BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052698 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1052699 przez Cornick

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

7 lata 11 miesiąc temu #1052708 przez Smerfetka005
kazdy robi jak uwaza :) ja nigdy malej nie bralam na nic do lozka bo balismy sie ze ja zgniciemy a teraz juz sama zasypia w lozeczku to nie widze sensu zeby ja pchac do nas a poprzytulam ja wystarczajaco w dzien :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052709 przez Cornick

7 lata 11 miesiąc temu #1052717 przez Smerfetka005
no pewnie ja tylko napisalam, bez zadnych pretensji :)

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052720 przez madzialenka
Oj jaki cudny Jasiu;)) pultaski jakie slodkie;)ah ah.
My od początku Zuzanne kladlismy w łóżeczku w pokoju obok.I tak jest do teraz.syn często z nami spał i z własnej autopsji wiem że trudno było nam bo odzwyczaic..W sensie zasypial po oczku sam w łóżeczku ale dreptal później do nas..A w wieku 4lat musieliśmy siedzieć póki nie zasnął...nie to że mam do siebie pretensje nie żałuję że tak było ale tym razem inaczej robimy;)właściwie robię bo P się nie wtrąca..czasami mam wrażenie że sama wychowuje dzieci.. A o to panna Zuzanna
Załączniki:

7 lata 11 miesiąc temu #1052750 przez Lustigpaula
Jasiu jaki zadowolony, mały baczek :) . A panna Zuzanna, łał, jaka mała księżniczka i te włoski :) .

U nas synek śpi w swoim łóżeczku od początku, ale od niedawna sam zasypia i to nie zawsze. Do łóżka biore go kiedy mąż idzie do pracy(5-6) w zależności kiedy mały się obudzi na cyca, a biore go z wygody bo wstaje w nocy po 4-5razy do niego, a tak to mam go przy sobie i jakoś do 8 go w łóżku przeciągne, a w łóżeczku notorycznie wali głową w szebelki jak sie obudzi i jest orkiestra.

7 lata 11 miesiąc temu #1052751 przez madzialenka
Heheh Lustig a ochraniacz nie pomaga?;)Olek głowa bije a Zuzanna władza nogi między szczebelki jak zejdzie poza ochraniacz i czasami nie umie ich wyciagnac;))

Aaa i Magmus jeśli chodzi o nas to jak pamiętasz my słoiczkowe i zaliczyliśmy cielecine królika kurczaka wołowinę i ryby w tym łososia

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052753 przez Smerfetka005
kurde chcialam wam pokazac moja Lile ale nie moge wstawc zdjecia :(

7 lata 11 miesiąc temu #1052755 przez Lustigpaula
Aa,no i śpi z nami w pokoju. W koncu zabraliàmy sie za zrobienie sypialni dla nas i Olka przenosimy ze soba, dopieeo jak bedzie mial 2 latka chxemy robic mu pokoj chyba,że druga dzidzia sie szybciej trafi.

My jesteamy słoiczkowi jak Madzia, to samo mieliamy oprocz ryby, ale na dniach mamy w planach łososia.

7 lata 11 miesiąc temu #1052758 przez Smerfetka005
Lustig planujesz nastepna dzidzie? mozna wiedziec kiedy? my ostatnio z mezem debatujemy na ten temat :)

7 lata 11 miesiąc temu #1052761 przez madzialenka
Lustig łosoś nawet dobry:) dziś dostała mięsko w pomidorach od 6miesiaca innej konsystencji wcinala aż miło ale kupkę zrobiła jakby nie strawila :/ hmm..

Co do dzieci..chciałam mieć dwójkę choć teraz jeszcze jedno bym chciała.. bez 7letniej przerwy.wtedy już będę za stara ale
P nie chce..przynajmniej teraz.zresztą po moim cc nie wiadomo czy mogłabym..

7 lata 11 miesiąc temu #1052762 przez Sevilla
Magmus daj spokój dzieciakowi z wagą. 6,5kg piękna masa ciała. Basia tydzień temu ważyła przy przyjęciu do szpitala 6400g a jest starsza od Bartka i nikt mi nie powiedział że to za mało. Poza tym u dzieci ważniejsze są przyrosty w czasie i czy idzie w tym samym centylu na siatkach centylowych. I choćby to był 3 centyl (dla nieuświadomionych - najniższy), ale jest w nim od urodzenia to dobrze. Ps. Dla porównania Basia ma obecnie 6,5miesiaca

7 lata 11 miesiąc temu #1052763 przez Sevilla
My już po operacji, dziś byliśmy na zdjęciu szwów. Wszystko pięknie się goi.

Co do odżywiania. Nie będę się wypowiadać bo rozpętam burze, z racji tego że jestem dietetykiem, ale od tego mam inne forum.

Baśka zjiwra się do czworakowania. Jest na etapie czworako-pełzu.
Załączniki:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1052775 przez magmus88
Hej hej :)

Sevi - co za operacja? Bo chyba mi coś umknęło :blink: Ale chyba się domyślam, chodziło o te narośla? nie wiem jak to się fachowo nazywa :)

A może to i tobrze jakbyś się wypowiedziała - zawsze to głos fachowca :)

Co do wagi.... no wiesz, przejmuję się bo zawsze się ktoś jej czepia.... Lekarz do tej pory nic nie mówił... tylko pielęgniarka zwracała uwagę. A tym razem i lekarz kazał sprawdzić czy nie ma jakiejś bakterii w brzuszku... A Twoja Baśka to niezła zdolniacha :) spryciula....

Co do spania - mały śpi od samego początku w swoim łóżeczku i tam też zasypia. My mamy łóżko razem z nim w pokoju. W przyszłości pewnie się wyniesiemy hehehe ale mamy aż dwa pokoje więc nie mamyw ielkiego pola manewru. Co do dzieci.... nawet dziś chciałabym zacząć starać się o drugie ale z racji na to, ze na dzień dzisiejszy nie mam gdzie wracać do pracy i właśnie na metraż mieszkania nie ma szans :( chociaż wiaodmo... mieszkanie tu nie jest największą przeszkodą, zeby nie było.

Sevi - to może Ty mi podpowiesz jakie mięsko dać maluchowi?

Ja póki co staram się sama gotować - akurat teraz to nie ma żadnej folozofii.... (uparować marchewkę czy brokuł e hheh). Dałam dwa razy słoiczki - deserki ale ewidentnie mu nie smakowały. Nie wiem czemu.... a jak sama mu zetrę jabłko czy zblenderuje bnana to wcina az mu się uszy trzęsą :)

ps. Sewi - ja z chęcią poznam Twoją opinię ws żywienia więc jak nie chcesz siać burzy to możesz mi w wiaodmości prywatnej napisać. :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka