BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1004231 przez Gosia 2712
Pamietam jak udzielalam sie na wrzesniowkach tam dziewczyna miala lozysko przodujace, wiec dosyc nisko i maly tez mial duze pole do popisu :P Dostawala od niego od poczatku dosyc porzadne kopniaki :P Bolace..., pozniej gin kazal jej brac relanium, zeby dziecko sie troche uspokoilo, bo z bolu czasami nie umiala wytrzymac... :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1004238 przez moniab26
paulinsien sama się przymierzałam do takiej operacji ale okazało się, że jestem w ciąży :) . Na konsultacje i wstępne badania miałam zgłosić się do kliniki Bodyclinyc w Warszawie ( do dr Paśnika ), tu koszt z badaniami, które trzeba wykonać niestety u nich to w sumie ok 1000 zł, operacja już na NFZ odbywa się również w Warszawie w szpitalu wojskowym na Saszerów, czeka się ok pół roku ( tak ktrótko dzięki temu, że dr Paśnik tam pracuje i sam kieruje pacjenta).

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1004286 przez PaulinaJ
Cześć laski ;-)

Mary do przedszkola odwieziona :laugh: Czas na śniadanie i porządki . Obiad muszę zrobić i o 13 spadamy do mojej mamy na dożynki.

Co do operacji to na pewno robią w Opolu bo znajoma na termin na grudzień. We Wrocku też robią, ale się długo czeka i nie refundują diagnostyki. Próbujcie jeszcze w Wejherowie bo też wiem , że robią tam :)

wczoraj robiłam Mary sesję :) Pokażę wam jaka jest wyrośniętą do swojej koleżanki o miesiąc starszej :)

Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1004295 przez Gosia 2712
Hejka :)

Paulina, ale masz sliczna core :) hehe faktycznie duza roznica jest miedzy nimi :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1004301 przez natkka
Paulina córka piękna, zdjęcie jest świetnie zrobione :)
Dziewczyny znów mam gorszy okres :/ znowu jest mi niedobrze :/ ja już nie wiem jak mam jeść i co mam jeść. Wczoraj zjadłam płatki owsiane z mlekiem i lnem, rodzynkami i słonecznikiem i myślałam, że to po tym. Dzisiaj zjadłam bułkę z pasztetem i ogórkiem kiszonym i znowu mi źle. A po pasztecie cielęcym i ogórkiem nic mi do tej pory nie było :( Ja wiem, że jestem marudna, ale czy nie mogłoby mi trochę odpuścić :(

9 lata 3 miesiąc temu #1004311 przez PaulinaJ
Dzięki dziewczyny. w ogóle fotografia to moje hobby :) Pokażę wam jeszcze jedno foto mojej królowej a co ! :woohoo: :woohoo:

Natkka Spróbuj z Rennie jak masz mdłości ;-) serio działa cuda i tam nawet pisze, że na nudności jest :)
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1004319 przez Gosia 2712
Natkka sprobuj tak jak Paulina pisze Rennie, albo imbir tez podobno pomaga... Sa cukierki, albo herbata imbirowa ...Moze akurat cos pomorze ...

Paulina sliczne zdjecia robisz :) modelka tez piekna :) ona chyba do Ciebie jest podobna?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1004329 przez PaulinaJ
Gosia też tak sądzę chodź słyszę inne opinię hehe :P

9 lata 3 miesiąc temu #1004377 przez paulinsien
PaulinaJ ale ona urocza, śliczna laleczka taka:)) Myślalam że byłyście gdzieś na sesji a to twoja robota- ekstra!
Natkka co do mdłości to ostatnio czytałam ze 1/2 szklanki melisy tez pomaga, ale nie sprawdzałam na sobie bo dzieki Bogu nie musiała, ale bardzo ci wspolczuje. Nieznosze miec jakis dolegliwosci zoladkowych a co dopiero dzien w dzien. Mam nadzieje ze juz opuszcza cie w koncu te dolegliwosci i bedziesz dalej mogla sie cieszyc dobrym samopoczuciem:*
Własnie mozna powiedziec ze od dokotra Paśnika się zaczęlo bo nasz doktor ze Szczecina szczerze nam go polecał, nawet umowilam meza na konsultacje do Wawy, ale nie dotarlismy na nie bo szybciej udało mi sie zapisac meża do Słupska i tam dostał termin operacji na 25 sierpnia.:) Niestety wyszło jak wyszlo i odwolali nam najpiwer ta operacje w Słupsku a potem wapisałam meza na konsultacje do Olsztyna no i tam wlasnie teraz przyszla wiadomosc ze operacje wstrzymane. ;( Cały dzien wczoraj pisałam szukałam i włanie trafiłam na Opole 12 pazdziernika jedziemy na konsultacje :) :cheer: Bardzo jestem szczesliwa z tego powodu, wiem jak moj M. o tym marzy i chcialabym mu pomoc :) Wlasnie jestem w takiej grupie na FB "CHLO - Otyłość i co dalej < Bariatria >" bardzo motywuje i wspiera jest niesamowita :)

9 lata 3 miesiąc temu #1004386 przez paulinsien
Gosia 2712 a wlasnie bo mam pytanie, pisalas wczesniej o lozysku i o kopniakach od dzidzi. Dzis dostałam opis z badan prenatalnyc i tutaj jest napisane ze lozysko mam przednia sciana nisko? Co to oznacza dla mnie i dla moich kopniakow czy wiesz? :) I ogolnie dziewczyny mam jeszcze podane ze trisomia 21 ryzyko podstawowe 1:969 a ryzyko skorgowane 1:19376 chyba moge byc spokojna przynajmniej na tym etapie dobrze kombnuje? :)
Jak sie ustawia takie fajne suwaczki jak wy macie?Ja tez che :P

9 lata 3 miesiąc temu #1004401 przez paulinsien
PaulinaJ a jesli moge cie prosic zapytałabys koleżankę co muisła mieć wpisane na ksierowaniu do szpitala w Opolu? :)
Bo w Olsztynie na skierowaniu musi byc wpisane do chirurgicznego leczenia otyłosci patologicznej a w szpitalu w Łęcznej do poradni chirurgicznej rozpoznanie otyłośc olbrzynia i teraz nie wiem co do Opola ma miec a jutro zapisalam go na rano na wizyte do rodzinnej i niew iem co mu powiedziec ze ma mowic :)

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1004413 przez PaulinaJ
Już się kochana pytam :) Tez byłam w tej grupie :) ale przepisałam się do tej drugiej bo tam jakoś lepsza atmosfera :D

9 lata 3 miesiąc temu #1004417 przez moniab26
Natkka mi na mdłości i wymioty gin przepisał hydroxyzynę na uspokojenie, nie wykupowałam nawet bo same przeszły ale może zapytaj swojego lekarza.

Mnie dopadło przeziębienie, od wczoraj męczy mnie katar i ból głowy, ledwie patrzę na oczy, leczę się domowymi sposobami ale chyba sięgnę po oscillococtilum

paulinsien suwaczki są w zakładce na głównej stronie, wchodzisz w zakładkę i wybierasz sobie, który chcesz, później kopiujesz i wklejasz w swoim profilu - edycja - podpis i gotowe, chociaż ja musiałam zrobić sobie suwaczek z innej stronki bo ten stąd mi nie chodził

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1004443 przez Gosia 2712
Paulinsien z Zuzia mialam lozysko na przedniej scianie nisko, a z Amelka na przedniej wysoko i w jednej ruchy poczulam w 20tyg a w drugiej ok 19tyg wiec wydaje mi sie ze to juz nie ma znaczenia, czy wysoko czy nisko, wazne ze jest na przedniej scianie tym bardziej, ze z tego co sie orientuje to lozysko jest dosyc spore i zajmuje duza czesc sciany... Ale oczywiscie to jest takie moje "gdybanie" jezeli sie myle to niech mnie dziewczyny poprawia :)
Co do ryzyka trisomi to mozesz byc spokojna :) ja mam cos ok 11tys (to skorygowane) i jest ok :)

Monia zdrowka dla ciebie :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu - 9 lata 3 miesiąc temu #1004492 przez PaulinaJ
Kochana na konsultacje nie trzeba miec skierowania z tego co wiem, na diagnostykę na Oddział Chorób Wewnętrznych :) ale to dopiero później jak się umówią i będzie się kładł na diagnostykę ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka