BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

10 lata 2 miesiąc temu #955639 przez Cymoka
Pocieszenie jakieś małe, ale jest, że nie tylko ja mam takie dziwne objawy jak na ciążę :D.

11.12.2014 - 6 tyd 4 dzień, CTR - 7,3mm
30.12.2014 - 9 tyd 4 dzień, CTR - 29mm
31.12.2014 - 10 tyd 1 dzień, CTR - 31,60mm
15.01.2015 - 12 tyd 3 dzień, CTR - 59,30mm

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #955652 przez agge

10 lata 2 miesiąc temu #955666 przez tysiiiak
U mnie są lepsze i gorsze noce ale pamiętam jak w ciąży z Kuba do 5 rano oglądałam seriale albo czytałam książki bo spac nie.,mogłam ;) oby teraz tak.nie było bo już nie.mogę odespac do 12 tylk9 trzeba się dzieckiem zajac...

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #955716 przez AgusiaKRK
Cymoka: Dzięki za odpowiedź! To już kolejne badanie TSH. W listopadzie miałam 3,84 i zaczęłam brać euthyrox 50, w grudniu się ucieszyłam bo było już 2,84, więc pomyślałam, że jesteśmy na dobrej drodze, a teraz w styczniu znów 3,56 :( FT4 wyszło w normie (1,22), anty-TG też w normie (73,19), za to anty-TPO masakryczne (525,2 przy normie do 34!), ale tym ostatnim gin się nie przejęła, tylko najbardziej TSH. W przyszłym tygodniu idę jeszcze do endo, zobaczę co powie i może zwiększy mi dawkę. Od grudnia biorę 62,5 euthyroxu + 200 jodu. Tobie bardzo ładnie spadło do 1,92, myślę, że możesz być spokojna, tylko na pewno trzeba regularnie kontrolować poziom dla bezpieczeństwa.

10 lata 2 miesiąc temu #955791 przez Patka27
Część dziewczyny.
Miałam wczoraj wizytę z dzidziusiem wszystko wporzadku rośnie maleństwo jedynie co to termin mi się przesunął z 7.07na 11.07 .Jak czytam te wasze posty jakie wy badania mialyscie robione to jestem załamana bo ja nic jeszcze nie miałam.Wybieram się jakoś do Polski może za 2 miesiące i wtedy jakieś badania mi porobia bo tutaj nic się nie dzieje,a już mam 15 tydzień.Jedynie co to u polskiego lekarza widziałam że dziudzius ma rączki nóżki mózg ze serduszko bije itd a reszta badań..... szkoda gadać z ich służba zdrowia :(

10 lata 2 miesiąc temu #955815 przez Cymoka

AgusiaKRK napisał: Cymoka: Tobie bardzo ładnie spadło do 1,92, myślę, że możesz być spokojna, tylko na pewno trzeba regularnie kontrolować poziom dla bezpieczeństwa.

No właśnie u mnie to nie wiadomo, bo pierwsze inną metodą było niż tą standardową i inne zupełnie normy i endo powiedział, że może być tak, że jest w normie i dlatego raz jeszcze robiłam na wszelki wypadek razem z resztą. Myślę, że na wszelki wypadek jak teraz pójdę zrobić krew, mocz i glukozę to przy okazji i TSH zrobię raz jeszcze.

10 lata 2 miesiąc temu #955839 przez zancik
Hej mamuśki :)
Dziś miałam okropną noc nie dość,że wiało jak cholerka to jeszcze obudziłam się o 1 i zasnąc nie mogłam wierciłam się do godz.3 :( zasnęłam a o 5 znowu to samo :angry:
Patka super,że z dzidzią wszystko ok ;) Kurczę dziwne,że badań jeszcze nie miałaś ale tam pewnie inaczej na to wszystko patrzą :blush:

10 lata 2 miesiąc temu - 10 lata 2 miesiąc temu #955867 przez Cymoka
Zancik - pocieszę Cię - ja miałam też koszmarną noc. DO 3:50 nie mogłam usnąć. Potem na moment zasnęłam, ale już o 4:30 się obudziłam i znów nici ze snu. Potem dosłownie 15 minut jakoś w półśnie przetrwała i o 5:31 już znów się przewracałam z boku na bok. Tak to trwało do 6:50. O 6:50 byłam tak głodna, że zaczęło mnie mdlić - kilka łyżek płatków z mlekiem więc zjadłam i dopiero po 7:20 udało mi się na zasnąć na dłużej. Obudziłam się po 11. W nocy myślałam, że siądę i zacznę płakać :/.
Dziś czuję się wykończona, to niespanie męczy mnie psychicznie, w dodatku mam poczucie straty czasu :/.
Moja mama mówi, że to ze stresu, a ja jakoś nie czuję, że się stresuję, ale może podświadomie: niedługo prenatalne, w marcu wesele, a na razie nic nie jest praktycznie załatwionego...sama już nie wiem.

W dodatku mam jakieś durne sny. Albo, że mnie mój TZ wysyła na dietę, a ja mu tłumaczę, że teraz nie mogę (przed ciążą schudłam w pół roku 30 kilo - hehe) albo, że moja znajoma jest wielką, zwykłą krową i rozmawiamy sobie i się we mnie zakochuje, albo że goni mnie i moje TZ'ta jakaś wielka małpa...

Ja to z badań takich ciążowych to miałam Toxo x2, różyczka, HIV, HPV, TSH + te dodatkowe jak wyszedł ten dziwny wynik. Teraz dopiero na wizytę mam przynieść krew i mocz + glukozę. I chyba powtórzę dla siebie to TSH.

10 lata 2 miesiąc temu #955879 przez zancik
Cymoka ja na początku ciązy też spać nie mogłam.Mnie najbardziej męczy wstawanie siku w nocy bo wstaje praktycznie co godzinę i tak do jakiejś 5 albo 6 rano dopiero pózniej zasypiam i śpie jakieś 3 godziny bez wstawania siku tez czasem jak wstaje to płakac mi się chcę,że wyspac sie przez to nie mogę,ale mam nadzieję,ze nie długo to minie ;)
Ja mam zrobic teraz Hiv,Hcv, krew i mocz.Ciekawe czy drogie jest Badanie HIV i HCV :blush:

10 lata 2 miesiąc temu #955883 przez Cymoka

zancik napisał: Cymoka ja na początku ciązy też spać nie mogłam.Mnie najbardziej męczy wstawanie siku w nocy bo wstaje praktycznie co godzinę i tak do jakiejś 5 albo 6 rano dopiero pózniej zasypiam i śpie jakieś 3 godziny bez wstawania siku tez czasem jak wstaje to płakac mi się chcę,że wyspac sie przez to nie mogę,ale mam nadzieję,ze nie długo to minie ;)

Sikanie też mam zapewnione co godzinę. A czasem tak już prawie po długim czasie zasypiam, to się okazuję, że znów muszę iść sikać i po spaniu znów :/.

zancik napisał: Ja mam zrobic teraz Hiv,Hcv, krew i mocz.Ciekawe czy drogie jest Badanie HIV i HCV :blush:

Ja robiłam w Invimedzie w W-wie:
HBs - 46,50 zł
HCV - 46,50 zł
HIV - 41,85 zł

A i jeszcze Kiła - posiew z szyjki - 46,50 zł

Ceny zawierały 7% upust - hehe, więc każde poniżej 50zł, ale może pewnie być gdzieś taniej, bo w tych klinikach to zdzierstwo zazwyczaj.

10 lata 2 miesiąc temu #955884 przez tysiiiak
Ja teraz tez musze zrobic hiv, toxo i nawet niewiem co tam jeszcze było musiałabym zerknąć na skierowanie ;) oo mam morfologia, mocz, glukoza tsh, toxo i to wsio jednak nie ma hiv hmmmm w pierwszej ciazy mialam a ten lekarz chyba zakręcony jakiś :/
Ja siusiam na szczęście tylko raz w nocy i to zazwyczaj idę jak młody się przebudzi więc nie jest źle :)

10 lata 2 miesiąc temu #955886 przez Cymoka

tysiiiak napisał: o jednak nie ma hiv hmmmm w pierwszej ciazy mialam a ten lekarz chyba zakręcony jakiś :/

Często wychodzą z założenia, że jak w pierwszej było ok, to teraz przepisują tamten wynik :). A w sumie to różnie może być i nie trzeba się drogą płciową zarazić nawet.

10 lata 2 miesiąc temu #956012 przez zancik
Hey :)
Znowu cieżka nocka za mną :( Jeszcze pogoda dobijająca ja chcę wiosnę :) Kurcze drogie te badania,ale no co jak trzeba zrobić to trzeba :blush:
Tysiiak zazdroszcze Ci ,że nie siusiasz tak jak my ;)

10 lata 2 miesiąc temu #956016 przez paulinkaaa2202
Z tymi badaniami rzeczywiście masakra :/

Dajcie spokój pogoda okropna raz ciepło raz zimno śnieg zaraz wiatr deszcz itp.

Moja mała poszła dzisiaj do przedszkola w końcu bo znowu była chora tym razem szkarlatyna

A ja za 2 h mam usg I trymestru nie mogę się doczekać :)

10 lata 2 miesiąc temu #956041 przez agge
Ja też ciągle sikam. I znowu codziennie wymiotuję :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka