BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 3 miesiąc temu #1005085 przez Gosia 2712
Hehe :P moja tesciowa tez stwierdzila ostatnio, ze ladnie wygladam :P Heh a ja wiem, ze wygladam okropnie :S pelno wypryskow i jakas taka okragla po buzi sie zrobilam :P A najlepsze jest to, ze niby ma byc synek :P w tamtych ciazach z corkami idealnie wygladalam, a niby mowia, ze corka odbiera urode :P a u mnie jest na odwrot :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 3 miesiąc temu #1005134 przez moniab26
Tak normalnie to wystarczy usg połówkowe, chyba, że lekarz zauważy jakieś nieprawidłowości w serduszku ale w moim przypadku mam wskazane zrobienie echa serca dodatkowo ze względu na to, że Igorek miał tylko połowę serduszka i jestem w grupie ryzyka, dlatego też mam je refundowane przez NFZ ( prywatnie koszt w Warszawie to ok 350-400 zł).
Co do wyprawki to ja póki co tylko oglądam w necie ale nie myślę nawet, żeby już coś kupować, w sumie to najważniejsze rzeczy, takie jak wózek, łóżeczko, mam po Oskarku a ubranek nie mam co kupować póki nie wiem dla kogo ;)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1005154 przez Marta1985
Hej dziewczyny ☺ byłam wczoraj u innego gina na konsultacji z tym guzkiem i z pobolewaniem brzucha ale wszystko ok nic bankowi nie zagraża ☺☺dzidziuś rośnie wyniki ok ☺

9 lata 3 miesiąc temu #1005155 przez Marta1985
W pracy od sierpnia nowa szefowa i ogóle nie umie czasu zaplanować najchętniej jakbyśmy cały dzień w robocie byli i jeszcze w nocy pracowali

9 lata 3 miesiąc temu #1005156 przez Marta1985
Tak to wszystko ok od piątku mamy urlop ☺ wyjeżdżamy w piątek do rodziny A w sobotę nad morze na tydzień ☺☺ będę miała dla was więcej czasu ☺

9 lata 3 miesiąc temu #1005165 przez moniab26
Marta to dobrze, ze wszystko w porządku i z tym guzkiem to nic poważnego, a urlopu zazdroszczę - też bym sobie gdzieś pojechała ale mój S. nie dostanie teraz urlopu :( a poza tym remont elewacji zaczęliśmy

[*] 30.05.2005 aniołek

9 lata 3 miesiąc temu #1005172 przez Gosia 2712
Hejka :)
Hehe juz nie pamietam kiedy ostatnio tak wczesnie wstalam :P i kiedy cala noc przespalam normalnie :whistle: raz o 2 sie przebudzilam na siku,a pozniej dopiero przed 8 :)

Monia ja tez wszystko w necie ogladam i tylko do meza mowie "o to kupie", "zobacz jakie ladne", a on sie ze mnie smieje :P ale wozek juz mam wybrany i ostatnio zachorowalam na kocyk minky :)

Wozek taki
allegro.pl/zestaw-xxl-3w1-wozek-durango-...iko-i5345664255.html

A kocyk taki (tez niebieski z siwym zygzakiem-ostatnie zdjecie)
olx.pl/oferta/kocyk-kolderka-75x100-bawe...a-CID88-IDbGlo5.html

Marta to dobrze, ze jest wszystko ok :) wspolczuje szefowej :S co za jedza :S ale wam dobrze z tym urlopem :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1005199 przez PaulinaJ
Cześć wam :)

Ja też się rozglądam i nie powiem bo jak mi coś w oko wpadnie to kupię :)

wózek mamy wybrany ten:
allegro.pl/x-lander-2015-wozek-x-move-2w...isy-i5657783024.html

i pościel do wózka taka:
allegro.pl/komplet-do-wozka-minky-nowosc...iko-i5161295976.html

Resztę z tych ważniejszych rzeczy mam :D Zostały tylko ubrania bo wszystko różowe hehe

9 lata 3 miesiąc temu #1005216 przez Czarnula
Hej Dziewczyny ;) jestem tu zupełnie nowa i jeszcze do końca nie mogę się odnaleźć. Dowiedziałam się o tym forum niedawno od szwagierki i mimo że nie byłam z Wami od początku to zdecydowałam się napisać ;) staram się nadrobić wszystkie posty od początku ale jeszcze trochę mi zostało ;) bo sporo tego juz. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do Swojego grona :)

9 lata 3 miesiąc temu #1005225 przez PaulinaJ
Czarnula witamy wśród nas ;) na kiedy masz termin?

9 lata 3 miesiąc temu #1005229 przez Gosia 2712
Czrnula witaj :) i rozgosc sie u nas :) napisz cos o sobie?

Paulina fajne te rzeczy ktore wybralas :) posciel sliczna normalnie zachorowalam na te minky :P

A jak tam wasze brzucholki? Rosna? Moze sie pochwalicie :P ?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1005230 przez PaulinaJ
Załączniki:

9 lata 3 miesiąc temu #1005265 przez moniab26
Czarnula witaj i rozgość się, napisz coś o sobie, kiedy termin, czy znasz już płeć itp. - wiesz, my tu wszystkie ciekawskie jesteśmy ;)
Dziewczyny fajne te rzeczy, które wybrałyście, chociaż gdybym miała kupować teraz wózek nie wybrałabym żadnego z tych dwóch bo zakochałam się w wózkach typu retro - z dużymi kołami na szprychach ( i tak podpuszczam męża, że może jak będzie dziewczynka to kupilibyśmy jej nowy wózek :P ) a pościeli do wózka nie używałam takiej typowej wózkowej tylko zwykły kocyk a zimą miałam śpiwór ocieplony owczą wełną, później Oskar miał go do spacerówki a ostatnio do sanek.
Jeśli chodzi o brzuch to mój rośnie - moja mama mówi, że jest okrąglutki to będzie chłopak ale ja tam w te wróżby nie wierzę, wrzuciłabym fotkę ale tak schowałam aparat przed Oskarem, że już miesiąc i nie mogę znaleźć - skleroza nie boli :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek

9 lata 3 miesiąc temu #1005280 przez Gosia 2712
Paulina sliczny brzus :)

A to moj :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1005286 przez Czarnula
Dziękuję za miłe przyjęcie :cheer: Termin mam na 15 marca. O ciąży dowiedziałam się dość późno bo dopiero w 6 tyg. Większość naszych znajomych bardzo długo starali się o dzidziusia dlatego też nie sadzilam ze nam sie uda przy pierwszych próbach ;) Dlatego też test zrobiłam przy pierwszych objawach, a tam dwie wyrazne kreseczki :)
Jestem juz po 3 wizytach u gina i po pierwszych badaniach prenatalnych. Moja Fasolka ma już 7,28 cm :D i narazie jest wszystko dobrze :cheer: Piszę jeszcze "Fasolka" bo gin powiedział ze prawdopodobnie dziewczynka ale nie kazał się jeszcze nastawiać bo to bardzo różnie wychodzi ;) Jest to moja pierwsza ciąża i poruszam się trochę jak we mgle :blink: ale mam nadzieje ze dzięki Wam dużo rzeczy mi się rozjaśni :side:
Tez jak kilka z Was mam problem z tarczyca - niedoczynność. Od 6 tyg. Fasolka dawała w kość i ciągle miałam mdłości i wymiotowałam :sick: i przez to na początku schudłam ok. 3 kg. Teraz brzuszek się zaokrągla i kg. Powoli wracają. Ale na szczęście od ok. tyg. jest lepiej i mam nadzieje ze juz tak zostanie ;D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka