BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1051051 przez honka_18
Mavi mnie też tak czasami kuje, to chyba główka się wstawia w kanał. Moja położna mówiła ze to jest normalne ale dla nich wszystko jest normalne. Zadzwoń rano do gina, no chyba ze się nasila to jedź do szpitala

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1051053 przez zubi
Megi to jednak imię Julek :)

Mena rzeczywiście duża ta twoja pannica, CC to chyba dobre rozwiązanie.

Mulian u nas są poduszki dla każej mamy więc swojej nie biorę, ja mam dwie małę torby z czego na oddziale chce jedną oddać mężówi po porodzie, przypierwszym porodzie dużó nie potrzebowałam a w razie co to mąż dowoził ( głównie jedzenie :) ) Jeżeli u was nie ma rogali do karmienia tonapewno się przyda, mi byłó łatwiej karmić na siedząco chociaż krocze bardzo ciąnęło po szyciu.

Masusuka moja torba wyjdzie pewnie tak jak twoja, część rzeczy oddam po porodzie mężowi. Masuska czyli możesz być druga rozpakowana mama :)

Mavi
skurcze porodowe gdy już się pojawią to będą z czasem mocniejsze i dłuższe, ale jeżeli coś cię niepokoi to zawsze można pojechać i sprawdzić, tu chodzi o twoje maleństwo.

7 lata 11 miesiąc temu #1051055 przez masuska
Mavi jak Cię bardzo martwi to zawsze możesz na izbę, a po nospie nie przechodzi? Ciężko mi powiedzieć co to.

Zubi
, mam nadzieję że jeszcze wytrzymam, w sumie Piotrek od 34 tc straszył i w końcu urodził się po terminie.

No to jeszcze do tego czop śluzowy z nitkami krwi zaczął mi odchodzić :( Wzięłam 2 nospy. Spakowałam się na jutro i już z łóżka do jutra nie wstaję, chyba że do kibelka.

7 lata 11 miesiąc temu #1051058 przez mavi31
Biorę magnez i nospe Noe jest to ból ciągły teraz jest chwilowo spokój
Chyba poczekam do rana i zobaczymy co będzie
Poprostu dla mnie to inne doświadczenie bo pierwszy poród miałam wywolywany i było całkiem inaczej
A co do układania się tej główki w kanale oznacza to że poród nie bawem czy poprostu może sobie tam tak siedzieć

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051061 przez Megi
Dziewczynki,ale tu się dziś dzieje!

Mavi jak będzie dość silny i regularny to jedź na izbę do szpitala,najwyżej sprawdza i Cię odesla do domu.Nikt nie będzie krzywo patrzył bo to już zaawansowana ciąża

Masuska czop odchodził Honce, a jest w dwupaku :) Czyli jeszcze nie oznacza to porodu

Zubi mąż się dał przekonać i uwierzył,ze fajnie mieć parę Julie i Julka,tym bardziej,ze to córka wybrała

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051062 przez Joanna90
Masuska leż i nic nie rób :kiss:
Mavi ja tez czuję kłucie i ból jakbym miała zakwasy w kroczu i niekiedy dół brzucha jak na okres i lekarz mówił że to główka, bo na USG była bardzo nisko, ale nie wiem czy Ty czujesz to samo co ja... To pewnie róznie bywa ile glówka moze tam siedzieć, mnie tak boli od połowy grudnia i to dzień w dzień i jeszcze Bobas nie wypadł :) ale każda ciąża jest inna więc lepiej oszczędzaj się a jak się bedzie nasilało to zadzwoń do lekarza jutro albo do szpitala jedz...

7 lata 11 miesiąc temu #1051064 przez Justyna_1709
mavi, może to skurcze przepowiadajace. Ja 3 tygodnie przed porodem byłam na izbie, bo miałam skurcze regularne. Od 6 rano do 12. A potem wszystko przeszło. Tyle, że one się nie nasilały i nie były częstsze. Ale skąd mogłam wiedzieć, jakie są porodowe ;) weź prysznic, nospe i odpoczywaj. Ale tak jak piszą dziewczyny, glowka pewnie wstawia się w kanał. A ile czasu od porodu to się dzieje... nie mam pojęcia.. trzymam kciuki, żeby się wyciszyło.

masuska, a może lekarz za bardzo tam gmerał i po prostu to jakieś plamienie. Dobrze, że dostaniesz zastrzyk. Zawsze to dodatkowa ochrona. Oby wszystko jeszcze trochę trwało :)

7 lata 11 miesiąc temu #1051065 przez Agutka
Oj dziewczyny zaczyna się u mnie też po wizycie na wkładkę dziwny brązowy gesty sluz się pojawił ale myślę że jakieś naczynka poszły przecież teraz to wszystko delikatne jest . Mavi tak jak dziewczyny piszą obserwuj a jak do rana nie przejdzie albo się nasili to na izbę jedz .

7 lata 11 miesiąc temu #1051066 przez Agutka
Caly dzień leniwie spała za to teraz daje czadu

7 lata 11 miesiąc temu #1051075 przez Mulian
No dziewczyny zaczyna się tu u nas coraz więcej dziać, oby nie za szybko i szczęśliwie.
Wszystkim spokojnej nocy, ciekawe jak będzie dziś u mnie, zapobiegawczo położę się później.
Agutka u mnie tak samo, od ok 20 szaleje.

7 lata 11 miesiąc temu #1051089 przez Megi
Dzien dobry,
U mnie noc spokojna.Piszcie szybciutko,jak u Was minęła?

7 lata 11 miesiąc temu #1051091 przez mavi31
Hej dziewczyny
Wczoraj wzięłam kąpiel dwie nospy i usnełam choć wstawalam trzy razy jeszcze kilka razy mnie zakulko dziś od rana jest podobnie jadę teraz na pobranie krwi i do szpitala A po drodze zadzwonię do mojego ginekologa zobaczymy co to za klucia
Przepraszam za wczorajszy atak paniki ;)

7 lata 11 miesiąc temu #1051095 przez Mulian
Nie przepraszaj, my tu żyjemy teraz jak jeden organizm, jak się jednej coś dzieje to wszystkie przeżywają.
Daj znać co powiedzieli w szpitalu.
A reszta jak tam?

7 lata 11 miesiąc temu #1051096 przez dodi
Cześć dziewczyny
Oj widzę że.coś się dzieje ... masuska jak tam?
Mavi daj znać co gin powiedział
U mnie ciut lepiej nie mam już gorączki tylko jestem osłabiona i ten kaszel mnie dusi i strasznie się pocę w nocy ale to dobrze może choróbsko se pójdzie

7 lata 11 miesiąc temu #1051097 przez Agutka
Mi nocka minęła super spalam cała noc nie wiem nawet czy siku byłam:) brzuch się obniżył bo dobrze mi się oddycha . Kuba też pierwsza noc bez kaszlu miał od 2 tyg .Teraz pije kawkę ale zaraz zbieramy się bo dziś hybrydy zdejmuje na poród od 4 lat niewidzialam moich naturalnych paznokci :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka