BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1003814 przez PaulinaJ
kaska222 też pytanie ;-) Pewnie, że możesz. Rozgość się :) :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1003822 przez Gosia 2712
Hejka :)
Kured nie chcialo mi sie z lozka wychodzic :P :whistle:

Kaska222 Pewnie ze mozesz dolaczyc :) rozgosc sie u nas :)

Paulina hehe przynajmniej odpoczniesz troche :D chlop nie marudzi, dzieko nie lata po domu hehe zyc nie umierac :P korzystaj z tego spokoju, bo od marca sie skonczy :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 3 miesiąc temu #1003833 przez kaska222
W takim razie bardzo mi milo. Tez nudzę sie bo moje dziecko w szkole. Choc myslami przy nim bo zaczal pierwsza klasę. :laugh: ale da rade musi. Widzę ze nie tylko mnie mecza mdlosci i wymioty mam jedna rade bo próbowałam wszystkiego nawet czopki od lekarza nie pomagaly. Pije zwykla meliske i nie wiem czy jakos tak uspakaja moj żołądek czy poprostu to co najgorsze poprostu mija a o jeszcze lepiej spie w nocy. Buziaki

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1003836 przez PaulinaJ
A mi przy Marysi na mdłości bardzo pomagało rennie :) Teraz to samo.

Gosia zaczęłyśmy II trymestr :D juhu

9 lata 3 miesiąc temu #1003841 przez Gosia 2712
Kaska mowisz ze na spanie melisa? :whistle: chyba musze sobie kupic :D od jakiegos czasu takie glupoty mi sie snia, ze szok :S w nocy sie budze pare razy na siku, a jak znowu zasne to znowu cos innego mi sie sni :S dzisiaj to sie obudzilam bo sie snem wkurzylam :S

Paulina hehe kiedy to zlecialo? ja przeciez nie dawno test robilam :whistle: chcialabym juz miec tak 30tydzien :P :D juz bylabym spokojniejsza :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1003856 przez kaska222
Ja dziewczyny tez 2 trymestr. Miejmy nadzieję ze jak to mówią dostaniemy pawera....tak Gosiu ja nie dość ze meczylam sie żeby w ogóle zasnąć yo budziły mnie głupie sny i sikum..a odkad pije meliske duzo lepiej spie. Jakby kyos mial obawy czy mozna to doktorka zalecila mi 1,2 szkl dziennie a z łyżeczka cukru smakuje nawet fajnie :cheer:

9 lata 3 miesiąc temu #1003858 przez moniab26
kaska222 witaj - fajnie, że nas coraz więcej
Ja też popijałam meliskę na wymioty i pomagało.
To chyba prawda, że drugi trymestr daje kopniaka do życia - bo mnie rozpiera energia i mam dużo więcej siły niż do tej pory, mam już zaplanowane generalne porządki na cały tydzień :) i wiecie co, o dziwo mam chęć na ich robienie, ale tak jak Gosia - chciałabym żeby było już po 30 tygodniu a najlepiej 37 - wtedy byłabym zupełnie spokojna

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1003862 przez PaulinaJ
Ja własnie próbuje zrobić porządki w chacie :D Póki co walczę z pokojem małej ;-) ciężko oj ciężko hahah

9 lata 3 miesiąc temu #1003870 przez natkka
Ja też chciałabym żeby było po 30 tyg. a już najlepiej żeby był 37 :)
Ja niestety w tym II trymestrze nie dostałam przypływu energii, mnie się cały czas chce spać :( chodzę pół przytomna :/

9 lata 3 miesiąc temu #1003894 przez moniab26
natkka to pewnie w trzecim trymestrze dostaniesz powera a my wtedy już znowu przysiądziemy na tyłkach ;)
Ja mam dzisiaj dziewczyny zebranie w przedszkolu, śmieję się, że idę na pierwszą wywiadówkę

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1003899 przez Pazia
Gratuluje wszystkim szczesciarom, które są już w II trymestrze:) to juz coraz bliżej do III;)
Ja sie dlugo nie odzywałam bo po poronieniu do końca nie wierzyłam, że teraz się uda. Trochę leżałam plackiem, krwiak sie wchłonął i dzidzia ładnie rośnie. Prenatalne usg mam 22.09.
Cały czas mam mdłości i ciągle coś podjadam, aż strach pomyśleć ile przytyje do porodu. Do końca września jestem na L4 a potem wracam do pracy. Chetnie już bym wróciła ale lekarz stwierdził, że lepiej jeszcze poczekać. No to czekam:)

9 lata 3 miesiąc temu #1003912 przez natkka
monia chciałabym żeby było tak jak mówisz, ale jeśli mam być szczera to ja w życiu nie mam tego typu szczęścia więc raczej będę umierać tylko innego powodu niż do tej pory :P
Pazia to super, że już wszystko ok, czekamy na zdjęcie kruszynki :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003913 przez malutkamilka
Moja teściowa dzis przyszła do mnie na pogaduchy i tak gadalismy bo bylam dzis w laboratorium zrobic mocz morfologie i awidnosc Igg i ze duzo zaplacllam i moge jeszcez nie miec wyniku na wizyte. A tesciowa tylko nie mow mu ze ma podejrzec co masz po co ma go ogladac poczekamy jeszcze i dowiemy sie pozniej. i ze moge jej miec za zle ale jak zaszlam w ciaze z Wiktoria to miala przeczucie ze dziewucha bedzie i sie nie mylila zreszta ja tez czułam dziewczynke, a teraz mowi ze wydaje jej sie ze chlopak jest. nie to ze chcialaby ale ze m takie przeczucie. i w sumie mnie tez sie wydaje ze chlopak ale co ma byc to bedzie - i dala mi juz spokoj. a i tak poprosze by na wizycie luknal jeszcze raz

9 lata 3 miesiąc temu #1003934 przez PaulinaJ
Malutkakamilka Pewnie pytaj :D może akurat coś się zmieniło :P hehe

U mnie jeszcze tyleee czasu do wizyty :) Muszę się teraz do endokrynologa umówić na następny tydzień. Dziewczyny jeszcze jeden 1 kg i będę obchodziła swoją 50-tkę ! Sama w to nie wierzę :)

9 lata 3 miesiąc temu #1003946 przez Gosia 2712
Kaska to chyba zakupie ta melise i zaczne pic :) bo na dluzsza mete to nie idzie wytrzymac, a te sny to mnie przerazaja :P
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja wam powiem, ze w ogole nie czuje roznicy miedzy tym trymestrem, a pierwszym... po prostu w tamtym nie wymiotowalam i nie wymeczyl mnie :) moze dla tego... Teraz to zazdroszcze moim dwom kolezanka, ktore na wrzesien maja termin :p koncowka ciazy i za pare dni malenstwo beda miec ze soba :)

Natkka moze tak jak monia mowi, ze w III trymestrze dostaniesz przyplyw energii :) my bedziemy sie ledwie toczyc, a Ty bedziesz wtedy pelna zycia :)

Pazia fajnie ze sie odezwalas :) i cieszy mnie to ze wszystko u ciebie ok :) a waga sie nie przejmuj :P ja mam juz 4kg na plusie :P :whistle: pomartwimy sie w marcu hehe :P :lol: :whistle:

Malutkamilka pewnie ze zapytaj :) ile jest razy tak , ze lekarz sie pomyli...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka