11 miesiąc temu #955553 przez tysiiiak
Żancik piękna dzidzi :kiss: :kiss: super, że wszystko dobrze :D
Podziękowania: zancik

9 lata 11 miesiąc temu #955601 przez Cymoka

AgusiaKRK napisał: A ja miałam badanie wczoraj. Trochę się podenerwowałam, bo mam kiepskie wyniki TSH, ale zobaczenie na monitorze poruszającego się Maleństwa i bijącego serca trochę mnie uspokoiło. Czy któraś z Was też ma problemy z podwyższonym poziomem TSH? Czy koś też przyjmuje na to leki?

A dużo masz podwyższone to TSH poza normę 2,5? Ja najpierw miałam wynik 3,0 i w panice do endokrynologa poleciałam - tak mi ginka poradziła. A na miejscu okazało się, że jakaś inną metodą robili badania, bo jest inny (wyższy zakres referencyjny) - bo aż do 4,5 i że może wcale nie mam podwyższonego. Tak czy siak trzeba w takiej sytuacji podwyższonego i tak powtórzyć TSH, bo podobno mocno skacze w ciąży i dodatkowo zrobić T4 Wolne / Free - T4, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG oraz P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO - to podobno daje dopiero przejrzysty obraz. I jak TSH jest niewiele podwyższone, a FT4 w normie, to znaczy, że nie należy się martwić. Mi w drugim badaniu wyszło w normie i TSH (1,92) i resztę tych badań też ok.
Jak coś nie tak i jest za wysokie TSH, to tylko tabletki z tego co wiem się bierze.

Ale ja laik i tyle, wiem ile mi lekarz powiedział i tyle co wyczytałam.

A ja mam pytanie do wszystkich - czy jeszcze któraś cierpi na bezsenność? Mogę się przewracać czasem do 4:30 rano i nie moc zasnąć, albo zasnąć o 2:00, obudzić się o 4:30 i do 6:30 gapić się w TV oglądając bzdury, bo zasnąć nie mogę. A wczoraj na dodatek o 6:00 musiałam coś zjeść, bo mnie już żołądek bolał i strasznie burczało w brzuchu. W dzień nie robię drzemek, nie jestem ani śpiąca, ani zmęczona (ale ja na L4, więc nie za dużo mam męczących zajęć). Tyle, że się martwię, że dziecko będę miała z ADHD ;).

11.12.2014 - 6 tyd 4 dzień, CTR - 7,3mm
30.12.2014 - 9 tyd 4 dzień, CTR - 29mm
31.12.2014 - 10 tyd 1 dzień, CTR - 31,60mm
15.01.2015 - 12 tyd 3 dzień, CTR - 59,30mm

9 lata 11 miesiąc temu #955627 przez agge
Ja też nie mogę spać, już od kilku tygodni. Noce są okropne :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka