BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LUTY 2016

9 lata 7 miesiąc temu #1000747 przez Kasia 89
Witajcie kochane :) No leci ten czas u mnie sie zaczął 14 tydzień :) jak narazie tylko 3,5 kg w gore :) jeżeli będę wyglądać w ciazy tak jak moja mama to tylko brzuszek urośnie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000748 przez Elusia
Hej kochane, ja nie miałam jak nadrobić tej skasowanej wiadomości bo rodzinka przyjechała i dzisiaj pojechali.
Martynka witaj, fajnie, że dołączyłaś:) na pewno tym razem wszystko się uda :)
kurczę ja też coś zaczęłam tak mieć chętkę na słodkie, że mnie to przeraża… mogłabym chyba jeść w każdych ilościach ciasta, ciasteczka, batoniki…już omijam w sklepie szerokim łukiem ten dział, bo od razu jak wrócę do domu to szamam i szamam :/
Lili kurczę faktycznie malutko bardzo… przecież same maleństwo waży coś ok 3-4kg zazwyczaj plus wody płodowe, łożysko… matko to ty zero tłuszczyku:) zazdraszczam :D ja tak jak Asieńka w poprzedniej ciąży miałam na plusie 15-16kg i też wszystko w brzuch i szybko bardzo zgubiłam, a zobaczymy jak to będzie tym razem… na razie dziwna sprawa bo waga stoi a ja ciałko przybieram :P
Asieńka Dobrze, że taki fajny ten koleś co wam na szkody patrzył, oby jak najlepiej dla was wyliczył i udało się jak najkorzystniej to załatwić :)
Gosia taka pogoda, że moje dziecko dzisiaj cały dzień marudne, płaczliwe, na dwór nie da się wyjść bo leje… mam nadzieję, że od jutra lepiej będzie  dobrze, że ja już nie jestem taka senna w dzień i dzięki kawie nawet mnie głowa mnie boli :)
Dziewczyny co do szkoły rodzenia i porodu, to ja chciałam chodzić z synkiem ale pracowałam do końca 8 miesiąca i po prostu nie miałam jak. Wszystkiego uczyłam się z internetu a i tak najbardziej pomogła mi młoda położna w szpitalu- na patalogii ciąży jak leżałam (i to zupełnie przypadkiem bo tłumaczyła innej rodzącej jak ma się uspokoić, jaką pozycję przybrać itd.- bo strasznie ta pani spanikowała ) i tylko dzięki temu jakoś dałam radę… 8h na patologii sama na Sali leżałam i męczyłam się z bólami… tylko 2 razy przyszła położna podłączyć mi KTG i dopiero jak już rano miałam 5cm zabrali mnie na porodówkę i poszło już tam szybko bo 3h, bez znieczulenia wszystko, ale wiem, że tym razem jakbym już nie dawała rady to poproszę :P
Teraz mam synka, mąż ciągle w pracy i też nie pójdę… ale mam nadzieję, że dam radę sama ale jakbym mogła to na pewno bym skorzystała.
Co do rozstępów to ja używam balsamu z firmy PALMERS, kupuje w aptece, mam skłonność do rozstępów a w tamtej ciąży dzięki niemu (chyba ;)) zero dodatkowych rozstępów:)
I najważniejszę poczułam dzisiaj subtelne RUCHY MALEŃSTWA :D o matko, jak się cieszę :) to już nie „pływanie”, które można z czymś pomylić tylko cudowne ruchy, już zapomniałam jak to jest, i chyba dopiero zaczyna do mnie dochodzić, że mieszka we mnie mały człowieczek :)
Postaram się pisać i czytać na bieżąco

9 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #1000755 przez AgulkaKrk
O matko, ale się tu rozkręciło :)
Witaj Martynka :)
Cieszę się dziewczyny, że u was wszystko dobrze :)
Elusia cudownie, że czujesz ruchy, mnie też do bardzo ucieszyło, tym bardziej, że to moja pierwsza ciąża, ale chyba to się nigdy nie znudzi :)
Ostatnio też się z mężem ocknęliśmy, że to prawie już połowa za nami!!! :woohoo: Ja w 18 tc 3,5kg na plusie. Też mnie ostatnio dopada ssanie na słodycze :unsure: Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza, jeszcze 8 dni :silly: Od dwóch dni odczuwam ból kości ogonowej. Po za ty super :D Nawet okna pomyłam. I deszcz zaczął padać :P

9 lata 7 miesiąc temu #1000796 przez Martynka__89
Dziewczyny wczoraj w nocy Wylądowałam na IP z krwawieniem na szczęście dziecko żyje. Musze leżeć, dostaje dupka 3x1 trzymajcie kciuki. Jestem przerażona:(

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 7 miesiąc temu #1000817 przez Kasia 89
Martynka 89 trzymaj sie kochana jesteśmy z Tobą :kiss:

9 lata 7 miesiąc temu #1000850 przez Elusia
Martynka Leż ile wlezie, odpoczywaj i będzie dobrze, trzymaj się!:*

9 lata 7 miesiąc temu #1000859 przez asienka87
Martynka trzymaj się Kochana ! będzie dobrze :* dużo leż i nie stresuj się :* trzymamy kciuki :*

Lili to tylko pozazdrościć :) ja mam nadzieje, ze w tej ciąży przytyje mniej, albo chociaż tyle samo, co poprzednio, bo szybko zrzuciłam :) po 2 miesiacach wazyłam o 1 kg mniej, niż przed ciążą :) ale Ciebie i tak chyba nikt nie pobije :D

Gosia oj, nie nie, nie jesteś sama :D niestety, zarówno w pierwszej ciąży, jak i teraz, ciągnie mnie do słodyczy ;/

Kasia no to u mnie podobnie, 3-3,5 kg :) kończę 15 tydzień... ale najwięcej przybiera sie pod koniec ciąży, wiec zobaczymy jak będzie :)

Elusia też niestety ciągnie mnie do słodyczy ;/ z autopsji wiem, ze ile kupie tyle zjem :P więc jak juz mnie najdzie ochota, to wole kupić mniej niż na zapas :) najgorsze jest to, ze naprzeciwko mam sklep spożywczy :P
rzeczoznawca faktycznie wydaje sie w porządku :) zobaczymy jaki będzie efekt końcowy likwidacji szkody.. i tak o wszystkim decyduje likwidator :P
Zazdroszcze pewnych ruchów :) moj ciąża tydzień młodsza, to moze niebawem też poczuje :D w poprzedniej ciąży czułam w 18 tygodniu :)
u mnie podobnie, maż w pracy, dziecko, wiec tez nie mam szans na szkołe rodzenia, czy chociażby takie zajęcia z położną jak przy pierwszej ciąży... ale całe szczęście jestem w miare na świeżo, jedynie kontakt tel z położna i spotkania po porodzie :)
ja miałam straszne bóle krzyżowe... brzuch mnie w ogóle nie bolał , a krzyże myślałam , ze mi wyrwie... całą noc przed porodem miałam takie bóle co 10 min, w szpitalu dali mi na to zastrzyk w posladek, ale nic nie pomogło... od odejścia wód rozwarcie mi bardzo szybko postępowało i poród trwał 3 godziny.. zobaczymy, jak będzie teraz..

9 lata 7 miesiąc temu #1000861 przez AgulkaKrk
Martynka będzie dobrze :) Relaksuj się jak ci każą, bo kobieta rzadko ma na to przyzwolenie ;)

9 lata 7 miesiąc temu #1000863 przez Gosia 2712
Hejka :)

Martynka trymaj sie kochana i lez jak najwiecej... A lekarze powiedzieli ci z czego to plamienie? Dobrze ze z malenstwem wszystko ok :)

Asienka a mnie w ogole nie ciagnie do slodyczy :whistle: wrecz przeciwnie, bo jak zjem cos to mi jest nie dobrze i mam taki dziwny smak w ustach :S teraz wole jakies chipsy, krakersy lub paluszki :whistle:

Elusia gratuluje ruchow :) i az Wam ich zazdroszcze :P tez bym juz chciala poczuc, przynajmniej bylabym spokojniejsza :P

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 7 miesiąc temu #1000878 przez Martynka__89
Nic mi nie powiedzieli :( leżę w szpitalu, niestety tutaj mój ginekolog nie pracuje.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 7 miesiąc temu #1000890 przez Gosia 2712
Martyna nie zamartwiaj sie, bedzie dobrze :) dopytaj lekarzy skad u Ciebie to krwawienie, bo przyczyn moze byc bardzo duzo, a przynajmniej bedziesz wiedziec co ci jest dokladnie...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #1001028 przez Lili9
Hej dziewczyny :) to nie jest tak ze ja jestem chuda i tyje tylko 5 kg :) właśnie mam parę kg nadwagi według wskaźnika bmi jakieś 7 kg według mnie jakieś 15. I pewnie dlatego w ten tłuszczyku chowa się dzieciątko i wody i wszystko dlatego nie jestem dużo na plus. Zobaczymy jak będzie w tej, do końca jeszcze trochę czasu. Ale znowu moja mama była chuda i ze mną prxytyla 3 kg a z bratem 7 wiec tez w jakimś stopniu geny

9 lata 7 miesiąc temu #1001177 przez asienka87
Gosia jeszcze troche i być może ten posmak nieprzyjenmy w ustach minie :) ja tak miałam gdzieś do 14 tygodnia :) ja niestety słodycze ;/ i owoce :) i jogurty :) jogurt bądź owoc nawet w nocy ląduje w moim żołądku :P

Martynka wiadomo już coś?

Moja siostra jest też w szpitalu...jest w 7 tc... ona z kolei pojechała do szitala, bo od 2 tygodni non stop wymiotuje i nie jest w stanie nic jeść, nawet po krakersie wymiotowała , do tego pracuje w sklepie spożywczym, była bardzo osłabiona, traciła na wadze... wczoraj jej ginekolog prowadzący kazał jechać do szpitala, zatrzymali ja tam.. póki co jest podpięta pod kroplówki, dostaje tabletki hamujące wymioty, choć rozmawiałam z nią przed chwilą i jakieś 2 godz temu znów wymiotowała po zjedzeniu krakersa ;/ według badań z krwi ma za mało potasu... nie wiadomo jeszcze , jak długo będą ją trzymać.. mam nadzieje, ze po tabletkach wymioty minął i będzie sie lepiej czuła..

Lili no faktycznie waga wyjsciowa ma znaczenie... osoby szczupłe przybierają więcej, osoby "przy kosci" czy otyłe troche mniej... choć róznie to bywa, bo niektóre i 40 kg tyją... wazne, zeby szybko te kg zgubić i czuc sie dobrze w swoim ciele :)

9 lata 7 miesiąc temu #1001193 przez Gosia 2712
Hejka :)
Asienka wspolczuje siostrze :( ale dobrze ze dali jej kroplowke to ja wzmocni troche :) a swoja droga to fajnie, bo bedziecie miec dzieci w jednym wieku :)

Lili ale mimo wszystko i tak nalezysz do tych szcesliwych, co malo przytyly :P bo ile jest takich ktore mimo nadwagi tyja po 20kg... ale wiadomo kazdy organizm jest inny...

Martyna co tam uCiebie? odezwij sie!!

Jakos podle sie dzisiaj czuje :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 7 miesiąc temu #1001211 przez Lili9
Martyna daj znać co u Was :*

Trzymajcie kciuki za jutro :) żeby się pokazał i żeby był chlopaczek :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka