BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LUTY 2016

9 lata 7 miesiąc temu #1001397 przez asienka87
Gosia no dokłądnie :) według terminu, 2 miesiace róznicy :) ja mam na 18 lutego, a ona na 17 kwietnia :)

Martynka czekamy na wieści..

Lili daj znać, jak po wizycie :) o któej masz? życze chłopczyka :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu #1001407 przez Lili9
Miałam rano o 9, wstępnie dziewczynka ale czekam na potwierdzenie na polowkowym :D

9 lata 7 miesiąc temu #1001414 przez Gosia 2712
Hejka :)
Martyna co tam u ciebie? odezwij sie! bo sie martwimy...

Lili to gratuluje dziewczynki :) pochwal sie foteczka :P

Asienka fajnie, bo dzieciaki beda sie razem bawic :P i wiecej wspolnych tematow miec :)

Heh zrobilam obiad, troche ogarnelam w domu, wstawilam pranie i mam dosyc :S juz mi sie nic nie chce :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 7 miesiąc temu #1001717 przez Martynka__89
Hej jakoś nie miałam głowy wcześniej. Krwawienie ustalo, już tylko delikatnie"brudze". Dzisiaj sie już tak zdenerwowalam bo nic nie wiem dziennie dostaje dupka i nic wiecej, usg miałam tylko przy przyjęciu. Poprosiłam lekarza na osobnosc i zapytalam czy prywatnie mogę tu wykonać usg powiedziak ze można za 50zm zł zgodzilam sie i juz wszystko wiem. Z malenstwem wszystko w porzadku rozwijaja sie prawidłowo tylko łożysko się odkleilo i dlatego krwawilam będę tu tak długo aż się sklei i bedzie w porzadku. Niestety ciąża jest zagrożona i muszę dużo leżeć. Przepraszam za pisownię pisze z tel. Pozdrawiam

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 7 miesiąc temu #1001748 przez AgulkaKrk
Współczuje Martynka :( Ale myśl pozytywnie, na pewno będzie dobrze :) Skoro z maluszkiem wszystko dobrze to na pewno będzie ok :D

9 lata 7 miesiąc temu #1001750 przez asienka87
Lili to gratuluje dziewczynki :) choć jeszcze dziewczynka w chłopca może sie zmienić ;)

Gosia dokładnie :) zobaczymy, jak z płcią będzie :) czy taka sama czy różna :D
ja znów dzis miałam kiepski dzien ;/ głowa mnie bolała i jakaś taka słaba byłam.. wyszłam z Kacprem na plac zabaw popołudniu to po pół godz wróciłam bo myślałam, ze tam zemdleje, tak mi słabo i duszno było;/

Martnka najważniejsze ze z dzidzią wszytko ok i ze w pore zjawiłaś się w szpitalu :* uważaj na siebie , dużo odpoczywaj, a będzie na pewno dobrze :* trzymam kciuki :*
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

9 lata 7 miesiąc temu #1001818 przez Elusia
Lili super, że na wizycie wszystko dobrze :) i gratuluję dziewczynki:) chociaż chyba wolałaś chłopca? ale najważniejsze, że zdrowe :)
Asia współczucia dla siostry... oby szybko te wymioty minęły bo się biedna wykończy. Ja też mam czasem jeszcze kiepskie dni ale to już naprawdę rzadko na szczęście. Oby takich coraz mniej.
Martynka Kurcze ale dziwny ten szpital... powinni ci od razu powiedzieć, o co chodzi a nie tak w niepewności trzymali i dopiero po płatnym usg się dowiedziałaś:/ oby szybciutko się skleiło to łożysko:* trzymaj się, odpoczywaj i najważniejsze, że z dzidzią ok :)
Gosia jeszcze trochę i pewnie siła przyjdzie, jak miną te najgorsze miesiące początkowe i zrobi się chłodniej to odżyjesz :)
U mnie po staremu, wszystko dobrze:) w czwartek wizyta i już nie mogę się doczekać :D

9 lata 7 miesiąc temu #1001854 przez Gosia 2712

Martyna ciesze sie ze u Was wszystko dobrze :) lez i odpoczywaj :) bedzie dobrze :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asia ja czasami jak wejde do sklepu to mi sie duszno robi :S a nie daj boze jakbym byla za cieplo ubrana to normalnie mam takie uderzenia goraca :S

Elusia ogolnie to ja sie bardzo dobrze czuje :) tylko zdarzaja mi sie czasami takie dni jak ten ostatnio ...

A ja mam jutro wizyte :) mialam miec w srode, ale mi przelozyli :) i juz sie nie moge doczekac :D

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #1001881 przez Martynka__89
Sama tego nie pojmuję:( ale najważniejsze że z dzieckiem jest dobrze. Od dzis rana mam czysto na wkladce mam nadzieję że nie długo puszczą mnie do domu. Przynajmniej utwierdzilam sie w przekonaniu że nie chce tu rodzić ! Na szczęście mam fajnego ginekologa z którym jestem w kontrakcie. Wyobrażacie sobie skończył mi się kwas foliowy i poprosiłam TU o receptę nie dali mi powiedzieli że mam kupić ten bez recepty,a z wyników morfologii brakuje mi żelaza. Musiałam wysłać męża do mego gina po recepte. Ręce tu opadają:(

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 7 miesiąc temu #1002018 przez asienka87
Elusia siostra już wyszła, dostała receptę na tabletki przeciwwymiotne, ogólnie już lepiej :)
ja też mam czasem gorsze dni, ale ogólnie już jest całkiem dobrze :)

Gosia koniecznie daj znać , jak po wizycie :)

Martynka brak słów na taki szpital... najważniejsze, ze z dzidzią wszystko w porządku :*
daj znać, jak juz wyjdziesz :*

Dzidewczynki, jak mogę prosić , to prosze o głos :)

tatapotrafi.onet.pl/22860,prace-konkursowe.html

dziękuję :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002035 przez Elusia
Gosia ale fajnie, że masz szybciej wizytę:) ja już nie mogę się doczekać, mam nadzieję, że się maluszek pokaże i zobaczymy czy potwierdzi się chłopak czy będzie dziewuszka:) Tobie oczywiście jak najbardziej życzę żeby chłopiec i pokazał ładnie siusiaka co by nie było wątpliwości ;) Ja właśnie też w upalne dni tylko czuję się gorzej a tak to w porównaniu z początkiem ciąży- rewelacyjnie ;)
Asia Dobrze, że siostra już wyszła, biedna się namęczyła. Super to zdjęcie z tatą :D głosik oddany oczywiście :)
Martynka Nawet nie będę pisała co mi do głowy przychodzi o takich lekarzach...:/ eh... oby cię szybko stamtąd wypuścili:* nawet nie wiedziałam, że można dostać receptę na kwas foliowy :P ja już witaminy wcinam plus ten aspargin i wit.C. Mam wielką nadzieję, że morfologia mi taka cudowna zostanie do końca ciąży :) bo z synkiem też miałam właśnie niedobór żelaza...coś ok.6 miesiąca mi się pojawił.

9 lata 7 miesiąc temu #1002199 przez asienka87
Elusia dziękuje za glosik :)
ja też w poprzedniej ciąży coś koło 6-7 miesiaca miałąm niedobór żelaza i musiałam pic takie kapsułki chyba przez miesiac... a potem po porodzie też miałąm anemie i brałam tabletki aż do wizyty kontrolnej... ja też nie mogę sie doczekać wizyty, ale moja dopiero 14 września :)
mnie wczoraj tak strasznie bolał brzuch, i tak jakby kłuły jajniki i miałam jeszcze bóle krzyża.. po nospe troche przeszło... czyżby macica sie rozciagała ?

My zaczynamy dzisiaj remont.. ehh, chciałabym byc juz po :)

9 lata 7 miesiąc temu #1002249 przez Gosia 2712

Martyna co tam u Ciebie? Jak sie czujesz?
Szkoda slow na taki szpital :S ale przynajmniej teraz wiesz, zeby go omijac szerokim lukiem :S :P

Asia glos oddany :) wspolczuje remontu :S

Wczoraj bylam na wizycie i moje malenstwo ma 7,7cm :) serduszko bije, ale jak zwykle mialo gdzies usg i sobie smacznie spalo :P i to tak fajnie na brzuszku z dupcia wypieta :P :) <3

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #1002297 przez Elusia
Asia nie zazdroszczę remontu... oby szybko minął :)
Gosia To super ta babka:/ eh... musisz teraz czekać na wizytę u swojego, żeby się czegoś dowiedzieć. Mąż też chciał tym razem iść ze mną na wizytę (bo akurat się składa, że będzie w domu) ale stwierdziłam, że bez sensu. Niech zajmie się młodym, ja na spokojnie pojadę a najwyżej za miesiąc jak będę miała połówkowe i już przez brzuch badanie, wtedy już na 100% będzie mogła powiedzieć płeć to nawet z małym niech wejdzie :) chciałabym żeby było to badanie 4D ale zobaczymy... ma taki sprzęt u siebie ale nie wiem czy robi czy nie... muszę zapytać :)
A ogólnie bardzooo śpiąca jestem dzisiaj, chyba przez tą upalną pogodę :/ i idę chyba się położyć póki synek ma drzemke :)

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1002394 przez AgulkaKrk
Cześć dziewczynki. Zaglądam tu do was regularnie, ale nie mam jakoś weny do pisania.
Gosia wiem coś na temat takich lekarzy. Pierwszy gin do którego poszłam miał takie podejście. Odrazu zmieniłam :( A dzidziuś słodki :kiss:
ASIA oby remont minął jak najszybciej :)
ELUSIA ja od 9 tc mam robione USG przez brzuch. Nie wiem od czego to zależy. Nawet genetyczne miałam przez brzuch. A ty nadal dopochwowo? Nie lubię tego bo mnie potem podbrzusze boli, nawet mimo delikatności lekarza.
Ja mam wizytę w czwartek :woohoo: Oby maleństwo pokazało co ma między nóżkami :P Od ostatniego ważenia przytyłam 1,5 kg, czyli już +5kg :blink: Brzuch rośnie z dnia na dzień, a maleństwo nabiera siły bo kopniaki są już mocno wyczuwalne :laugh: Robiłam wczoraj badania. Mocz, krew, CRP. Wszystko w normie po za białymi krwinkami. Mam ich trochę za dużo. Norma jest od 3,5 do 10, a ja mam 12,03. Nie wiem czy to dobrze. Dowiem się po jutrze. Upał znów niemiłosierny, a ja sobie wymyśliłam robienie gołąbków B) Miałam na nie taką straszną ochotę, że jak bym nie zjadła to by mi pypeć na języku wyrósł :silly: Wyszły mi najlepsze jakie w życiu robiłam. Dwa dni mam obiad z głowy :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka