- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 4
Mena, nie martw się. Najważniejsze, że jesteście pod opieką i lekarz wie co robi. Kornelcia może i duża na tą chwilę, ale da sobie radę poza brzuszkiem. Pewnie też bym płakała...teraz będzie już tylko lepiej z samopoczuciem, bo taka informacja z zaskoczenia to trochę pewnie szok. A tych pomiarów to też nie bierz na 100% jak piszą dziewczyny bo to dane orientacyjne.Pomysl, że malutka będzie z wami zaniedlugo
Dobrej nocy!
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Pochwalilam Wam się, że ostatnio dobrze spie, za to dziś jakas masakra. Polozylam się wcześniej, trochę po 22 i teraz jest prawie 1 a ja dalej nie śpię, nie mogę zasnąć, jeszcze mi się wydawało, że mi serce jakoś kolacze. W koncu się wkurzylam i wstałam. Chyba coś poczytam.... Gorąco mi i pić mi się strasznie chce.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do pomiarów to mi mówili że Bartek będzie napewno powyżej 4kg do 4,5kg tuż przed porodem w szpitalu a okazało się że 3700 więc myślę że do kilograma to moze oszukiwać
Ja nadal z bólami okresowymi hmmm zaczynam się martwić wczoraj bardzo mnie zakowalo powiedziała bym że już przy wylocie hihi
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Ale dziś mrozino wrrr...
Kobietki to już tuż, tuż... Siedzę w pracy i pije Inkę, już się relaksuje
Spokojnego dnia, bez skurczy i bóli
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie dzis obudził potężny kopniak, aż się zastanawiałam czy to nie starszak w nocy do naszego łóżka nie przyszedł. Później się jeszcze bardzo wiercił No dał czadu mały:)
A spałam sobie od 23 do 6 z kawałkiem i 3 kursy do kibelka. Także normalna noc.
Dziś do gina, zastanawiam się jak tam zaworek, czy trzyma i do kiedy wytrzyma.
Odezwę się później. Miłego dnia
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Noc nie najgorsza, nawet się wyspałam ale każdy mój ruch kończył się bólem brzucha. Teraz bolą mnie pachwiny i kość łonowa we wcześniejszych ciążach tak nie miałam
Kejt co tam u Was ? Jak się czujecie ? Wracacie juz do domu?
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
Ja po wczorajszej wizycie melduje że junior waży 2600 i na wcześniejszy poród się nie zanosi wszystko szczelnie pozamykane więc pewnie jak z Olą i Adamem przenoszę
Kejt jak tam się czujecie?
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
A jak Ty się czujesz ? Chorubsko juz odpuściło?
Mulian taaaaaa ja się spakowalam w torbę która biorę na 3 tyg urlop do tego osobno torba dla Kubusia i kombinezon +kocyk M dowiezie później razem z foteliki em. Ja poduszki do karmienia nie mam, w szpitalu przemęcze bez a w domu wykorzystam Rogala do spania albo zwykłą poduchę jak z Adamem
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Moja torba też jest spora a są w niej tylko rzeczy dla mnie pampersy mi się już nie zmieściły, wiec spakowałam je razem z chusteczkami do reklamówki... Ale to przez to że wszystkie rzeczy mają duże gabaryty, tak jak mówicie... Poduszki do karmienia nie mam, mam tylko rogal z którym śpię w ciąży i niby też można go wykorzystać do karmienia, ale nie biorę go do szpitala
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Załącznik nie został znaleziony
Załącznik nie został znaleziony
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Dziewczyny, dobrze, że po wizytach wszystko dobrze. Zawsze to mega ulga
Ja padam na twarz... Mały jest tak niedobry, że jeżeli to nie jest ten sławny bunt dwulatka i bedzie jeszcze gorzej, to ja chyba w psychiatryku skończę... aktualnie jestem na etapie, że nie wyobrażam sobie jak w tym wszystkim odnajde się jeszcze z bobasem... ostatnie dni w tamtym tygodniu przelezalam z gorączką 40 stopni... A w sobotę jeszcze byliśmy na weselu i chociaż straszenie się bałam, to wyszalałam się jak za młodu
Torba niespakowana... rzeczy jeszcze nie są poprasowane... zamówiłam chociaż sobie koszule do karmienia. Tzn nie takie typowe, bo takie straszenie mnie denerwowaly. Na ramiączka wystarczą
Dwa lata temu też miałam wielką torbę i też wydawało mi się, że mam same potrzebne rzeczy a mimo to część wróciła nieruszona.
mulian, z rogalem na pewno będzie Ci łatwiej malucha przystawic. A 90% pierworodek ma na początku z tym problem... Zresztą te doświadczone też mogą mieć, bo przecież bardzo dużo zależy od dziecka. Ja swojego targac do szpitala nie będę, bo potem bym go musiała znowu prać i wietrzyc... Ale skończyłam karmić Miłosza w sumie niedawno, to liczę na to, że jakoś sobie poradzę te pierwsze dni na zwykłej poduszce.
Hartujecie już sobie brodawki jakoś?
Ciekawe jak tam nasza mamusia sobie radzi
Masuska, podkradłam sobie Twoją listę