- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kejt powodzenia
mena nam w szkole rodzenia mówili aby paznokcie zmyć na poród SN ( nie wiem jak z cesarką), oraz aby zdjąć szkła kontaktowe.
honka ( to chyba kubuś na razie bije rekord z donoszeniem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Honka jaki piekny tort Adaś napewno był zadowolony
Kejt powodzenia i czekamy na zdjęcie pierwszej Kruszynki!!!
Mena co do paznokci powinny być zmyte bo lekarze po kolorze płytki widzą czy coś się nie dzieje z pacjentem
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Megi bo w kompleksy popadnę, nie dość że malutki brzuszek, to i Ty taka zgrabna
Honka fajny tort Nigdy nie odważyłam się na opłatek, a wygląda super
Dziś to i ja gorzej spałam, 6 godzin z czego z 5 razy latałam do kibelka.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Zubi jak narazie rekord należy do Adama 36t 1d
Ja dzisiaj spałam jak dziecko od 22 do 7:30 do toalety wstawałam z 6 razy ale z zamkniętymi oczami i odrazu zasypiałam a teraz leżę i oglądam film chłopcy w przedszkolu a M pojechał na warsztat bo znowu auto nam szwankuje
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja czekam u lekarza moja waga to +10kg pewnie do 15 dobije na koniec koniec ze slodkim od dzisiaj
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Honka, chętnie wykorzystam:) A Ty obijaj się jak chłopaków nie ma:)
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
A ja wam powiem że tę ciążę pod koniec lepiej znoszę, sporadycznie się budzę do toalety chociaż raz ( w pierwszej po 2-3 razy w nocy latałam), nie mogłam spać bo od pozycji na boku mnie biodra bolały ( a teraz nic). Ogólnie stwierdzam że jest lepiej.
Co do kilogramów to z tego co piszecie przytyłyśmy nie za wiele i na pewno szybko zrzucimy, ja po pierwszym porodzie zanim wyszłam ze szpitala to 7 kg straciłam
Kejt pierwsza a kto następny? zaczęło się
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Dziś miałam koszmarną noc nie umiałam zasnąć a o 4 Adaś przyszedł że go głowa boli dałam mu lekarstwo a mnie dopadł ból gardła i kaszel wie muszę i z sobą i z Adamem do lekarza się wybrać nie wyobrażam sobie na porodówke trafić chora
Teraz byłam w.mopsie po wnioski na.swiadczenie rodzinne.becikowe 500+ spokojnie w domu powypisuje i po urodzeniu juniora zawioze
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zubi super ze ciąża Tobie służy
Ja mam na odwrót , te ciążę znoszę najgorzej w pierwszej przytyłam 16 kg po porodzie zeszło mi tyło 4 kg z czego Adam ważył 3.040, w ciągu kilku dni zeszło jeszcze 2 kg reszta została . Z Artusiem przed porodem miałam tylko 2 kg na plusie, po porodzie w ciągu 3 tyg straciłam 12 kg ( ze strach o mojego Misiaczka ) później przytyłam 15 kg
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Ja melduje sie po wizycie, Hubert waży 2900g szyjka juz ledwo zipie jak to lekarz ujął, powiedzial ze porod bedzie napewno w styczniu, wiec tak mamy się szykować, jak bede sie baaaaardzo oszczedzać to moze do konca stycznia dotrwam w dwupaku ale nie wiadomo mowil ze mam ogromny brzuch (cala rodzina mowi mi, ze moje 15,5 kg ktore przytylam poszly w brzuch, bo tak po ciele podobno niewiele przytyłam), mam duzo wod plodowych, w normie ale gorna granica cokolwiek to znaczy... Jak uslyszalam, ze w normie to juz nawet nie pytałam co oznacza za duzo wód, bo znowu bede schizować i wymyslac sobie problemy
Nastepna wizyta 18 stycznia i wtedy mam tez wizyte kontrolną przedporodową u okulisty:)
Lekarz pobral mi tez znowu czystosc ale ze wszystkich trzech dziurek, niezbyt to było przyjemne ale trzeba to trzeba
Ps.ostatnio waga mi praktycznie stoi w miejscu od 2 tyg
Dzis w nocy padl rekord, wstalam tylko 2 razy do wc a tak to spalam jak zabita ale mialam taki pelny bolacy pecherz, ze ledwo dalam rade wstac z lozka i dojsc do lazienki wiec juz wole sie czesciej budzić
Aha lekarz dal mi tabelke i kazal liczyc ruchy i zapisywać je, czy ktoras z Was tez dostala takie zalecenie?
Dodi zdrowiej i kuruj się
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja ruchów nie liczę czuje ze mały jest aktywny wiec nie będę się stresować liczeniem z Adamem czasami liczyłam jak miał gorsze dni ale Adaś to był leniuszek w brzuchu
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
honda, ja teraz końcówkę też znoszę zdecydowanie gorzej niż w pierwszej ciąży. Już mi strasznie ciężko...
Ale jeszcze z 3 tygodnie i będę mogła odetchnąć. Ostatnio 3 dni leżałam z gorączką 39 stopni. Już mi wszyscy wrozyli, że zaraz urodze, bo goraczka przyspiesza akcję i takie różne bzdety... Ale już wszystko to przy Miłku przerabiałam... Do szpitala szłam przeziebiona. W ogóle wtedy byłam już po terminie i powiem Wam, że te wszystkie sposoby na przyspieszenie porodu nic nie dały. Ani chodzenie po schodach, ani seks, ani mycie podłóg na kolanach, ani liście malin, ani masaże szyjki w szpitalu - swoją drogą cholernie nieprzyjemne...no po prostu nic... czyli jak dzidzi nie bedzie się spieszylo, to nie wyjdzie