BezpiecznaCiaza112023

LIPCOWKI 2015

9 lata 11 miesiąc temu #952957 przez agge
Witaj Lizzy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 11 miesiąc temu #953026 przez Cymoka
Witam wszystkie nowe mamuśki :)

A u mnie po nadprogramowych badaniach (byłam po l4) wszystko super. Fasolka ma 2,9cm i serducho bije jak szalone. Szyjka szczelna, ale ze względu na tego a'la mięśniaka - to mówi, żeby na wypadek brać luteinę, bo ciążę trzeba traktować jak zagrożoną i lepiej dmuchać na zimne, bo nie zaszkodzi i ...

... teraz nowina - Pani doktor mówi, że widzi bliźniaki!!! :D

Ale tak była zdziwiona, że jeszcze jutro na lepszym sprzęcie mamy do szpitala rano podjechać, bo woli się upewnić, bo może tak się jedna Fasolka się owijała z jednej i drugiej strony głowicy, a różnica w wielkości tylko 2mm, więc na wszelki wypadek jutro powtórka :). W sumie to bym się ucieszyła. Moja siostra ma bliźniaki, ale z in-vitro, a u nas w rodzinie, ani u TZ'a też nigdy nie było. Ale była by niespodzianka :D.

11.12.2014 - 6 tyd 4 dzień, CTR - 7,3mm
30.12.2014 - 9 tyd 4 dzień, CTR - 29mm
31.12.2014 - 10 tyd 1 dzień, CTR - 31,60mm
15.01.2015 - 12 tyd 3 dzień, CTR - 59,30mm

9 lata 11 miesiąc temu - 9 lata 11 miesiąc temu #953043 przez Lizzy
No to Cymoka trzymamy kciuki za bliźniaki!! :laugh:

Któraś z Was wcześniej wspomniała, że walczy z zaparciami. Mi w poprzedniej ciąży pomagało jedzenie pestek dyni (jadłam, ze wzgledu na to , że zawierają dużo magnezu - miałam niedobory).

Co do brzuszka to z Hanią wyskoczył mi tydzień przed wigilią. Potem już w lutym wyglądałam jak w 7-8 tygodniu. No ale Hania też klopsik się urodziła ;) Teraz już od początku grudnia śmigam w ciążowych spodniach - tak jest mi wygodniej również schylać się do Młodej itp.

Na mdłości polecam.. jedzenie. U mnie się sprawdzały małe i częste posiłki - nie mogłam dopuścić do tego żeby być głodna. Teraz czasem miałam przekichane jak wstawałam w nocy karmić i okazywało się, że w żołądku pusto - jazda na pół nocy. Na szczęście teraz się uspokoiło :D

9 lata 11 miesiąc temu #953071 przez Ania86poz
Lizzy i Aneczka witajcie:)

Cymonka, ale super nowina! Zazdroszczę bliźniaków, moja teściowa jest bliźniaczką, więc miałam cichą nadzieję na bliźniaki ale jest jeden bobas:)

Dzisiaj miałam prenatalne, dzidzia ma 6,4cm:) wszystkie parametry ok (boże, ale się stresowałam...) no i w styczniu po miesięcznej przerwie wracam do pracy:)

9 lata 11 miesiąc temu #953073 przez tysiiiak
Lizzy witaj ;) mnie już też jeansy Cisna ;) dziś kupiłam spodnie na gumce ;)
Cymoka no wow gratulacje i czekamy na dalsze wieści ;)

9 lata 11 miesiąc temu #953079 przez Patka27
Witam wszystkie nowe lipcowki :)

Cymonka gratuluję bliźniaków :) Dziewczyny czy któraś z was miała lub ma tak samo może jak ja z tymi nudnosciami że się nasilily??Wcześniej miewalalam tylko rano przy myciu zębów a teraz non stop czy to rano czy południe cigle mi nie dobrze,gorzki posmak w ustach jest na to jakiś sposób czy trzeba poprostu swoje odcierpiec?? :dry:

9 lata 11 miesiąc temu #953083 przez Cymoka
Na gratulacje przyjdzie jeszcze czas ;)

Dzięki w każdym razie - ale się nie chcę nastawiać. Przez Waginalne USG widziała 2, a przez powłoki brzuszne nie mogła znaleźć, ale mówi, że to wcześnie, żeby dobry obraz był.

Pożyjemy - zobaczymy. Obym dziś zasnęła :D.

Co do mulenia i objawów - ja się martwiłam przed wizytą, bo nic a nic nie mam... zero mdłości (tylko 2 incydenty razem z biegunką - jakby mi coś siadło na żołądku), zero rzygania, zero zgagi, zero zachcianek, zero zaparć... tylko wzdęcia czasem - takie dość mocno gazujące :D

9 lata 11 miesiąc temu #953091 przez Ania86poz
Co do mdlosci to mialam tylko w 7-10 tyg i obylo sie bez wiekszych wymiotow. Jutro koncze pierwszy trymest i mam cicha nadzieje ze mdlosci juz nie wroca:) tez mnie martwilo ze objawy ustaly, ale mialam pozniej dwa usg i ok.

Kilka dni temu zauwazylam ciemna linie na brzuchu- ten objaw mi sie podoba;)

9 lata 11 miesiąc temu #953108 przez Cymoka
No i jednak fałszywy alarm :(. Nie ma 2 Fasolek, ale coś się tam przypałętało - możliwe, ze przepuklina pępkowa i na prenatalnych mają się przyjrzeć, więc znów trochę nerwów, ale podobno top nie jest coś bezpośrednio związane z dzieckiem, tylko jakby obok.

Byle do 15-tego, bo wtedy mam prenatalne :). I znów urosła Fasolka - dziś 31,60mm i wskazuje na 10tyd 1dzien :).

9 lata 11 miesiąc temu #953132 przez agge
Szkoda, że nie bliźniaki. Ale ważne, że jedno jest! :)

9 lata 11 miesiąc temu #953274 przez Lizzy
Dziewczyny! Życzę Wam w Nowym Roku dużo zdrowia, spokojnych ciąż i łatwego i bezbolesnego porodu! Ani się obejrzymy a Maluszki będą z Nami :)

Cymonka - łatwo pisać - ale spokojnie. Nerwy nic nie dadzą. Chociaż wiem, że zamartwiania się nie da się wyłączyć..

9 lata 11 miesiąc temu #953372 przez zancik
Hey :)
Aneczka 27 Lizzy Witajcie,ale fajnie,że zrobiło nas się więcej :)
Ania super,że z dzidzi wszystko oki :)
Cymoka najważniejsze,że jest dzidzi ;)
Ja po wizycie wszystko jest oki ale dalej mam brać luteinę ale słabszą.Usg mam za 2 tyg. nastepna wizyta 27.01 :) dostałam skierowanie na badanie hiv i cos tam jeszcze.N zaparcia dostałam syrop :) Wymioty mam jakieś dwa razy w tygodniu tylko :)

9 lata 11 miesiąc temu #953414 przez agge
U mnie z wymiotami teraz różnie, przeważnie codziennie ale najczęściej tylko raz, dwa razy, chociaż tyle lepiej ;)

9 lata 11 miesiąc temu #953444 przez zancik
Agge dobrze,że już nie masz takich wymiotów jak wcześniej :) Ja chyba zaczynam się coraz lepiej się czuć albo tak mi się wydaje :laugh: Postanowiłam zmienic gina kurde bo mój obecny nie robi usg tylko muszę się zapisywać gdzie indziej a koszt jest masakryczny 170 zł chyba ich pogięlo :angry: Już mam namiary na gina który usg ma u siebie i płaci się 100 zł razem z wizytą :) Kurde jak ja bym chciała już mieć dzidzi przy sobie :)

9 lata 11 miesiąc temu #953448 przez Lizzy
Agge - no to dobrze, że chociaż trochę lepiej.. Masz jakieś leki?
Zancik - no to zmieniaj! Ja mam tyle fajnie, że mam z pracy prywatną opiekę medyczną. ALe lekarka, którą wybrała też nie jest za ciekawa. Pomijam już fakt, że przeryczałam weekend bo powiedziała mi, że ciąża się nie rozwija i mam się na dziecko nie nastawiać. Ale USG robi na każdej wizycie. Tylko takie, że sprawdza tylko serce. Na genetyczne i połówkowe wysyła gdzie indziej. A tam koszt 150zł ale to też z 3D więc nie jest źle.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka