BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 8 miesiąc temu #1040891 przez zubi
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie, już od jakiegoś czasu was podglądałam,ale czekałam ze wszelkim ujawnianiem do czasu aż powiem w pracy co i jak.

Masuska mam 31 lat - więc nie najmłodsza ze mnie mama :). Jeszcze nie wiem co tam u mnie siedzi, ale w czwartek mam wizytę i nie ukrywam że liczę na to że lekarz zdradzi mi tę tajemnicę.
Drugą ciążę znosiłam trochę gorzej niż pierwszą między 5-8 tyg, ponieważ męczyła mnie całodobowa zgaga i mdłości, ale po zmianie nawyków żywieniowych nie dogodności ustąpiły. Na dzień dzisiejszy wszystko jest dobrze, a ciążą przebiega komfortowo. Na pewno w drugiej ciąży bardziej o sobie daje znać zmęczenie, ponieważ nie można sobie odpoczywać kiedy się chce lecz wtedy gdy pozwala na to nasza córka.

Pytanie do mam które kolejny raz są w ciąży. Czy wy też szybciej poczułyście ruchy dziecka, oraz co z waszym rosnącym brzuszkiem? - bo u mnie jest on taki jaki z Natalką miałam dopiero w 6-7 miesiącu, a ruchy czuje już od ok. 1,5 tygodnia, a kopniaczki od kilku dni.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 8 miesiąc temu #1040892 przez Mena
honka u nas gondola była dłużej w użyciu bo chyba 5 msc a spacerowka tylko 2 :woohoo: później syn obraził się na wózek I o :lol:
zubi mi też brzuch szybciej rośnie niż w pierwszej ciąży, teraz mam taki jak z Marcelem miałam z miejsca później jak I nie więcej :whistle: , ruchy też już czuje ale nie regularnie :dry: . czytałam że po raz 2 jesteś lutowka, ja też tylko ja pierwszy raz byłam rok później niż Ty :lol:

8 lata 8 miesiąc temu #1040893 przez honka_18
Artek też ma focha na wózek i na mnie jak go do wózka wkładam :evil: ale ja wszędzie na nogach śmigam i nie wyobrażam sobie wyprawy na zakupy bez wózia :whistle:

Zubi też z każdą ciążą mam brzuch szybciej widoczny i większy :woohoo: ruchy też już od jakiegoś czasu czuję

Muszę się pochwalić, Artek od 9 do 12 zrobił 3 razy sisiu do nocniczka :woohoo: , w końcu, ale jestem dumna :laugh:

8 lata 8 miesiąc temu #1040895 przez Mena
U nas dostał od dziadków taki samochodzik co rośnie razem z nim I tylko w tym samochodzie chciał jeździć, co się na spacerach wogole nie sprawdzalo bo jak usypial to spał z głowa na kierownicy :woohoo: . Noo brawo dla Artka, a sam zawołał czy Ty się go pytalas?
Podziękowania: honka_18

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040897 przez Kejt
Honka to super, to już spory sukces :)

zubi to u mnie mimo że urodziłam w 25 tc i moja macica nie zdążyła się dużo rozciągnąć to teraz mam już duży brzuch, dziś narzeczony powiedział że mam większy niż jak na cesarke szłam :lol: i ruchy też dużo wcześniej poczułam więc sprawdza się że w kolejnych ciażach szybciej to występuje :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 8 miesiąc temu #1040898 przez honka_18
Mena ja co chwila pytam, ale do tej pory na pytanie czy chce sisiu zawsze płakał a dzisiaj chętnie na nocniczek siada

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040899 przez Megi
Cześć Kobitki :)

Artek wielkie gratulacje i dla mamy za upór też! ;)

Kejt Ty miałaś takiego wcześniaka? Pewnie bardzo przeżyliście początki...

Zubi witaj :)

Uff.....ja bardzo miałam męczący, chodź miły weekend. Wczoraj calutki dzień nad morzem, w nocy wróciliśmy. Dziś cmentarz, pranie i właśnie gotuję ukraiński barszcz :) Chodź powiem Wam, że u nas jest ponad 30stopni, więc po całym dniu maratonu na nogach padam...
Jutro mam lekarza, może będę miała okazję zobaczyć dzidzie :silly:

Chciałam poczekać z zakupami chociaż do stycznia i w domu nic jeszcze nie mieć. A w piątek sąsiadka przyniosła mi fotelik samochodowy, 3paczki pampersów 2-jek, bo wyprowadzają się na rok i mówi, żebym to miała. A w środę jeszcze dostanę worek ciuchów :) Ma córkę, ale do 7miesiąca mówili Jej, że będzie miała synka, więc miała sporo rzeczy uniwersalnych też :)
Co do wózka, to koleżanka ma mi dać po swoim dziecku 3w1, ma prawie nowy bo miała dwa. Szczerze nie wiem, jakiej firmy, ale dla nas to oszczędność, więc na pewno będę wdzięczna i nie będę marudzić ;)
To się rozpisałam....Ciekawe, co u lilafron :(

8 lata 8 miesiąc temu #1040900 przez honka_18
Megi co za odwaga, do stycznia ? ja to w listopadzie chcę mieć już wszystko przygotowane :whistle: z Adamem miałam termin na 8 luty a Mały urodził się 9 stycznia, a z Artkiem na 19 wrzesień a on z 22 lipca :whistle:

8 lata 8 miesiąc temu #1040902 przez Megi
Honka termin mam na 25lutego,wiec mam nadzieje,ze najwcześniej urodze na koniec stycznia ;)

Córka miala termin na 23wrzesnia,a urodzila sie 19wrzesnia :) Mam nadzieję,ze teraz tez tak będzie

8 lata 8 miesiąc temu #1040905 przez Mulian
Inezka dzięki, że pytasz. Już prawie mi przeszło, to było lekkie przeziębienie.
Też się zastanawiam co tam u Lilafron, pisała, że jest nieciekawie i potem już się nie odezwała.
Brawo dla Artka!

8 lata 8 miesiąc temu #1040913 przez Mena
Uh u nas wyszedł niespodziewany grill, niby fajnie ale czuje się zmęczona taka ilością ludzi :whistle: i oczywiście teksty "przyjedzcie sobie do nas na noc, grilla teraz u nas zrobimy" chociaż już milion razy powtarzalam że nie cierpię u kogoś nocować :evil: Ja nie wiem czy to tak ciężko zrozumieć :evil: , I pytania czemu nie powiedzieliśmy wcześniej o tym że jestem w ciąży na co spokojnie odpowiedziałam że nie musimy się spowiadac :lol:
Właśnie Lilafron coś się nie odzywa :ohmy:

8 lata 8 miesiąc temu #1040918 przez masuska
Witajcie.

Ależ wczoraj mieliśmy cudowny dzień. Idealne zakończenie wakacji. Najpierw miodobranie i to co lubię, mnóstwo straganów:) Wesołe miasteczko, miejsce gdzie dzieci mogły się popluskać. Oczywiście miód. Przepyszny, próbowaliśmy różnych, wzięliśmy, taki kremowy, do tego chleb żytni na zakwasie i podpiwek:) Wszystko fajnie, ale było strasznie gorąco, w drodze powrotnej zajechaliśmy nad jezioro, a jak już się ochłodziliśmy to blisko były dożynki, więc i tam zajechaliśmy. Spotkaliśmy znajomych i zostaliśmy aż zaczęła grać gwiazda wieczoru, zespół Weekend :P W trakcie koncertu zebraliśmy się do domu. Skutki wyjazdu to spuchnięta i odrapana kostka Pietrka.

Kejt tak miodobranie w Myszyńcu, 50 km mam tam. Byłaś?

Inezka jak Piknik?

Zubi to jesteśmy w podobnym wieku. Ruchy już czuje, dzieciątko jest bardziej aktywne od starszaka, nawet udaje mi się określić w jakich porach szaleje. A brzuszek pojawił mi się dopiero teraz.

Honka gratulacje dla Artka:)

Meg
i to już cała wyprawka:) Ja też jednak wolę skompletować wszystko wcześniej, z młodym jak trafiłam do szpitala w 32tc to do końca ciąży już na zakupach nie byłam. Mam nadzieję że to teraz się nie powtórzy. A barszcz ukraiński kocham:) Ja dziś robię placki z cukinii.

Mena takie niespodziewańce są najlepsze:)

Mulian
dobrze że już po przeziębieniu:) Fakt ciekawe co z Lilą.

8 lata 8 miesiąc temu - 8 lata 8 miesiąc temu #1040919 przez Kejt
masuska no ja od rodziców też mam z 50 km do Myszyńca :) mieliśmy jechać ale było tak gorąco że nie miałam siły. Jak bym nie była w ciąży to na pewno chętniej bym się wybrała :) i na weekendzie poszalała :cheer:

Ja dziś do lekarza wkoncu idę, ależ się nie mogę doczekać :woohoo:

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 8 miesiąc temu #1040921 przez honka_18
Za nami nieprzespana noc :evil: znowuż muszę zawiesić odpampersowywanie Artka :whistle: całą noc płakał, od rana też płacze, jęczy i znalazłam na jego głowie ropnego bąbla więc to pewnie przez ospę :whistle:

Kejt trzymam kciuki ;)

8 lata 8 miesiąc temu #1040923 przez Megi
Hej :)

Honka bidulek :kiss: Oby szybko przeszło!

Masuska spontany są najlepsze!

Kejt ja też mam dziś popołudniu lekarza i również czekam, jak na drożdżach ;)

Miłego dnia :kiss:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka