- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dla mnie też Mąż był ogromnym wsparciem podczas pierwszego porodu, a jego twarz zalaną łzami jak zobaczył synka, nie zapomnę nigdy
Męczę się strasznie, wchodzę na schody to sapię. Dziś jak sprzątałam łazienkę to musiałam co jakiś czas przerwę robić, myłam kafelki 2 razy żeby nie było
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
dodi nie bój się porodu grunt to pozytywne nastawienie, ja szłam z takim: WCHODZĘ, RODZĘ i WYCHODZĘ - i tylko z tym trzecim były małe problemy. Drugi poród jest podobno łatwiejszy i tego się trzymam
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
masuska to mężu zadowolony
Hmm P. ze mną chodzi na każda wizytę, tzn na tej potwierdzającej ciążę nie był, z Marcelem też na każdej był. A do jego obecności przy porodzie on mnie przekonał do tego bo ja byłam przeciwna ale później dziekowalam mu za to że nie odpuścił i przekonał mnie, haha A jak następnego dnia pokazywał mi ślady na rękach po moich paznokciach . Teraz też oczywiście się szykuje i ma nadzieję że chociaż teraz pepowine przetnie
dodi też się boję porodu, jak sobie przypomnę te bóle to aż mnie trzacha i w sumie też może dlatego że do końca nie wiem co mnie czeka
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Dziś mnie bezsenność dopadła, od 5 tak sobie już leżę
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kejt ja nie hartowałam i nie chcę tego robić. Utkwiło mi w głowie że podrażnianie sutków może wywołać przedwczesny poród. Ze swojej strony mogę polecić maść Bephanthen, nie wiem jak profilaktycznie, ale na poranione sutki dla mnie najlepsze lekarstwo.
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sander
- Wylogowany
- rozmowna
- Nic nie dzieje się bez przyczyny
- Otrzymane podziękowania: 6
Co do porodu to ja już teraz jestem spokojna. Będę miała cc i juz się nie denerwuje, wiem co będzie. Chociaż czasem mam wątpliwości czy nie lepiej sn...
Co do skutków to tez boje się ze wywoła poród. Kp było dla mnie niestety koszmarem i jednym wielkim bólem... Teraz to nawet mąż nie może ich dotknąć bo są tak wrażliwe... Boje się powtórki...
Musze się pochwalić, miałam sen... Śniło mi się ze urodziłam synka, poród tylko 1 h sn, a chłopiec śliczny!!! Ale był zupełnie duży tak ze 3 lata, piękny blondynek, o brązowych oczach jak Isia... Tylko bym strasznie niegrzeczny!!! W ogóle mnie nie słuchał!!! Mam nadzieje że spełni się do połowy :-P
Miłego dnia!!
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
www.smyk.com/krem-na-brodawki-purelan-100-37g-medela.html
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Teraz zobaczymy co będzie. Porodu też się boję mimo wszystko ale w głowie sobie uklkadam że musi być dobrze
Jedyne co mnie martwi to ciągły ból w lewym boku a do tego mam straszne uczucie jsk by cała krew spływala mi na dół jak kucam
trochę zazdroszczę że mężowie chodzi na wizyty u nas może się uda teraz na polowkowym 05.10
- Kejt
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja ostatnio miałam sen że można było dziecko sobie wyjąć z brzucha pobawić się a później schować i iść spać i tak jak u Sander dziecko śliczne
Mavi nie martw się a może rozmowa z lekarzem Cię uspokoi?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Ja miałam sutki poranione jak Adam źle złapał jak miał całego sutka w buzi to było oki, żadna maść nie działa, smarowałam masłem i się goiło
A mi się całą noc śniły duchy
Dziewczyna twardnieje Wam już brzuch ??? bo mi wczoraj 3 razy się stawiał i dzisiaj rano znowuż, nie ze zmęczenia bo leżałam , tylko chyba macica już ćwiczy, nie a wcześnie ?
- ika77
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Olcia ja tez zipie sapie i mecze się strasznie
Dodi wydaje mi się że mamy podobnie, jesteśmy w tym samym wieku, to jest nasza 3 ciąża i niestety tak mi się wydaję w naszych małżach nie ma już tej "zajawki" "zauroczenie" takiego "wow" na ciąże, przynajmniej z moim tak jest. Nie wiem czy mnie rozumiesz.
Dla mojego to już "chleb powszedni", jak przy pierwszej chodził ze mną na każda wizytę w drugiej tylko na początku to teraz w ogóle, ale przy porodzie będzie.
Ja z moją starszą córką byłam teraz na usg i podobało jej się.
A 3 poród mam nadzieje ze będzie jeszcze szybszy od 2
Krem na sutki tylko na początku po pierwszym porodzie używałam, po drugim nie bolała, ale Maja nie lubiła cycka i nie przyssywała się tak bardzo
Dziś sobota czas sprzątania, potem goście przychodzą i znowu będzie bałagan
Co na obiad robicie??? u mnie odwieczny problem.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Ika u nas jest na odwrót, 1 ciąża była Wow, do drugiej M podchodził na luzie, a teraz obchodzi się za mną jak z jajkiem, co chwila powtarza że powinnam leżeć albo siedzieć, na zakupy mi nie pozwala chodzić ( chodzę pieszo do centrum 4 km w jedną str) , ale przez to, że Artka nie donosiłam
Na obiad planuje rybę z ziemniakami i do tego sałata