BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

8 lata 2 godzin temu #1050879 przez mavi31
Na gorączkę apap paracetamol ja brałam jeszcze ogólnie na przeziębienie plenaren do rozpiszczenia w wodzie lub grypowita
Z domowych sposób mleko z czosnkiem miodem i łóżeczko mnie jeszcze pomaga amol jak stronie i nos wysmaruje
Co do plam to moze namoczyć w jakimś odplamiaczu a potem uprac

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 1 godzinę temu - 8 lata 1 godzinę temu #1050883 przez masuska
Dodi paracetamol możesz śmiało brać. Stodal na kaszel lub syrop z cebuli, a mleko z miodem, masłem i czosnkiem to bombowy antybiotyk. Miód przeciwbakteryjny, czosnek przeciwwirusowy i przeciwgrzybiczy, warto dodać masła, aby lepiej się wszystko wchłonęło. Sok z czarnego bzu, witamina C naturalna, korzeń imbiru i powinno Cię na nogi postawić. Zdrówka.

Mavi
fajny wózeczek:)

Mulian, cudowny odplamiacz to OXY z Biedronki, odkryłam nie dawno a dopiera wszystko. Coś koło 6-7 zł kosztuje.

Bujaczek i matę to my już mamy po Piotrze. Bujaczki są dla noworodków, ale nie wszystkie.

8 lata 1 godzinę temu #1050887 przez honka_18
Mavi ładny wózek, podoba mu się :)

Mulian ja vanisha używam na szyszki plamy.

Dodi dziewczyny juz wszystko napisały, nic dodać nic ująć ;)

Joanna bijaczki/leżaczki są tez od 0 ( nawet taki mam) ale moim zdaniem dziecko 3/4 miesięczne jest na tyle "kumate" żeby skorzystać z takiego luksusu :P do 3 mż chłopcy tylko jedla, spali i leżeli na mnie w miedzy czasie budziło pampersy

Czekałam na wizytę 50 min :evil: nic nowego się nie dowiedziałam. Posluchaliśmy serduszka i tyle. Kolejna wizyta za 2 tyg ale położna mówi ze mogę do niej nie dotrwać. Powiedziała tez ze juz nie ma zagrożenia dla zdrowia Kubusia :silly: uspokoiła mnie tym bardzo :silly:

8 lata 51 minut temu - 8 lata 50 minut temu #1050890 przez Joanna90
Honka jednak miejmy nadzieję że jeszcze Maluszki posiedzą w brzuszkach chociaż te 2 tygodnie :) ale zawsze czlowiekowi lzej, ze dziecko ma juz szanse na zdrowe narodziny :) :) Lez i pachnij, musimy wytrwać jeszcze troszkę :)

Ehh a ja coraz bardziej zaczynam bać sie porodu :blink: momentami mysle ze dam rade i nie moge sie doczekać, a momentami ogarnia mnie panika i przerażenie :blush:

8 lata 4 minut temu #1050893 przez olcia1989a
Dziewczyny jak to mowi moj syn nozkh. na kokardke :) musicie wytrzymac jeszcze tygodni :)
Joanna mysle ze kazda z nas ma jakies obawy tym bardziej ze to juz coraz blizej :ohmy:
Ja lezaczek i mate mam po synku i bardzo je sobie chwalilam.

7 lata 11 miesiąc temu #1050899 przez mavi31
A ja z racji że nie było gdzie przechowywać to jak młody z czegoś wyrósł i się nie bawił to sprzedawalam teraz żałuję no cóż trzeba teraz od nowa kupić
Z Bartusiem miałam taka huśtawki z Fisher price uwielbiał sie w niej bujac od samego początku do 6 m

7 lata 11 miesiąc temu #1050901 przez zubi
z mat edukacyjnych polecam fisher prise pianinko ( u nas sprawdziło się od 3 miesięcy do roku), bujaczek się nie sprawdził więc sprzedałam, teraz dostaniemy po znajomych też z fisher bujać na boki mam nadzieje że będzie lepszy niż poprzedni.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1050904 przez Megi
Ja już po pracy, jeszcze tylko 4dni łącznie i wolne :woohoo:

Honka dobre wieści i chodź tyle

Mavi wózek -kolorystyka bardzo ładna, oby Ci służył :)

Mam już wszystko zamówione- teraz czekam na paczki
Na koniec tygodnia spakuje walizkę :) Maty nie mam, leżaczka też nie bo po córce wszystko oddałam.
Zakupię, jak już Julek się urodzi i Go poznam :)

7 lata 11 miesiąc temu #1050912 przez Mena
Melduję sie po wizycie
Wyglada na to ze następną rozpakowana będę ja, Kornelka ma 3889, czyli za duża (cukrzyca dała o sobie znać), brzuszek ma niepropporcjonalny do reszty bo ma na 41tc, do tego za dużo wód plodowych i ogolnie mam doła. Najpóźniej 20.01 chce mnie położyć do szpitala i 20 któregoś będzie cc :silly: ja w miesiac przytalam 6 kg :blink: czyli na plusie mam 15

7 lata 11 miesiąc temu #1050913 przez Mulian
Mena, ale duża Kornelcia. Moja mała przy pomiarach miała każdy element na inny tydzień ciąży więc może nie ma się czym aż tak przejmować. Wydaje mi się, że też taki dokładny pomiar nie jest zbyt łatwy. Co lekarz powiedział na ten brzuszek? Jakoś to skomentował?

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1050917 przez honka_18
Mena pomiary z usg nie są wiarygodne :P postaraj się nie martwić,pewnie Kornela rozwija się prawidłowo, a to tylko błąd w pomiarach . Nam wmawiali ze Adam urodzi się z wodogłowowiem, urodził się zdrowy :laugh:
A wielowodzie nie jest tak straszne na jakie wygląda moja siostra miała w każdej ciąży

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1050918 przez Joanna90
Mena mój synuś też ma kazdy element na inny tydzien a glowe ma 2 tyg starszą od nóg... Wod tez mam duzo... Napewno bedzie wszystko dobrze, rozpakują Cię i będziesz tulić Kornelkę, a co do wagi to rzeczywiście kawał dziewczynki już :) Moze Mala nałykała się akurat wód i temu miała duży brzuszek? Nie zamartwiaj się Kochana :kiss:

7 lata 11 miesiąc temu #1050922 przez olcia1989a
Mena nie zamartwiaj sie :) ja w pierwszej ciąży też w pomiarach miałam spore różnice.Ale Kornelia duża kobitka :)

7 lata 11 miesiąc temu #1050925 przez Megi
Mena Kochana te pomiary to jedno,a później przy porodzie to drugie się okazuje :) Wszystko jest dobrze!
Ty miałaś insulinę czy dietę?Pilnowalas tych cukrów?
Zrobią CC i będziesz szczęśliwa mamusia,jak Kejt!

7 lata 11 miesiąc temu #1050929 przez Mena
Tym sie jeszcze pocieszam ze to jakiś błąd w pomiarach ale napewno jest kawał dziewuszki bo faldki tlusciutkie na udach bylo widac :blink:
Megi na insulinie. Pilnowalam ale w święta sobie pofolgowalam i o mamy skutek :dry:

Az sie poplakalam u lekarza w gabinecie :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka