- Otrzymane podziękowania: 7
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Strasznie dużo tych tablet. Ja biorę doppel herz mama premium, tam jest wszystko co lekarze w Polsce zalecają kobietom w ciąży w takich też dawkach. Zaczęłam ostatnio też magnez brać bo mi powieka lata
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Niestety już w pracy jestem. Też ostatnio miałam w nocy dwa skurcze w łydki, więc muszę chyba zacząć po za witaminami femibion magnez brać
Mulian cóż za aktywność, ja to czasu na ćwiczenia nie mam. Cały czas w biegu: praca, przedszkole, zajęcia z córką, obiad, dom itp.
Kejt zestawik niezły, ale jak mus to mus
Miłego dzionka Kobitki
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
zubi mamy wizytę tego samego dnia
Megi oo dobrze że mi przypomnialas też muszę iść
Kejt zestwik nie mały
Bosz mój syn dzisiaj i 5.30 stwierdził że się wyspal a mi się oczy zamykają same
- sonia3
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
MEGI, lekarz powiedziel ze musze wczesniej sprawdzic cukier przed 20 tygodniem, no i fakt jest taki ze musze codziennike kontrolowac cukier i DIETA.
KEJT zestaw mamy podobny u mnie jeszcze paski do glukometru:-) ale jakze kolorowo ...
MULIAN podziwiam za cwiczenia, ja jestem tak slaba ze przejscie po schodach konczy sie 15 min. lezeniem, bo czuje ze mdleje...
Milego dzionka dla Was
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Mena takie pobudki są najlepsze, tez je uwielbiam na szczęście mojemu Adamowi już żadko się takie pobudki zdarzają, a i wtedy cicho leży w łóżeczku i gada do siebie. Już powoli do mnie dociera, że niedługo będziemy za snem tęsknić jak za utraconym rajem nie no zdarzają się oczywiście noworodki i niemowlęta, które tylko w nocy budzą się na jedzenie, kupę i śpią dalej. Mój taki prawie był. Ciekawe jaka będzie druga dzidzia. Postanowienia już pewne mam co do spania i karmienia, oczywiście przetestowane na synku Ale jak zawsze życie zweryfikuje. Mam też dużą nadzieję na jak najdłuższe kp. Z synkiem udało mi się tylko 3 mce i odrzucił pierś. Walczyłam jeszcze jakiś czas laktatorem i dawałam mu moje mleko z butelki ale niestety laktacja zanikła, nie ma to jak stymulacja usteczkami dziecka. No i słabo przybierał na wadze na moim mleku. A pediatra oczywiście zamiast doradzić konsultację u laktatorki, zalecił dokarmianie mm, i niestety głupia posłuchałam. Teraz mam już pewne doświadczenie w tej kwestii i zamierzam odnieść sukces w kp
Wróciłam z przedszkola, 4 km spacerku zaliczone. Dziś mnie naszła ochota na danie z dzieciństwa a mianowicie makaron z twarogiem i cukrem u mnie zamiast cukru będzie erytrytol. Ale nie mogłam się oprzeć pokusie mimo, że to danie do rewelacyjnych nie należy, to raz na czas można sobie pofolgować.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Adam często wstaje po 5, jak uda mu się przespać do 6 to się cieszę. Dzisiaj przyszedł do nas o 4:40 bo się stęsknił
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Skąd wy siłę bierzecie na ćwiczenia i takie spacery??? Ja bym już padła :-P
Rano mam takie plany, co ja nie zrobię w danym dniu, a potem wszystko idzie w.... :-P
Teraz mam plan na weekend zrobić sok z bzu i może pigwe ale nie wiem czy dam radę. No i jeszcze garaż będziemy robić tzn płytki, trzeba wszystko opróżnić
Wieczorem znów miałam te twardnienia... I to leżąc w łóżku i film oglądając wiec z wysiłku to nie jest... Martwię się tym.
Co macie na obiad?? Jakieś pomysły??
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Sander zupka koperkowa i spaghetti
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Sander Twój organizm prawidłowo reaguje na leki w ciąży tego jak najmniej, tylko jeśli konieczne. Ty pisałaś wcześniej, że po witaminach masz odruch wymiotny? Jeśli tak to mam radę Co do twardnień macicy to mam to samo i w poprzedniej ciąży i obecnie. U mnie się to nasila jak coś dźwignę, jak się stresuję. Nospy wcale nie biorę bo i tak nic mi nie daje a najskuteczniejsze i niezastąpione jest leżenie, koniecznie na boku. Ale i na leżąco czasem twardnieje więc i na to znalazłam sposób. Gdy leżę na boku obracam się bardziej na brzuch ale nie miażdżę go tylko tak jakby podpieram go o materac, co dodatkowo go podpiera i rozluźnia. Macica się rozluźnia. Pamiętam też, że w poprzedniej ciąży trochę podpierał brzuch pas ciążowy.
A jeśli chodzi o magnez to bardzo polecam w olejku firmy Swanson, ma najlepszą wchłanialność, jest wydajny. Jak ktoś ma skurcze łydek to smarowanie nim łydek bardzo pomaga bo magnez od razu idzie w te spinające się mięśnie. Ja smaruję sobie nim brzuch na te twardnienia. www.ceneo.pl/39990556
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Megi ja nie pomogę bo nie miałam i nie mam
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mamy już posiadające pociechę czy nie macie teraz wrażenia że tej ciąży się już tak nie "przeżywa"- czy może tylko ja tak mam.Teraz dużo czasu poświęcam Natalii, bo potem ten sam czas trzeba będzie dzielić na dwoje . Ciuszki i prawie wszystko inne mam po małej więc nie mam też co szukać w necie wyprawki. Pozostaje tylko oczekiwanie...
Powiedźcie mi mamy które już drugą ciążę mają za sobą, jak u was wyglądało z przybieraniem nawadze, tak samo jak w pierwszej?
Miłego dnia
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Princess Artek urodził się w 32 tc
Zubi w 1 ciąży przytyłam 16 kg w 2 najpierw schudłam 5kg, później przytyłam 7kg więc tylko 2kg na + po porodzie ważyła mniej niż przed ciążą