BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 1 dzień temu #1050653 przez zubi
Hej dziewczyny.

Kejt powodzenia
mena nam w szkole rodzenia mówili aby paznokcie zmyć na poród SN ( nie wiem jak z cesarką), oraz aby zdjąć szkła kontaktowe.
honka ( to chyba kubuś na razie bije rekord z donoszeniem :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 dzień temu - 8 lata 1 dzień temu #1050658 przez Joanna90
Sander ja nie pomogę bo nie pojęcia co to jest :(

Honka jaki piekny tort :) Adaś napewno był zadowolony :)

Kejt powodzenia i czekamy na zdjęcie pierwszej Kruszynki!!! :)

Mena co do paznokci powinny być zmyte bo lekarze po kolorze płytki widzą czy coś się nie dzieje z pacjentem :)

8 lata 1 dzień temu #1050659 przez Justyna_1709
kejt, powodzenia i czekamy na zdjęcie Michalinki :)

8 lata 1 dzień temu #1050660 przez masuska
Kejt, powodzenia:) Czekamy na Michalinkę:)

8 lata 1 dzień temu #1050661 przez masuska
Sander, fajnie wam to wyszło:) Zdolne kobietki. U mojego syna wystarczy w sezonie zimowym stosowanie emolientów, ale teraz zaniedbałam i ma krostki i palcki na nogach, trochę na rękach, Myślę że to przesuszenia i jak wiadomo w tym sezonie niestety częste. Sterydy też mam, ale unikam. Też mi wmawiali azs, ale myślę że to nie to, bo leczę po swojemu i jest poprawa. Wokół oczu to bym skonsultowała.

Megi bo w kompleksy popadnę, nie dość że malutki brzuszek, to i Ty taka zgrabna :)

Honka fajny tort :) Nigdy nie odważyłam się na opłatek, a wygląda super

Dziś to i ja gorzej spałam, 6 godzin z czego z 5 razy latałam do kibelka.

8 lata 1 dzień temu - 8 lata 1 dzień temu #1050673 przez honka_18
Masuska ten opłatek jest świetny tylko trzeba go położyć dopiero przed podaniem ;)

Zubi jak narazie rekord należy do Adama 36t 1d :P

Ja dzisiaj spałam jak dziecko od 22 do 7:30 :woohoo: do toalety wstawałam z 6 razy ale z zamkniętymi oczami i odrazu zasypiałam :whistle: a teraz leżę i oglądam film :) chłopcy w przedszkolu a M pojechał na warsztat bo znowu auto nam szwankuje :angry:

8 lata 1 dzień temu #1050675 przez olcia1989a
Kejt trzymaj sie i daj znac jak dojdziesz do siebie :kiss:
Ja czekam u lekarza moja waga to +10kg :( pewnie do 15 dobije na koniec :P koniec ze slodkim od dzisiaj :whistle:

8 lata 1 dzień temu #1050676 przez masuska
Olcia ja mam 14 na plusie:P teraz był największy przyrost, ale mam nadzieję że się skończy.

Honka, chętnie wykorzystam:) A Ty obijaj się jak chłopaków nie ma:)

8 lata 1 dzień temu #1050678 przez olcia1989a
Honka korzystaj ile mozesz :) ja mam taki ucisk na pecherz ze co pare minut sikam ;)

8 lata 1 dzień temu #1050680 przez zubi
honka to coś mi się pomieszało że ty w 32 i 34 rodziłaś :P

A ja wam powiem że tę ciążę pod koniec lepiej znoszę, sporadycznie się budzę do toalety chociaż raz ( w pierwszej po 2-3 razy w nocy latałam), nie mogłam spać bo od pozycji na boku mnie biodra bolały ( a teraz nic). Ogólnie stwierdzam że jest lepiej.

Co do kilogramów to z tego co piszecie przytyłyśmy nie za wiele i na pewno szybko zrzucimy, ja po pierwszym porodzie zanim wyszłam ze szpitala to 7 kg straciłam :)

Kejt pierwsza a kto następny? :) zaczęło się

8 lata 1 dzień temu - 8 lata 1 dzień temu #1050686 przez dodi
Witam
Dziś miałam koszmarną noc nie umiałam zasnąć a o 4 Adaś przyszedł że go głowa boli dałam mu lekarstwo a mnie dopadł ból gardła i kaszel wie muszę i z sobą i z Adamem do lekarza się wybrać nie wyobrażam sobie na porodówke trafić chora
Teraz byłam w.mopsie po wnioski na.swiadczenie rodzinne.becikowe 500+ spokojnie w domu powypisuje i po urodzeniu juniora zawioze

8 lata 1 dzień temu #1050695 przez honka_18
Dodi zdrówka życzę ;)

Zubi super ze ciąża Tobie służy ;)
Ja mam na odwrót , te ciążę znoszę najgorzej :P w pierwszej przytyłam 16 kg po porodzie zeszło mi tyło 4 kg z czego Adam ważył 3.040, w ciągu kilku dni zeszło jeszcze 2 kg reszta została :P . Z Artusiem przed porodem miałam tylko 2 kg na plusie, po porodzie w ciągu 3 tyg straciłam 12 kg ( ze strach o mojego Misiaczka ) później przytyłam 15 kg :woohoo: :evil:

8 lata 1 dzień temu - 8 lata 1 dzień temu #1050698 przez Joanna90
Ciekawe czy Kejt juz tuli Malutką :)
Ja melduje sie po wizycie, Hubert waży 2900g :) szyjka juz ledwo zipie jak to lekarz ujął, powiedzial ze porod bedzie napewno w styczniu, wiec tak mamy się szykować, jak bede sie baaaaardzo oszczedzać to moze do konca stycznia dotrwam w dwupaku ale nie wiadomo :whistle: mowil ze mam ogromny brzuch (cala rodzina mowi mi, ze moje 15,5 kg ktore przytylam poszly w brzuch, bo tak po ciele podobno niewiele przytyłam), mam duzo wod plodowych, w normie ale gorna granica cokolwiek to znaczy... Jak uslyszalam, ze w normie to juz nawet nie pytałam co oznacza za duzo wód, bo znowu bede schizować i wymyslac sobie problemy :whistle:
Nastepna wizyta 18 stycznia i wtedy mam tez wizyte kontrolną przedporodową u okulisty:)
Lekarz pobral mi tez znowu czystosc ale ze wszystkich trzech dziurek, niezbyt to było przyjemne ale trzeba to trzeba :)

Ps.ostatnio waga mi praktycznie stoi w miejscu od 2 tyg :woohoo:

Dzis w nocy padl rekord, wstalam tylko 2 razy do wc a tak to spalam jak zabita :evil: ale mialam taki pelny bolacy pecherz, ze ledwo dalam rade wstac z lozka i dojsc do lazienki wiec juz wole sie czesciej budzić :whistle:

Aha lekarz dal mi tabelke i kazal liczyc ruchy i zapisywać je, czy ktoras z Was tez dostala takie zalecenie?

Dodi zdrowiej i kuruj się :)

8 lata 1 dzień temu #1050702 przez honka_18
Joanna ale Hubert duży :woohoo: leż i pachnij musimy jeszcze co najmniej 1,5 tyg wytrzymać w dwupaku
Ja ruchów nie liczę :P czuje ze mały jest aktywny wiec nie będę się stresować liczeniem :P z Adamem czasami liczyłam jak miał gorsze dni ale Adaś to był leniuszek w brzuchu :whistle:

8 lata 1 dzień temu #1050709 przez Justyna_1709
Joanna, to oszczędzaj się jak możesz. Każdy dzień w brzuszku u mamy to dużo dla takiego maleństwa. Dobrze, że Hubert już duży, to nawet jeżeli nie wytrzymasz, to silny chłopak będzie :) pozostaje jeszcze mieć nadzieję, że ocena szyjki to subiektywne zdanie lekarza i to, co dla jednego już będzie ledwo zipiacą, dla innego będzie prawidłowe w tym okresie.

honda, ja teraz końcówkę też znoszę zdecydowanie gorzej niż w pierwszej ciąży. Już mi strasznie ciężko...

Ale jeszcze z 3 tygodnie i będę mogła odetchnąć. Ostatnio 3 dni leżałam z gorączką 39 stopni. Już mi wszyscy wrozyli, że zaraz urodze, bo goraczka przyspiesza akcję i takie różne bzdety... Ale już wszystko to przy Miłku przerabiałam... Do szpitala szłam przeziebiona. W ogóle wtedy byłam już po terminie i powiem Wam, że te wszystkie sposoby na przyspieszenie porodu nic nie dały. Ani chodzenie po schodach, ani seks, ani mycie podłóg na kolanach, ani liście malin, ani masaże szyjki w szpitalu - swoją drogą cholernie nieprzyjemne...no po prostu nic... czyli jak dzidzi nie bedzie się spieszylo, to nie wyjdzie ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka