- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- ika77
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-

honka_18 a Adam do angielskiego przedszkola i literek po angielsku? Fajnie takim dzieciaczkom bo języki wchłaniają jak gąbka i bez problemu są np. dwujęzyczne
Inezka u nas to samo dziewczyny do 10, 11 śpią chodzą spać później niż ja i nie wiem jak one szybko się przestawią,myśle ze to będzie dramat, tybardziej ze ja mam mega problem ze wstawaniem rano do pracy
masuska teoretycznie nasza ustawa oświatyi program nauczania mówi ze dzieci dopiero w 1 klasie powinny zacząć uczyć się lterek, ale wiadomo z tym różnie jest i czasem właśnie w przedszkolach zaczynają uczyć w formie zabawy
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mulian
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 15
Dodi urlopuj się i za mnie, ja na to konto wylegnę na balkon

Sander współczuję i życzę Ci szybkiej poprawy.
Ika niezły brzuszek!

U mnie przeziębienia ciąg dalszy, wczoraj w dzień myślałam, że już ok, ale wieczorem wrócił katar i typowy przeziębieniowy ból głowy. Dziś znów zaserwowałam sobie moją miksturę i na razie jest dobrze.
- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 9
- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Nie Kubuś poszedł jako 5 latek do zerówki przedszkolnej teraz zostawiłam go 2 rok ale idzie do zerówki szkolnej zupełnie inny program. Wprzedszkolu tak jak pisałam samogłoski i duzo zabawy spacery itp i mi to odpowiadało bo nie chciałam mu zabierac dziecinstwa i pracując w przedszkolu było mi łatwiej wiedząc ze ma 3 posiłki . Bo w szkolnej 0 to 5 godz i albo przepełniona swietlica albo w moim przypadku rezygnacja z Pracy .Inezka napisał: Hej!
Sander, zdrowiej. Trzymaj się!
Szkoda, że wakacje już prawie za nami. Mój syn to spał codziennie do ok. 9, a teraz do szkoły to nie wiem jak będzie wstawał o 7
U nas w przedszkolu uczyli liter itp., mieliśmy taki zestaw 4 książek i wszystko z nich przerobili. Ale to było dość łagodne wprowadzenie do nauki, dużo zabawy i spędzanie czas na placu zabaw przy przedszkolu.
Honka, trochę to przerażające, że dziecko 4,5letnie idzie do szkoły. To już brzmi tak poważnie...no ale w Anglii jest innym system edukacji i widać mają to dobrze przygotowane. W PL kazali jednemu rocznikowi 6latków iść do 1klasy, a za chwilę znowu zmiana do starych zasad, bez sensu...Różnice w podejściu do prowadzenia ciąży też są, z tego co pisałaś.
Agutka, Twój synek szedł jako 6latek do 1klasy?teraz idzie do drugiej?
Ika, brzuszek już fajny
- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Moje dziecko na koniec września kończy właśnie 5lat, z powodu zmiany znowu systemy nie idzie do 0-ki, tylko dalej przedszkole. Mimo wszystko Panie zaczynają naukę liter. Liczenie na cukierkach przerabiali już w zeszłym roku, głownie mieli "matematykę". Literki to tylko swoje imię muszą umieć napisać, ale to z pamięci[/quote] Megi twój synio z 2010 r
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67

Mena znowuż mi chęci narobiłaś na to zsiadłe mleko

W Uk dzieci nie siedzą w ławkach przez pół dnia a uczą się przez zabawę, przez co szybciej przyswajają wiedzę i uczą się pracy w grupach.
Odpieluchowywanie Artka to jakiś koszmar

Widzę synuś odkrył swoje powołanie

Ika u nas jest tak samo, Adam uwielbia książki najpierw ja czytam, później Adam opowiada swoje historyjki na podstawie obrazków, a Artek nie słucha, książki albo gryzie albo wrzuca pod łóżko, ale u nas to wynika z charakteru chłopców, czasu poświęcam tyle samo jednemu i drugiemu
Tak Adam chodzi do angielskiego przedszkola, już mówi w dwóch językach
U nas przedszkola i szkoły są od 9 więc luz z tym, że Adam o 6 wstaje

Wróciłam od znajomej mile zaskoczona

- olcia1989a
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3

- Mena
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8

To fajnie tak dużo więcej nauczą się przez zabawę niż mieliby siedzieć w ławkach

Haha u nas czytanie książkę woli sam sobie oglądać I coś tam opowiada A żeby jemu czytać to są tylko 2 jego ulubione które z mężem już prawie umiemy na pamięć

olcia jakieś owoce na przekąskę może? Albo marchewkę

Megi no niestety zdj nie zrobiłam ale następnym razem jak będzie jakieś przemówienie to na pewno zrobię I pokaże

Ja dzisiaj zawału dostanę przez swoje dziecko, po przemówieniu prezydenckim, wlazł na parapet (nie sądziłam że to tak szybko nastąpi bo parapet mam wysoko) I wyglądał oknem A okno było otwarte, aż mi się gorąco zrobiło jak to zobaczyłam

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Po takich wspinaczkach zamontowałam zabezpieczenia do okien, teraz chłopcy je tylko uchyla tak ze nie da się wypaść
- Mena
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 8

- Agutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- ika77
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Otrzymane podziękowania: 0

Powiem szczerze że kiepsko znoszę takie upały.
Nareszcie piątek piąteczek i błogie lenistwooooooooooooooo

Życzę miłego wieczorka
- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agutka współczuję tych upałów

- Inezka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 4