BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 4 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050483 przez masuska
Ja nie mogę ZZO, bo jestem uczulona na środek który w nim podają, więc musi starczyć gaz, TENS, a zawsze jest też Dolargan. Dostałam go przy pierwszym porodzie i wspominam mój pierwszy tak że życzę sobie teraz podobnego do pierwszego, nie pogniewam się jak by mógłby być lżejszy :) A o ZZO słyszałam że spowalnia akcję, ale nie wiem, nie znam się.

Wiecie jakoś wcześniej bałam się porodu, teraz jakoś tak na luzie, może dlatego że nie chcę być już taka ociężała, a przede wszystkim czkam na tego mojego małego bąbla:)

Ja mam termin na 9.02

tu tabelka jako coś
docs.google.com/spreadsheets/d/1GUVbdbyP...2ZZvcKb2k/edit#gid=0

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050484 przez Joanna90
Mena ja nie boje sie ze to uklucie bedzie bolalo, bo przy bolach porodowych to bedzie pewnie pikuś takie wklucie, chodzi raczej o moja wyobraźnie i sam widok tej igly i ze to do kregosłupa :whistle:
Wiec mimo wszystko wolę iść na żywioł i tak jak Honka mowi w razie czego skorzystać z gazu jak już będzie bardzo źle :)

Honka mam nadzieję ze wytrwamy jeszcze minimum 2 tygodnie, musimy dać radę!!

Ja slyszalam ze przy sflaczałych szyjkach poród szybciej przebiega, ale nie wiem czy to prawda, moze chociaż taki pozytek bedzie z mojej...

8 lata 3 dni temu #1050485 przez Mena
Mi ten gaz nie pomógł :huh:

Kejt mam pytanie mówili Ci w szpitalu albo lekarz ze do cc masz nie miec pomalowanych paznokci?

8 lata 3 dni temu #1050486 przez masuska
Sflaczałych :laugh: To by pasowało, przy pierwszym ból poczułam dopiero przy sporym rozwarciu, nie pamiętam 5-6 cm, a 2,5h później tuliłam Piotrusia.

Teraz to mnie wystraszyłyście z tym gazem, jak ja nie piję i nie pamiętam kiedy ostatni raz byłam pijana to jak ja mogę na niego zareagować? Przy pierwszym miałam podany tylko Dolargan, no i oxy też dołożyli.

8 lata 3 dni temu #1050488 przez honka_18
Joanna ja igły na szczęście nie widziałam :P
Nie strasz mnie z ta sflaczala szyjka, ja musze zdarzyć do szpitala i jeszcze po drodze chłopców do siostry podrzucić , a już z Arturem ledwo do szpitala zdążyłam :whistle:

Masuska tez nie pije ale M zawsze wspomina ze zachowywałam się jakbym była pijana, a ja pamiętam napady śmiechu i 3 razy mówiłam ze idę spać :woohoo:
Z Adamem spory ból czułam juz przy 2 cm rozwarcia z tym ze wtedy bolał mnie brzuch, z Artkiem biodra, tak jakby mi je na bok rozpychalo :whistle:

8 lata 3 dni temu #1050489 przez honka_18

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 3 dni temu #1050490 przez Mulian
Dziewczyny jak już macie szyjki skrócone i miękkie to na pewno pójdzie szybciej. U mnie za to długa i twarda, niby teraz dobrze, ale co będzie potem ?? :whistle: No nic mam nadzieję, że jak już od 36 tc zacznę sobie aplikować oeparol i napar z liści malin, które polecały położne, to moja też zmięknie.
Ja się nastawiam na poród bez znieczulenia, ale w tej chwili nie wiem jak wielki to będzie dla mnie ból, jeśli nie będę mogła wytrzymać to przypuszczam, że będę miała gdzieś te igły oby tylko przestało boleć. Bo na co dzień też nie lubię igieł za bardzo, no do pobrania krwi już się przyzwyczaiłam, ale np. wenflon miałam raz zakładany jeszcze z przebojami więc pielęgniarka mi grzebała w tych żyłach i nie wspominam tego dobrze. Pocieszam się, że jestem osobą, która jak już coś jest konieczne to zaciska zęby i znosi wszystko, przynajmniej w tego typu kwestiach jak igły, także mam nadzieję, że przy porodzie też zniosę wszystko co będzie konieczne.

Sander co u Ciebie? Pewnie padłaś po dzisiejszym, szalonym dniu.

8 lata 3 dni temu #1050495 przez Joanna90
Honka ja właśnie tez muszę zdazyc do szpitala bo pytalam lekarza i mowil mi ze przy dodatnim GBS dostane 4 dawki antybiotyku dozylnie, każdą dawke co godzinę, czyli logicznie rzecz biorac przydaloby sie dotrzeć tam przynajmniej 4 godziny przed urodzeniem, niby poród trwa długo ale kto to tam wie ile mi zejdzie.. :woohoo:

Mulian ja mam bardzo miękka szyjkę od 20 tc... Ale miałam ją długą, a teraz ile ma długości to nie wiem, w pon się dowiem :) Do porodu moze Ci jeszcze zmieknie, jeszcze jak jej pomozesz to napewno :)

8 lata 3 dni temu #1050496 przez dodi
Mulian to mnie pocieszylaś bo mi gin na ostatniej wizycie powiedział że szyjka miękka i 3cm to może szybko pójdzie
W wtorek będę mieć to .badanie na GBS mam nadzieję że wyjdzie dobrze wiecie może jak dlugo czeka się na wynik?
Ja niestety mam hbs dodatni i junior zaraz po urodzeniu musi dostać przeciwciała ale Adaś i Ola też dostali bo.z tym hbs bujam sie już parenaście lat

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050498 przez Megi
Dzień dobry :)
U nas nie ma w mieście szpitali,gdzie jest znieczulenie.Tylko w jednym jest gaz rozweselajacy-nie tam,gdzie ja się wybieram :)
Mi się znowu marzy poród w wannie,jak z córka-ponoć jest łatwiej,nie mam porównania,ale super wspominam ;)
Tylko na cztery sale jest w jednej-trzeba mieć szczęście.
Kejt to już tylko dwa dni i będziesz naszczesliwsza kobietą na Naszym forum :)
Honka jak Twój czop?dalej odchodzi?
Spokojnego dzionka!

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050499 przez Mena
Dzień dobry :lol:

dodi ja z Marcelem miałam wynik po 2 minutach :)
Megi też marzy mi sie poród w wannie :P

Dziewczyny czy wy tez macie takie napady gorąca? Mąż mowi ze w domu zimno (przez moje wieczne wietrzenie) a mi pot po plecach płynie (a ja to jestem cieplolubna) i trudności w oddychaniu?

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050500 przez mavi31
Dzien dobry w zamrozony poranek
Więc ja mam termin na9.02 i pierwszego rodzilam bez znieczulenia dostałam dwa magiczne

8 lata 3 dni temu #1050501 przez mavi31
No zaraz mnie tu nerwy poniosą dwa raty się opisałam i dwa razy zjadlo tekst

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050502 przez mavi31
Więc kontynuując moja wypowiedź
Dostałam dwa magiczne

8 lata 3 dni temu #1050503 przez mavi31
No nie napisze wam bo mnie zjada:( zła

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka