- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- LIPCOWKI 2015
LIPCOWKI 2015
- Cymoka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

- AgusiaKRK
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 49

- Patka27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Miałam wczoraj wizytę z dzidziusiem wszystko wporzadku rośnie maleństwo jedynie co to termin mi się przesunął z 7.07na 11.07 .Jak czytam te wasze posty jakie wy badania mialyscie robione to jestem załamana bo ja nic jeszcze nie miałam.Wybieram się jakoś do Polski może za 2 miesiące i wtedy jakieś badania mi porobia bo tutaj nic się nie dzieje,a już mam 15 tydzień.Jedynie co to u polskiego lekarza widziałam że dziudzius ma rączki nóżki mózg ze serduszko bije itd a reszta badań..... szkoda gadać z ich służba zdrowia

- Cymoka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
AgusiaKRK napisał: Cymoka: Tobie bardzo ładnie spadło do 1,92, myślę, że możesz być spokojna, tylko na pewno trzeba regularnie kontrolować poziom dla bezpieczeństwa.
No właśnie u mnie to nie wiadomo, bo pierwsze inną metodą było niż tą standardową i inne zupełnie normy i endo powiedział, że może być tak, że jest w normie i dlatego raz jeszcze robiłam na wszelki wypadek razem z resztą. Myślę, że na wszelki wypadek jak teraz pójdę zrobić krew, mocz i glukozę to przy okazji i TSH zrobię raz jeszcze.
- zancik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia....
- Otrzymane podziękowania: 114

Dziś miałam okropną noc nie dość,że wiało jak cholerka to jeszcze obudziłam się o 1 i zasnąc nie mogłam wierciłam się do godz.3

Patka super,że z dzidzią wszystko ok

- Cymoka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Dziś czuję się wykończona, to niespanie męczy mnie psychicznie, w dodatku mam poczucie straty czasu :/.
Moja mama mówi, że to ze stresu, a ja jakoś nie czuję, że się stresuję, ale może podświadomie: niedługo prenatalne, w marcu wesele, a na razie nic nie jest praktycznie załatwionego...sama już nie wiem.
W dodatku mam jakieś durne sny. Albo, że mnie mój TZ wysyła na dietę, a ja mu tłumaczę, że teraz nie mogę (przed ciążą schudłam w pół roku 30 kilo - hehe) albo, że moja znajoma jest wielką, zwykłą krową i rozmawiamy sobie i się we mnie zakochuje, albo że goni mnie i moje TZ'ta jakaś wielka małpa...
Ja to z badań takich ciążowych to miałam Toxo x2, różyczka, HIV, HPV, TSH + te dodatkowe jak wyszedł ten dziwny wynik. Teraz dopiero na wizytę mam przynieść krew i mocz + glukozę. I chyba powtórzę dla siebie to TSH.
- zancik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ja mam zrobic teraz Hiv,Hcv, krew i mocz.Ciekawe czy drogie jest Badanie HIV i HCV

- Cymoka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
zancik napisał: Cymoka ja na początku ciązy też spać nie mogłam.Mnie najbardziej męczy wstawanie siku w nocy bo wstaje praktycznie co godzinę i tak do jakiejś 5 albo 6 rano dopiero pózniej zasypiam i śpie jakieś 3 godziny bez wstawania siku tez czasem jak wstaje to płakac mi się chcę,że wyspac sie przez to nie mogę,ale mam nadzieję,ze nie długo to minie
Sikanie też mam zapewnione co godzinę. A czasem tak już prawie po długim czasie zasypiam, to się okazuję, że znów muszę iść sikać i po spaniu znów :/.
zancik napisał: Ja mam zrobic teraz Hiv,Hcv, krew i mocz.Ciekawe czy drogie jest Badanie HIV i HCV
Ja robiłam w Invimedzie w W-wie:
HBs - 46,50 zł
HCV - 46,50 zł
HIV - 41,85 zł
A i jeszcze Kiła - posiew z szyjki - 46,50 zł
Ceny zawierały 7% upust - hehe, więc każde poniżej 50zł, ale może pewnie być gdzieś taniej, bo w tych klinikach to zdzierstwo zazwyczaj.
- tysiiiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33

Ja siusiam na szczęście tylko raz w nocy i to zazwyczaj idę jak młody się przebudzi więc nie jest źle

- Cymoka
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
tysiiiak napisał: o jednak nie ma hiv hmmmm w pierwszej ciazy mialam a ten lekarz chyba zakręcony jakiś :/
Często wychodzą z założenia, że jak w pierwszej było ok, to teraz przepisują tamten wynik

- zancik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Znowu cieżka nocka za mną

Tysiiak zazdroszcze Ci ,że nie siusiasz tak jak my

- paulinkaaa2202
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mieć dziecko to największa nagroda od życia
- Otrzymane podziękowania: 2
Dajcie spokój pogoda okropna raz ciepło raz zimno śnieg zaraz wiatr deszcz itp.
Moja mała poszła dzisiaj do przedszkola w końcu bo znowu była chora tym razem szkarlatyna
A ja za 2 h mam usg I trymestru nie mogę się doczekać

- agge
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 10