- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mąż mi przywiózł od rolnika dynię, nie miałam na nią pomysłu a dziś zrobiłam na obiad zupę krem z dyni. Jutro placki z dyni, a jak zostanie to i muffinki.
Sander to od Ciebie była ta mikstura z imbirem i goździkami? Pychota i jest mi już lepiej
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Wróciłam do pracy i w ogóle nie mam czasu czytałam co tam u Was dziewczyny. W tym tygodniu akurat zostałam z dzieckiem sama, bo mąż wymyślił sobie urlop i pojechał do swoich rodziców na tydzień, bo są w domku na wsi (mieszkają tam od wiosny do jesieni), a ja nie wiem w co ręce włożyć Najbardziej brakuje mi snu, jak byłam na zwolnieniu, to w ciągu dnia mogłam coś odespać
Pozdrawiam!!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
dynię obieram i kroję w kostkę tak żeby weszło na full do garnka, podlewam 1-1,5 szkl bulionu ( dynia puści wodę tak że prawie garnek będzie pełen), dodaję 3 ziemniaki i gotuję (trzeba mieszać bo lubi się przypalić). Na patelni podsmażam na maśle cebulę i 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry, jak się zarumieni to do gara. Gdy ziemniaki i dynia są miękkie, wyłączam ogień i blenduję. Doprawiam imbirem i gałką, sól i pieprz wedle uznania. Podaję z grzankami i odrobiną słodkiej śmietany. Grzanki robię sama z przyprawą kamisa do grzanek.
Smacznego
Moje chłopaki jedzą. Piotrek to bardziej dla grzanek
- sonia3
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
PRINCESS musialam wczesnie zrobic krzywa cukrowa, ktora niestety zostala potwierdzona w szpitalu,a to wszystko w zwiazku z cukrzyca w 1 ciazy.... no ale trudno niestety doszly problemy z ciagla dieta ale nie ja jedna w koncu.
A co do naszych przedszkolakow, jak odprowadzam coreczke i widze te dramaty malych ludzi to serce peka, ale i to musimy przezyc .
Milego dzionka dla Was
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Właśnie kwitne na korytarzu w szkole bo córka na tańcach i gimnastyce.Jestem z niej dumna bo jest najmlodsza i daje radę
Sonia ja miałam nietolerancje na glukoze i tylko dieta w pierwszej ciąży. Wiec dopiero po 20tyg robie krzywa,a Ty na zastrzykach?
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Sonia tez mam ush 3 października
Megi ciesze się ze córka daje rade, zdolniacha mała
A ja właśnie leżę i odpoczywam, te upały i bieganie do przedszkola mnie wykończa, a chłopcy z tatuśkiem baluja na dole
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Honka masz okazję odpocząć
Kejt zapisałam się na warsztaty "Mamo to ja", ale na Ochocie bo mam bliżej. Pomyślałam, że warto zbierać wiedzę bo jestem w tym wszystkim zielona
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
W pierwszej ciąży jakoś tak czas się wlekł, a teraz ..... .
Znalazłam chwilę wchodzę na forum a tu 200 postów kiedy ja to przeczytam .
U nas wszystko ok, wizyta u lekarza 29.09. kilka badań do wykonania wcześniej i wizyta 20 u hematologa. A tak to objawy ciążowe minęły, ruchy coraz bardziej odczuwalne.Powoli szykujemy się na pojawienie nowej osóbki w naszej rodzinie.
Kejt nie martw się moja mała byłą jednym z pierwszych niemowlaków jakie miałam na rękach bo zawsze tego unikałam, jak to ty piszesz olśniło mnie i wszystko było ok, z początku był strach ale potem już nie i sama wiedziałam co i jak robić. Małą rodzinie pokazaliśmy dopiero po ok 1,5 miesiąca i do tej pory sami sobie radziliśmy. Na pewno polecam szkołę rodzenia- przydatna.
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
dodi napisał: Witajcie
Sander zazdroszczę u mnie na razie cisza nic nie czuję a to już 18tydz. Trochę sie martwię dobrze że jutro mam wizytę
Przeczytalam właśnie na innym forum ze organizowane sa warsztaty dla przyszlych mam w kilku miastach może któraś się chce wybrać i dają też jakieś gratisy ja sie wybieram w w Katowicach sa 02.10 trzeba sie.zapisać podaje linka www.mama-wie.pl
Nic trzeba wstać dzieciaki do.szkoły budzić
Miłego dnia mamuśki
dziękuję, zapisałam się zobaczymy czy są jeszcze miejsca
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Też jestem w gronie mam które dowiedzą się na początku października jaka płeć więc czekam dzielnie z wami moje usg 05.10
Dziewczyny co co tego czy was olsni napewno to chyba samo z siebie przychodzi ja mimo że miałam kontakt z maluchami też się bałam a potem wiedziałam że muszę i już nawet mój mąż który bał się że coś zrobi dziecią od zawsze już w pierwszej dobie się nim zajmował aż byłam w szoku
Zupę dyniowa chętnie bym zjadła hihi może się gdzieś wprosze
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale jak trzeba to trzeba ja kwas foliowy i magnez plus od czasu do czasu nospa
Ja mam poprostu faze na twarde kwaśne jabłka i śliwki hihi i chce mi się musli muszę dziś zakupy zrobić