BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 4 dni temu - 8 lata 4 dni temu #1050430 przez Joanna90

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: honka_18

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 4 dni temu #1050433 przez Mena
honka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 4 dni temu #1050434 przez Mulian
Honka ja nie pomogę bo mało wiem więc się nie wypowiadam.

Właśnie wróciłam że spaceru, lubię taka pogodę, o ile jest się w ruchu. Mrozek ładny, po nosie daje nieźle.
Masuska też mam ochotę na słodkie, ale dość tłusty obiad zrobiłam więc teraz już tylko zdrowe pierniczki Lewandowskiej pochrupię, które słabo schodzą i dlatego jeszcze je mam ;p

8 lata 4 dni temu #1050436 przez Megi
My też po godzinnym spacerze i sankach :laugh:

8 lata 4 dni temu #1050437 przez mavi31
Mój mąż w teorii nie pracuje znaczy nie jest zarejestrowany wszyscy podlegamy pod moje ubezpieczenie wystarczy zgłosić u pracodawcy

8 lata 4 dni temu #1050447 przez honka_18

Też uwielbiam mroźne dni, ale u nas w nocy przymroziło -5 a od 13 pada deszcz :evil:

8 lata 4 dni temu - 8 lata 4 dni temu #1050467 przez Joanna90
Ja pokochałam mróz w ciąży, ciągle mi gorąco, maż się śmieje że za chwile wystawi mi lozko na balkon zebym przstała caly czas otwierac okna :evil: bo jemu z kolei zimno ale trudno, nas jest dwoch :)

Dziś mama powiedziala mi ze chyba obniżyl mi sie brzuch, nie wiem czy mam się zacząć martwić :S mam nadzieję, ze jestem przypadkiem w ktorym brzuch obniza się kilka tygodni przed porodem...

Heh Hubert od wczoraj ulokował się tak typowo po lewej stronie brzucha, pępek mam coraz bardziej po prawo :woohoo:

8 lata 4 dni temu - 8 lata 4 dni temu #1050468 przez dodi
Honka fajnie że chcecie wrócić do Pl nie ma.to jak być u siebie ...no i blisko rodziny
Moj M jakieś 3lata temu wyjechał do pracy w Walii popracował pare dni dopadła go dna moczanowa i musiał wrócić i dobrze bo byliśmy już zdecydowani tam wyjechać a tak jesteśmy u siebie a nie na obczyźnie zawsze polacy tam zawsze będą traktowani gorzej takie odnoszę wrażenie
Co myślicie o znieczuleniu zewnatrzoponowym bardzo boję sie porodu i zastanawiam się nad nim z tym że słyszałam ze spowalnia akcje porodowa więc nie wiem wypytam lekarza w.wtorek na.wizycie
Kejt śliczny kącik fajnie że parę dni i malutka będzie z wami , ciekawe którą potem weźmie
Którą ma najbliżej termin? Ja mam.na.15luty

8 lata 4 dni temu #1050469 przez Joanna90
Dodi ja mam na 16.02 :)
Ja znieczulenia nie chcę, ogolnie boję się igieł a juz panika mnie ogarnia na mysl ze maja mi jakas rurke do kregoslupa wbić :ohmy:

8 lata 4 dni temu #1050470 przez Agutka
Hej ja 2 luty mam planówe CC no chyba że księżniczka Zosia postanowi że jednak wcześniej:)

8 lata 4 dni temu #1050471 przez Inezka
Dodi, na tą chwilę nie chcę znieczulenia, za pierwszym razem dałam radę, nie bolało tak bardzo (albo już chyba nie pamiętam ;) ), więc mam nadzieję, że teraz też dam radę. Mam też nadzieję, że położne będą fajne i pomocne i będą podpowiadać co robić, żeby wszystko dobrze przebiegało. Na temat znieczulenia nie będę nic czytać, żeby się nie schizować :huh:
Aha, ja mam termin na 18.02....

8 lata 4 dni temu #1050474 przez honka_18
Dodi czytałam ze to znieczulenie przyspiesza akcjie, podobno szyjka się szybciej rozwiera, ale ja go nie chce. Miałam przy cc i do dzisiaj mnie kręgosłup w miejscu wkucia boli, a przy @ to była jakaś masakra :unsure: Z Adamem miałam ciężki, długi i cholernie bolesny poród ale dałam rade na gazie wiec teraz tez stawiam na gaz ;)
Ja mam termin na 18 lutego

Joanna mi dzisiaj siostra powiedziała ze brzuch mam niżej i ze ma nadzieje ze jeszcze chociaż tydzień wytrzymam 2w1 :whistle:

8 lata 3 dni temu #1050477 przez Mena
Ja mam termin na 8.02
dodi ja miałam znieczulenie z Marcelem, Joanna nawet wbicia igły nie poczułam bo chyba o ile dobrze pamiętam to kazaly powiedzieć Kiedy skurcz sie zaczyna i w czasie skurczu zrobiły wiec ja bardziej bylam skupiona na bolacym skurczu niz na igle a tez mam schize na pkt igieł :lol: i teraz tez jesli bede rodzic sn to bede się o nie upominać :lol:

8 lata 3 dni temu #1050480 przez dodi
O ho ho same odważne kobitki ... ja z Adasiem miałam mieć to znieczulenie ale już było za późno żeby podać
Więc chyba też z niego zrezygnuje zawsze jest ryzyko że coś pójdzie nie tak pocieszam się że może 3-ci poród będzie szybki choć wiem że różnie może być
Honka tam gdzie będę rodzić nie ma gazu szkoda bo może bym.spróbowała

8 lata 3 dni temu - 8 lata 3 dni temu #1050481 przez honka_18
Mi też się wkuwali w czasie skurczu ale ja byłam pod kto podłączona wiec lekarz sam widział kiedy kic, fal wlicza nie czułam ale do dzisiaj boli :evil:

Dodi gaz nie zmniejsza bólu ale otępia człowieka przez co zamiast płakać z bólu mi chciało się śmiać :woohoo: czułam się jak bym litra wódki wypiłam sama :P
Z Arturem rozwarcie poszło mi błyskawicznie i teraz tez na to liczę ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka