BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 3 dni temu #1050504 przez mavi31
Więc dostałam dwa magiczne

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 3 dni temu #1050507 przez honka_18
Mulian kobieta dla swojego dziecka zniesie wszystko :P

Joanna pierwszy poród z reguły trwa dłużej niż niż kolejne :P
Adama rodziłam prawie 27h a z Arturem pewnie w 2 h bym się wyrobiła :whistle:

Mena napady gorąca mam, chłopaki razem z mężem chodzą w bluzach a ja w letnich koszulkach. Z oddychaniem od jakiegoś już czasu nie mam problemów Kubusia tez nie czuje pod zebrani tylko nisko przy kości łonowej

Mego czop odchodził mi 2 dni, już wczoraj go nie widziałam.

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050509 przez mavi31
Może mi się w końcu uda
Więc dostałam dwa magiczne

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050511 przez masuska
Mavi spróbuj edytować ostatni post i nie dodawaj żadnych emotek:) Chcę wiedzieć co to za magiczne:) Termin masz na 9.02? to czemu ja mam w tabelce że na 21.02 :P

W moim szpitalu są 3 sale porodowe, w jednej jest mega nowoczesne łóżko, w drugiej drabinki i takie tam standardowe, a w pierwszej wanna, mimo to na parte trzeba na łóżko, nie pozwalają w wodzie. Chyba że coś się zmieniło.

-18 mój termometr pokazuje, a chciałam chłopaków na sanki wygonić. W sumie zanim wstaną to pewnie się ociepli.

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050512 przez Kejt
Mena o paznokciach nic nie mówili. Ale na wszelki wypadek zdjełam swoje czerwone żele i kosmetyczka mi przedłużyła paznokcie bezbarwnym żelem, więc nie powinni się czepiać :laugh:

Też jestem ciekawa kto będzie po mnie :) a później to się już pewnie całkiem posypią porody jeden po drugim :)

Wiktoria 25 tc [*]

8 lata 3 dni temu #1050513 przez honka_18
U nas w sumie nie wiem ile jest sal :whistle: ale dużo. Na każdej jest wanna (co prawda w łazience ale jest i można w niej rodzic ), piłka ta dużą (nie pamiętam nazwy) mata z poduszkami, drabinki i jeszcze kilka innych gadżetów ułatwiających poród, ale ja przez komplikacje z Adamem mogę liczyć tylko na fotel porodowy :blink:

U nas pada deszcz :angry: a ja przez ból kręgosłupa i krocza ruszyć się nie mogę :angry: jak leżę jest Oki ale wstaje ze łzami w oczach

8 lata 3 dni temu #1050514 przez masuska
Kejt, pewnie później Honka, ale mam nadzieję że jak najbliżej lutego.

Honka to ja tak wstaję przez rwę, masakra z nią :(

8 lata 3 dni temu #1050517 przez mavi31
Próbuję jeszcze raz
Wiec dostałam dwa magiczne zastrzyki ale nie wiem co to było ale odleciałam po nich czułam ból ale mogłam się zdrzemnac
Teraz chce znieczulenie mimo konsekwencji jakie mogą być bo jak przypomnę sobie bóle to odrazu w głowie są myśli czemu sobie nie ulżyć
No chyba że będzie za późno

Ja rodzilam 6godzin i najgorsze było od 6 cm i to że mój młodu miał szersze barki niż głowę

8 lata 3 dni temu #1050518 przez mavi31
A termin to u mnie 09.02 drugi 14.02 i trzeci ten ba21.02 mój lekarz jednak mówi o tym pierwszym zobaczymy bo u mnie tylko z usg

8 lata 3 dni temu #1050519 przez mavi31
Co do sal są trzy ogólne i dwie na poród rodzinny
Mam nadzieje ze i tym razem mi się uda mieć poród rodzinny dużo wygodniej i przyjemniej
Mam 3 szpitale do wyboru ale rodze tam gdzie pierwszy poród

8 lata 3 dni temu #1050523 przez honka_18
U nas tez dają jakieś zastrzyki przeciw bólowe w uda ale ja nie chciałam. A najgorszy ból pamiętam przy masażu szyjki i zakładaniu sondy Adasiowi ( przy niepełnym rozwarciu)

8 lata 3 dni temu #1050527 przez masuska
Dla mnie najgorszy bol to 2-3 skurcze przed partymi. Na ostatnim kazano mi zejść z łózka, maz mi pomagał i wtedy mnie zlapalo, wczepiłam się w niego i ugryzłam w ramie. Później już z gorki. A i szycie bez znieczulenia, tylko 2 szwy ale dopiero wtedy zaczęłam się drzeć.

8 lata 3 dni temu #1050528 przez Joanna90
A jak z nacinaniem krocza, mialyscie nacinane?

Ja mam dzisiaj jakiś dziwny depresyjny humor, od rana cały czas płaczę w zasadzie o nic i o wszystko :(

8 lata 3 dni temu #1050530 przez masuska
Ja nie byłam nacinana na życzenie, miałam otarcie i lekkie pęknięcie.

Robię szarlotkę, pierwszą w życiu, jakoś nigdy wcześniej nie miałam ochoty ani jej robić ani jeść:P

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050531 przez Joanna90
Masuska a masowałaś sobie wcześniej albo przygotowywałaś je jakoś przed porodem? Bo tez nie chcialam miec nacinanego ale ostatnio koleżanka mi mówiła że lepiej naciac niż żeby samo niekontrolowanie popękało i teraz się zastanawiam czy nie napisać od nowa planu porodu :) (w planie napisalam ze nie chcę nacinania chyba ze lekarze uznaja to za konieczne) Ale do tej pory nie masowalam sobie ani nic z nim nie robiłam, bo sie balam ze przyspieszy porod więc w sumie mam nieprzygotowane :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka