BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1051099 przez Joanna90
Mavi czekamy na wieści :)
U mnie nocka średnio, ciągle budziłam się a rwą kulszową w nodze :blink: ale gdyby nie to to byłoby ok :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1051103 przez Justyna_1709
:) też jestem ciekawa co u dziewczyn...

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051104 przez honka_18
Mavi , Masuska czekam na wieści.

U mnie noc Oki, teraz pobolewa mnie brzuch :whistle: i Kubuś się bardzo mało rusza :( czasami tylko się przeciągnie,czyżby miał już tak malo miejsca ?

7 lata 11 miesiąc temu #1051108 przez Sander
Cześć dziewczyny!
Jednym słowem lutowki się sypia :-P
To czekam na wieści co i jak.
Dodi dobrze ze gorączki nie ma, to zaraz napewno lepiej się czujesz.
Honka moja córcia tez tak ma. Tylko przeciąganie.
Byłam u gina wczoraj, mała waży ok 2700!!! Bardzo dużo przytyła w dwa tygodnie. lekarz mówił ze to możliwe bo mam duży brzuch i ona ledwo się rusza. Mówiłam że mam bardzo ładna bliznę po cc? I pytam lekarza jak się umawiamy na kolejne cc a on nie zauważył ze w ogóle mam bliznę! Jeszcze się pyta kto mi tak ładnie zrobił? A on mi robił - usmialismy się :-P
No wszystko pozamykane. No i Lili ma być większa od Isi, zobaczymy.
Miłego dnia! U nas plucha jest.

7 lata 11 miesiąc temu #1051109 przez Kejt
Hej dziewczyny ale będę miała lektury do czytania z waszych postów, mam nadzieję że szybko ogarnę i będę regularnie zaglądać :)

My do jutra jeszcze w szpitalu bo mała za dużo straciła na wadze.. tak byśmy już dziś wyszli.. wygląda to tak że jest malutka i co prawda przystawia się ładnie do piersi ale max 10 minut i nie ma sily dalej ciągnąć.. i przez to jest głodna i nie chciała spać za bardzo.. pierwsze dni były dla mnie ciężkie.. trochę mnie rzeczywistość przytłoczuła. Od wczoraj się przemogłam i dajemy trochę sztucznego i jest mega poprawa , śpi ładniej,mogę spokojnie zjesc i się wykąpać i od razu mi lepiej. Dziś będę próbować odciąć laktatorem i jej dawać swoje , więc zobaczymy jak tam będzie dalej :) poza karmieniem wszystko jest oki , po cc super prawie jakbym jej nie miała. Jestem w pozytywnym zaskoczeniu, chociaż z tego plus. :)

Wiktoria 25 tc [*]

7 lata 11 miesiąc temu #1051111 przez masuska
Melduje się, jestem już w szpitalu, po obchodzie i badaniu. Zaraz dostane zastrzyk...:( Noc była straszna, młody zasnął z tatkiem w naszej sypialni a ja spalam na jego łóżku i od 2 do 4tej miałam mocne, ale nie regularne skurcze, wzięłam 2 nospy i się uspokoiło. Ale i tak spać nie mogłam:( dziś rano krocze boli mnie tak jakbym potężnego kopniaka dostała:( Gin powiedział ze do terminu nie dotrwam, zobaczymy...

Tyle u mnie. Mavi pisz co po lekarzu.

Honka moze faktycznie nie ma miejsca

Sander to ładnie Lili przybiera :)

Dodi oby to choróbsko cie szybko puściło.

Kejt, jak piszesz, pewnie mala nie ma siły, ale lada moment się wzmocni :)

7 lata 11 miesiąc temu #1051112 przez honka_18
Sander to dużo Lili nadrobiła :woohoo:

Masuska dobrze ze dostaniesz ten steryd będziesz spokojniejsza. A Aleks będzie przygotowany do życia poza brzuszkiem ;)

Kejt miałam tak z Adamem :P jadł po 5 min bo nie miał siły, straszyli szpitalem, ale zaczęłam ściągać mleko i podawać z butli, a mały zacząć przybierać 0,5 kg tygodniowo. Położne się dziwiły ze w domu tak szybko przybiera ( nie przyznałam się ze po chwili cyca podaje butle :P )

7 lata 11 miesiąc temu #1051114 przez Mulian
Kejt no super, że u Was dobrze :)
Masuska dobrze, że jesteś w szpitalu, jakby się coś działo możesz skonsultować i zbadają Cię od razu.
Dodi zdrówka!
Sander to pewnie te długie nogi modelki tyle ważą ;)
Mavi jak u Ciebie?

MI się dziś tryb sprzątania włączył. Zrobiłam zakupy (dużo octu i sody), odkamieniłam pralkę a zaraz biorę się za kolejne sprzęty i porządki.

7 lata 11 miesiąc temu #1051117 przez Joanna90
Masuska trzymaj się jak najdłużej w dwupaku :)
Sander duża dziewczynka :)
Kejt super że wszystko dobrze, najgorsze są początki, potem będzie tylko lepiej :)

7 lata 11 miesiąc temu #1051119 przez mavi31
Dodzownilam się do mojego lekarza uspokoił mnie żebym się nie denerwować że modły może kręci się wkoło własnej osi a może jeszcze mam miejsce to się kręci i układa do porodu leżeć odpoczywać jeśli będę nadal czula się źle jutro od rana jest na oddziale dziś jego żona gdyby czula się gorzej lub miała skurcze mam przyjechać
A jak będzie tak samo to widzimy się w poniedziałek
Pytał o ruchy młodego żeby liczyć
No i jak mnie nie uspokoił to żebym przyjechała
Narazie jest ok mniej kłuję i leżę więc młody chyba też odpoczywa wypina się raz na jakiś czas

7 lata 11 miesiąc temu #1051120 przez mavi31
Kejt cieszę się że dajecie sobie radę napewno tylko będzie lepiej :)
Masmuska trzymam kciuki
Dziewczyny musimy ściskac nogi hihi żeby się w lutym urodziły a nie w styczniu

7 lata 11 miesiąc temu #1051127 przez honka_18
Mavi dobrze ze gin Ciebie uspokoił :cheer:

Mulian Ty sprzątasz, a mnie nosi :blush: nie mogę wylezec na sofie, siedzieć tez mi ciężko :whistle: czuje się tak jak bym miała zaraz 10 km z Artkiem na plecach przebiec :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu #1051136 przez mavi31
Może trochę uspokoił ale ja i tak panikuje hihi dziś jest dużo lepiej kiedy leżę ale to strasznie trudne dla mnie
;)
Ale dla maluszka leżę żeby zacząć 9 m i wtedy już może się rodzic więc do 22 jestem grzeczna potem niech się dzieje co chce

7 lata 11 miesiąc temu #1051137 przez Mulian
Kurcze wkurzyłam się, właśnie do mnie dzwonili z przychodni. Moja gin akurat w końcówce mojej ciąży bierze urlop :angry:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051138 przez Joanna90
Mavi dasz radę, już nie zostało dużo, tylko leż i nie myśl za dużo bo to najgorsze co może być :) trzymam kciuki zeby się uspokoilo wszystko... ja dziś liczyłam i leżę już plackiem 13 tygodni, a 14-ty już leci :woohoo: ale jeszcze troszkę i to mnie pociesza :whistle:

Mulian i co w takim razie, bedziesz miala kogos przydzielonego na zastepstwo czy sama musisz szukac?

Honka ja dziś mam jakiegoś lenia, czuję się bardziej ociężała niż zwykle...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka