BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LUTY 2016

9 lata 6 miesiąc temu #1004778 przez Inna607
Czesc dziewczynki
przepraszam ze sie wtracam
Gosia2712
Gdy czytam twoje historie to nie jestem w stanie sobie wyobrazic tego co czujsz nawet w najmniejszym stopniu ale tez uwazam ze limit nieszczesc jest u was wykorzystany i ten sliczny chlopczyk bedzie sprawial duzo radosci i tobie i twojemu mezowi z calego serca ci tego zycze :*
Kochana duzo dzieje sie w glowie i musisz byc silna imyslec

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 6 miesiąc temu #1004780 przez Inna607
Bardzo pozytywnie :) wiem z doswiadczenia ze latwe to nie jest ale nie ma co zamartwiac sie na zas :)
A jak sie czujesz? Jak badania ?
Sciskam mocno :)
Asienka
Skoro nie zagladasz do nas o napisze tu
Najlepsze zyczenia rocznicowe spoznione ale szczere :*

9 lata 6 miesiąc temu #1004835 przez asienka87
Gosia dokładnie... dlatego zamiast ściagać składki, powinnismy prywatnie sie leczyć, bo tak na prawde i tak prywatnie chodzimy.. wiec płacimy i skłądki i wizyty ;/
dziekujemy za zyczenia :)
ja w poprzedniej ciaży kupiłam spodnie w lumpku tez za jakies 8 zł :) ja mam w sumie ubrania z poprzedniej ciaży, ale z racji, ze rodziłam w lecie to kurtki/płaszcza na zime nie mam ;/ ale na pewno nowej nie będę kupować :)

Inna tam też czytam na bieżąco :) tylko jeszcze nie zdążyłam nic napisać :( co siadam na laptopa, to coś mnie odrywa.... siedzimy teraz w jednym pokoju i musze Kacpra pilnowac, albo siedzimy cały czas na polku :)

9 lata 6 miesiąc temu #1004991 przez Lili9
Hej dziewczyny. Kiedy najbliższe wizyty? Jak samopoczucia?
U mnie 2 dni temu pojawiła się pierwsza siara ... leci strasznie dużo. Czy to dobry znak?

9 lata 6 miesiąc temu #1005170 przez asienka87
Witam :)
wczoraj byłam u gina na wizycie... morfologia i mocz idealne, kolejna wizyta za miesiac- 13 października.
Sprawdzał płeć i potwierdził , ze będzie chłopak, choć dzidzia ułożyla sie bokiem i nie udało sie zajrzeć bezpośrednio między nogi, ale leżąc bokiem coś mu tak wystawało i lekarz stwierdził, ze to siusiak :)

Lili to dobry znak :) choć ja w pierwszej ciaży siary w ogóle nie miałam w trakcie całej ciaży, a mleko było , choc dopiero po 3 dniach po porodzie udało sie nakarmić małego, ale potem nie miałam problemu z brakiem :)

9 lata 6 miesiąc temu #1005178 przez Gosia 2712
Hejka :)
Dzisiaj odziwo dobrze spalam :p jak nigdy :P wstalam o 2 na siku a pozniej dopiero przed 8 :whistle: hehe juz sie nie kladlam, bo wstalabym po 12 :P

Inna heh no przeszlam troche :( ale mam nadzieje, ze to juz koniec... Dziekuje :* a badanie wszystkie mam dobre i rewelacyjnie sie czuje :) malenstwo rosnie i to najwazniejsze :) 23go kolejna wizyta, juz sie nie moge doczekac :D A co u ciebie?

Asienko jak tam remonty? Gratuluje udanej wizyty i chlopczyka :) pochwalilabys sie foteczka :P :whistle:

Lili ja mam wizyte 23go :) szybko Ci sie siara pokazala :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 6 miesiąc temu #1005237 przez Elusia
Lili o jak szybko :) chyba dobry znak :) ja nie miałam siary, tylko było widać na brodawkach już takie białe od mleczka, teraz już się pojawiło :) ale nic nie leci na szczęście -niech sobie poczeka mleczko na dzidzię ;) ale od pierwszego dnia miałam duuużo pokarmu, młody od razu się dossał :D mam nadzieję, że i tym razem bez problemu się obędzie. Ja mam następną wizytę za tydzień, a połówkowe badania 19.10. Czuję się dobrze, oprócz kaszlu i bólu gardła...:/
Asieńka Gratuluje synusia!:) Jak remont? Nas czeka przemalowywanie pokoju młodego, wstawianie nowego grzejnika i łóżko, szafa- ale chcemy już porządnie zrobić dla maluchów i spokój :)
Gosia Najważniejsze, że z dzidzią wszystko ok i z badaniami:) ja też mam wizytę właśnie 23-go :D będziemy się obie chwalić jak tam nasze maluszki :) może babka Ci w końcu powie jaka płeć :)
Dziewczyny a miałyście robione CRP? bo mi zleciła, z synkiem tego nie miałam, nie wiem co to :P ale zrobię ;)

9 lata 6 miesiąc temu #1005330 przez Martynka__89
Hej :) dopadło mnie przeziębienie i nie miałam na nic sił. Dziś mialam wizytę u mojego ginekologa, na szczęście wszystko jest w porzadku. Mała waży 156 gram mierzy 14,6 cm serduszko bije 148. Będzie dziewczynka :) a czuje się tak średnio, zmęczenie, nudności wróciły. Lekarz powiedział że pomalutku mogę się uaktywnić, ale nadal dużo odpoczywać. Pozdrawiam

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 6 miesiąc temu #1005704 przez AgulkaKrk
Elusia CRP to jak się nie mylę badanie które ma wykryć jakikolwiek stan zapalny. Ja to też miałam robić. Miałam za dużo białych krwinek co może być przyczyną stanu zapalnego, ale CRP miałam w normie czyli nie miałam się czym martwić :)
A tak w ogóle to jestem tu z wami dziewczynki cały czas tylko weny brak :)

9 lata 6 miesiąc temu #1005713 przez Gosia 2712
Hejka :)
Heh jakis gorszy dzisiaj dzien mialam :S

Elusia CRP to tak jak Agulka napisala, wykrywa stan zapalny w organizmie... Ja tez teraz robilam to badanie (pierwszy raz w tych 4 ciazach), ale to ze wzgledu na to, ze caly czas mi bakterie w moczu wychodzily i gin dala mi antybiotyk na to i kazala mi zrobic posiew moczu i wlasnie CRP, zeby zobaczyc czy czasem tam cos sie nie dzieje gorszego... Hehe to w srode sie bedziemy chwalic malenstwami :D a najlepsze jest to ze polowkowe tez w tym samym dniu bedziemy miec :D :P

Martyna swietne wiesci :) gratuluje coreczki :) juz kawal kobitki z niej :) masz foteczke? pochwal sie ?i zdrowka zycze :)

Agulka fajnie, ze jestes :) pisz czesciej :) jak sie czujesz?

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 6 miesiąc temu #1005841 przez Elusia
Hej kochane :) dzięki za odpowiedź o tym CRP, bo się zastanawiałam dlatego, że powiedziała że następnym razem chce zrobić znowu badania dopochwowe żeby zobaczyć konkretnie szyjkę macicy i się zastanawiałam czy to o to chodzi :P a ja też po antybiotyku bo miałam bakterie w moczu więc już wiem dzięki wam o co chodzi :)
Agulka a kiedy masz wizytę? bo był chłopiec na prenatalnych jak u mnie i mi się zmieniło na dziewczynkę, u ciebie do końca nie wiadomo? połówkowe teraz już chyba cię czeka?
Gosia :D jak fajnie że w tym samym dniu :) będziemy trzymać wzajemnie kciuki żeby wszystkie badania szły jak po maśle ;)
Martynka To gratuluję córci i dobrych wyników :) czyli trzecia potwierdzona dziewuszka :) jak dobrze pamiętam to LIli, ja i ty :) no i u Asi chłopiec :) czekamy na kolejne 100% potwierdzenia:) będziemy już niedługo pisać imionami o naszych maluszkach :)
Wyobraźcie sobie że mi się chyba waga zepsuła... no naprawdę nie wiem już co jest..1kg na plusie a wyglądam już prawie jak słoń:P tzn nie przeszkadza mi że waga stoi :D tylko to dziwne takie:P

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1005898 przez AgulkaKrk
Cześć dziewczynki :) U mnie wszystko dobrze. Maleństwo z dnia na dzień szaleje coraz bardziej :) Powolutku zaczynam obserwować regularność pory snu i aktywności. Jakoś tak ostatnio coraz bardziej do mnie dociera, że ta mała istotka tam jest naprawdę. Tzn. wiem od początku, ale to jakiś taki surrealizm na razie :P Nie wiem czy tylko ja tak mam? Byłam ostatnio w rodzinnych stronach u mamy. Odwiedziłam też przyjaciółkę i wróciłam z zapakowanym kombi po dach. Nie dość, że nawiozłam wiejskich jaj, przetworów, kurczaka, warzyw i owoców to jeszcze dwa (120litrowe!) wory ciuszków i wózek. Wszystko na razie odświeżyłam, posegregowałam i ułożyłam w szufladach. Do pół roku praktycznie nie będę musiała kupować ciuszków. Cieszę się baaardzo :D Czytałam co pisałyście o ciuchach ciążowych. Ja na razie kupiłam tylko sukienkę (taką grubszą), dżinsy na OLX i leginsy ciążowe. Dostałam 2 pary rybaczek ciążowych. Nie zamierzam nic więcej kupować bo to jakaś paranoja cenowa :blink: Martwi mnie tylko, że nie mam nic grubszego wierzchniego, ani kurtki, ani płaszcza bo w zimowy płaszcz spokojnie się zmieszczę. Ale to się będę martwić potem :)
Elusia ja mam wizytę 1.10. czyli za dwa tygodnie. Jako takich badań połówkowych nie robiłam bo na ostatniej wizycie lekarz zmierzył wszystko u maluszka, "zważył" itp. Zapytałam go czy mam robić te połówkowe to powiedział, że nie ma potrzeby bo zrobią mi to samo co on teraz, a on nie widzi wskazań do jakiś dodatkowych bo wszystko jest w porządku. Ufam mu więc nic dodatkowego robić nie będę :) Po za ty on mnie przy każdej wizycie bada na fotelu czy z szyjką jest wszystko dobrze i z cała resztą też. Nie mam do niego żadnych zastrzeżeń :) Nadal nie wiemy jaka płeć bo tak jak piszesz na prenatalnych był chłopiec (na 70%), a teraz też bez pewności dziewczynka :P Może się dowiemy na następnej wizycie. Żebym nie zapomniała wysyłam ci nazwę tej farby :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Farba jest kremowa, ale chyba tylko z nazwy :) Nie chcieliśmy idealnie białej bo po pierwsze komoda jest biała, ale wpadająca w krem, a po za tym czysta biel wydawała nam się zbyt zimna. A tak wygląda efekt końcowy, jak dla mnie to kolor biały, a nie kremowy :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A tak po za tym ok rośniemy i to konkretnie, ja już +6,5kg :woohoo: , ale podobno w tym tygodniu to taka książkowa norma, chociaż nie obraziła bym się jak by było mniej, ale cóż zrobić widocznie taka moja uroda :P

To moje aktualne zdjęcie :) A wy jakie już macie brzuszki? Chwalcie się zdjęciami niech się tu w końcu coś dzieje :woohoo:
Załączniki:

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1005901 przez Martynka__89
Zakupy ciążowe przede mną niestety nie mieszcze się w żadne spodnie ani legginsy, pora na shopping. Mam prawie 1 kg na plusie, ale brzuszek juz dość widoczny. Po Mateuszku mam niemalże wszystko, kupić muszę wózek i pościel do łóżeczka. Ze wzgledu na strach zakupy przewiduję na prawie sam koniec ciąży.

Moja Kropeczka:(9.02.2015

9 lata 6 miesiąc temu - 9 lata 6 miesiąc temu #1005941 przez AgulkaKrk
Martnka powiedz mi jak to jest z tą pościelą bo ja czytałam, że na początku dziecko nie powinno spać pod pościelą bo się odkrywa i może się przydusić jak się nakryje, a ma spać w rożku albo w śpiworku bo jak jest takie opatulone to się czuje jak w brzuszku. Już sama nie wiem co o tym myśleć. A jak nie od początku to kiedy może spać pod kołderką i na poduszce?

9 lata 6 miesiąc temu #1006111 przez Lili9
Hej dziewczyny :) u mnie dziś 20 + 0 wiec teraz zaczynam odliczanie do dołu. U mnie nadal od wagi początkowej na czczo minus 3 kg . Ważyłam 72,8 teraz 69,8 a zdarza się 69,4 ale to kwestia ubrań. Boje się ze lekarz mnie ochrzani. Ostatnio z badań wyszła mi minimalna anemia to teraz nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć :/ 30 września polowkowe, to już półtora tygodnia ;)

A co do poduszek i kolderek, moja córka od nie dawna śpi na podusi a ma prawie 10 msc, tylko poduszki płaska dosyć. A pod kołdrą to pewnie kolo roku jak będzie zimno,albo śpiworek zamiast kołdry, nie wiem jeszcze

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka