- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Marcóweczki 2016
Marcóweczki 2016
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Dzięki za zaproszenie na sałatkę ale narobiłaś mi smaku więc poszłam szybciutko do sklepu i... też sobie zrobiłam
Marta1985 mały przystojniak
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Monia to jestesmy w identycznej sytuacji... Na poczatku balam sie, czy serduszko w ogole uslysze, u Zuzi bezczaszkowie potwierdzili wlasnie na polowkowych badaniach, ktore mam miec za 2 tyg ... No i ten nieszczesny 22 tydzien kiedy mi wody odeszly Myslalam, ze to bedzie dla mnie latwiejsze, ale chyba jednak nie...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Oooo to zycze smacznej salatki
- Czarnula
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Widzę że większość z Was zapisuje się już na połówkowe. Ja tez zamierzam w przyszłym tygodniu ale dopiero na około połowę listopada bo na tych pierwszych prenatalnychppowiedziała ze teraz kolejne najlepiej w 22 tygodniu. Mimo że jeszcze tyle czasu do tych połówkowych to panicznie się ich boje a najbardziej o serduszko mojego maleństwa bo mój brat urodził się z wrodzona wada serca i juz go niestety z nami nie ma
A co do ruchów to jeszcze nic nie czuje, tylko kilka razy takie jakby "bulgotanie" ale to moja pierwsza ciąża i nie wiem czy to dzidzia czy nie ale czytałam ze przy pierwszej ciąży pojawiają się często dopiero w połowie wiec narazie się tym nie przejmuje
Śliczne macie brzuszki dziewczyny ;D zaraz wam mój podeślę
- Czarnula
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Od rana sie wzielam za robote i teraz juz mam wszystko zrobione,posprzatane, podlogi pomyte, obiad ugotowany, a nawet juz zjedzony wiec leze i odpoczywam
Dziewczyny jakies plany na weekend?
Czarnula sliczny brzus fajnie, ze sie odezwalas zagladaj czesciej trzymam kciuki za polowkowe, na pewno bedzie wszystko dobrze Z tego co slyszalam to podobno najlepiej jest je robic ok 20tyg bo wtedy jest juz dziecko dosyc duze i raczej wiekszosc wad sedruszka juz widac, ale nie wiem ile w tym prawdy jest
Milego dnia
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
Czarnula wadę serduszka wprawny lekarz wykryje już w 12 tyg jeśli pacjentka jest szczupła a widzę, że ty chudzinka jesteś, u mnie jest gorzej bo sadełko zasłania i dobrze widać jak dziecko jest już dość duże, dlatego te połówkowe jest dla nas takie ważne a dwa tygodnie po połówkowym będę robić echo serca płodu - tak dla pewności.
Miłego weekendu
- LeNa 2405
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Druga w 20tyg dostałam skurczy na usg okazało się że dzidzia już odeszła około tyg wcześniej...
Trzecia ciąża na lekach aspiryna i heparyna raz Dziennie i dobrze szło do 17tyg później malowodzie brak ruchów i stan przedrzucawkowy i później to tylko łzy....
Teraz mam dwa razy dziennie leki i miałam steryd do 10tyg... Jak Narazie wszystko dobrze... Ale za 26dni mam usg polowkowe i trochę zaczynam się bać....
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My się z kolei boimy porodu bo Bartek był osobie ty pepowina i urodził się mimo szybkiego porodu z zamartwica i dostal 3 punkty tylko i musielisny czekac 24 h w niepewnosci ale wszyszed cudem bez zadnych uszczerbkow na zdrowiu co jest niezmiernie rzadkie
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna
LeNa 2405 tym razem będzie dobrze, limit nieszczęść już wyczerpany
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 10
My od piątku u mojej mamy. Wczoraj byłyśmy chwilę na grzybach. Koszyczek był...akurat na sosik dla Szymka Mąż zrobił mi niespodziankę i zamiast w poniedziałek będzie w czwartek Tak więc wielkie odliczanie trwa.
Dziewczyny głowa do góry Ciążą jest pięknym stanem, ale niestety stresującym dla każdej z nas. Wcześniej byłam przekonana, że początki są najbardziej niebezpiecznie a później już na pewno nic stać się nie może. Patrząc na was wiem jak bardzo się myliłam...niestety. Wierzę, że wszystkie dotrwacie do końca i w marcu będziecie tulić swoje pociechy
Czarnula brzuś super
Marta super fotki Fajnie, że urlop się udał. A dzidziuś przesłodki
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Witam sie w rozpoczetym 19tygodniu
Czekam na M. az wroci z pracy i jedziemy gdzies polazic po sklepach Chyba musze w koncu kupic jakies spodnie ciazowe, bo moje legginsy zaczynaja lekko cisnac
Lena Teraz bedzie dobrze i wszystkie dotrwamy do marca I uwierz mi, nie mowi mi sie tego latwo, bo wiem co to strach o dziecko... To teraz dwa razy dziennie sie kujesz? Az ci wspolczuje... Ja steryd do tej pory biore
Marta heh jest to niesprawiedliwe i to bardzo... ale my niestety na to wplywu nie mamy a szkoda
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Moze pogadac z twoim lekarzem, ze panicznie boisz sie porodu i niech Ci zrobi cc... ?
Monia dokladnie z takimi wczesniakami nigdy nic nie wiadomo, mi to za kazdym razem pani dr powtarzala jak Amelka lezala w inkubatorze... Sa wczesniaki ktore maja 600gram i przezywaja, a sa takie ktore maja ok kilo i nie przezyja...
Paulina fajna niespodzianke mezus zrobil tez poszlabym na grzyby, ale po ostatnim wypadzie to mi sie odechcialo, za duzo kleszczy i sie boje...
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
nie mam czasu na nic dosłownie. Od ponad tygodnia na wysokich obrotach od rana do nocy i jak wszyscy wybyli z domu to mi krew się z nosa puściła że przestać nie chciała. Jak siedziałam było ok a jak tylko wstałam to spowrotem leciało...
Po tygodniu bycia z mężem w nowym domu dziś pierwsza nocka sama z córa. Pojechał do pracy na 5 tygodni... Nie pamiętam kiedy ostatnio był tak długo... Jeździł na 2-3 tygodnie i wracał na najkrócej 2 tygodnie. Trochę smutno i pusto, łezka się kręci w oku ale za kilka dni będzie już dobrze.
U nas ok, w czwartek jedziemy do dentysty i do ginekologa.
- moniab26
- Wylogowany
- rozmowna