- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- Ania86poz
- Wylogowany
- gaworzenie
agge napisał: U mnie też wszystko dobrze, już mam 15 tydzień, dzidzius ma 11 cm następna wizyta za miesiąc i muszę zrobic mocz i morfologie przed wizytą
Ale już tak nie panikuje jak wczoraj,
Btw. Według mojej wagi nic nie przytyłam, a według wagi w przychodni przytyłam 2kg :-D
Agge mamy podobny termin a u mnie 30.12. Bobas mial 6,4cm i byl o dwa dni starszy niz wg daty okresu. Cos chyba zle pomierzyl albo ciaza starsza. Doswiadczony Twoj lekarz? Wg bellybestfriend w 14t0d dzidzia ma okolo 9cm
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ewela007
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Czy jest tu jakas przyszla mama z Białegostoku?
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
ewela - pamiętam, że bardzo nieśmiało zaczęłam robić małe zakupy w styczniu. Ale to bardziej dlatego, żeby się nacieszyć Choć można zacząć rozglądać się i wybierać. Teraz muszę w sumie kupić tylko łóżeczko, materacyk i podwójny wózek, więc cała ta radość mnie ominie
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Tysiiak ale dzidzi
Agge jeszcze zdążysz przytyć na początku dużo wymiotowałaś to i pewnie schudłaś.Super,że wszystko ok
Agusia u mnie TSH ok więc nie pomogę A dzidziuś na pewno będzie rozwijał sie prawidłowo
Lizzy badania na pewno wyjdą ok
Ja mam dziś wizytę na 16 i w końcu zobaczę dzidzi mam nadzieję,że wszystko jest ok Stresa mam trochę Ja jeszcze nie kupuje nic dla maluszka myślę,że dopiero gdzieś w maju albo czerwcu zacznę kupować
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
- Andziulka
- Wylogowany
- gaworzenie
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa
- AgusiaKRK
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 49
- Andziulka
- Wylogowany
- gaworzenie
A u nas płeć też jeszcze ciężka do określenie chociaż na prenatalnych pani stwierdziła że wygląda na dziewczynkę ale nic na 100% więc cierpliwie czekamy
- Lizzy
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- zancik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114
Więc tak wszystko jest ok dzidzi ma 46mm jestem w 11tyg i 1 dniu zaraz zmienie suwaka serduszko 167 uderzeń na minutę łobuz jeden wiercił sie jak cholerka połozył sobie rączki za głowkę a pózniej leżał na brzuszku Cudowny widok ale mi się japa cieszyła jak oglądałam dzidzi 22 nastepna wizyta wtedy będzie wszystko jeszcze ładniej widać
Załącznik nie został znaleziony
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
- Cymoka
- Wylogowany
- gaworzenie
AgusiaKRK napisał: A ja miałam badanie wczoraj. Trochę się podenerwowałam, bo mam kiepskie wyniki TSH, ale zobaczenie na monitorze poruszającego się Maleństwa i bijącego serca trochę mnie uspokoiło. Czy któraś z Was też ma problemy z podwyższonym poziomem TSH? Czy koś też przyjmuje na to leki?
A dużo masz podwyższone to TSH poza normę 2,5? Ja najpierw miałam wynik 3,0 i w panice do endokrynologa poleciałam - tak mi ginka poradziła. A na miejscu okazało się, że jakaś inną metodą robili badania, bo jest inny (wyższy zakres referencyjny) - bo aż do 4,5 i że może wcale nie mam podwyższonego. Tak czy siak trzeba w takiej sytuacji podwyższonego i tak powtórzyć TSH, bo podobno mocno skacze w ciąży i dodatkowo zrobić T4 Wolne / Free - T4, P/ciała a-tyreoglobulinowe / Anty TG oraz P/ciała a-mikrosomalne / Anty TPO - to podobno daje dopiero przejrzysty obraz. I jak TSH jest niewiele podwyższone, a FT4 w normie, to znaczy, że nie należy się martwić. Mi w drugim badaniu wyszło w normie i TSH (1,92) i resztę tych badań też ok.
Jak coś nie tak i jest za wysokie TSH, to tylko tabletki z tego co wiem się bierze.
Ale ja laik i tyle, wiem ile mi lekarz powiedział i tyle co wyczytałam.
A ja mam pytanie do wszystkich - czy jeszcze któraś cierpi na bezsenność? Mogę się przewracać czasem do 4:30 rano i nie moc zasnąć, albo zasnąć o 2:00, obudzić się o 4:30 i do 6:30 gapić się w TV oglądając bzdury, bo zasnąć nie mogę. A wczoraj na dodatek o 6:00 musiałam coś zjeść, bo mnie już żołądek bolał i strasznie burczało w brzuchu. W dzień nie robię drzemek, nie jestem ani śpiąca, ani zmęczona (ale ja na L4, więc nie za dużo mam męczących zajęć). Tyle, że się martwię, że dziecko będę miała z ADHD .
- agge
- Wylogowany
- gadatliwa