BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1051255 przez Inezka
Mavi, mój syn jest duży (7lat ma) i wie, którędy dzidziuś wyjdzie i wie, że będę w szpitalu, w którym on się urodził. Pytał się czy może jechać ze mną do szpitala jak będę rodzić ;) jakiś czas temu był zafascynowany ciałem człowieka, dostał książki i studiował je non stop, potem oglądał ciagle bajki "Było sobie życie" i mówił, że chce zostać lekarzem :cheer: dlatego nawet specjalnie nie musiałam mu tłumaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051258 przez Mulian
Cieszę się, że nie mam tego problemu. Nie wiedzialabym co powiedzieć.

Dziś moja mała jakas leniwa. Rano było ok z moim samopoczuciem i jej ruchami. Ale od jakiegoś czasu jedyne co to takie prezenie się w dole brzucha i żadnych kopniaczkow. A ja nie mam siły i właśnie tak dziwnie czuje brzuch, taki naprezony i wielki. :/

7 lata 11 miesiąc temu #1051262 przez masuska
Czesc Kochane. My się trzymamy w dwupaku, szyja się wstrzymała, ślizu mi odchodził z nitkami krwi, ale od wczoraj go nie widziałam. W czwartek miałam rozwarcie na 2 cm. Zastrzyki dostałam 2 więcej nie będzie, w odstępie 24h.
A na sali mam super dziewczyny, gadamy do 23, a ktg zaczynają nam robić przed 6ta. Jedzenie paskudne, dobrze ze domek mam blisko.
Leżymy do poniedziałku. Lekarze mówią ze w każdej chwili moze się zacząć, ale mi się nie wydaje, bo dolegliwości minęły, czasem tylko krocze czuje.

Ppo usg na pewno chłopak u ma już ważyć 2960g.

7 lata 11 miesiąc temu #1051263 przez mavi31
Oj kochane ucieszyłam się że wszystko mi minęło a os wczoraj wieczorem z powrotem boki boki brzuch i krzyż cała noc nie spalam ledwo żyję wstałam wzięłam prysznic wyrazie w
Jeśli nadal będzie tak samo jadę do szpitala ciągle się waham ale mąż mi mówił że w końcu urodze w domu :)
Boję się jak na złość nie może poczekać do poniedziałku

7 lata 11 miesiąc temu #1051264 przez Mulian
Mavi trzymam kciuki żeby maluch jednak poczekal. U mnie to dziwne uczucie w brzuchu to chyba też takie delikatne skurcze, nie wiem, od czasu do czasu też czuje uklucie jeszcze troche niżej. Może szyjka postanowiła się skrócić w końcu..... No nic leżę i obserwuje co się dzieje.

7 lata 11 miesiąc temu #1051265 przez honka_18
Mavi wspaniałe wieści :laugh: teraz Aleks jest bezpieczny ;) :cheer: tez z Artkiem miałam 2 zastrzyki co 24h ;)

Mavi jedz zbadają Ciebie i może uspokoją

Milan wszystko przed Tobą :P

Ja przez pół nocy miałam dziwne skurcze :( niby bolały tylko trochę, ale wystarczajaco żebym nie mogła zasnąć. To tego Artur się rozchorował, miał wysoką gorączkę i biedny spać nie mógł . Tak więc nogi wiąże na ciasniejszy supelek bo chyba bym za strachu umarła jak bym miał go teraz zostawić z kimkolwiek

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051266 przez honka_18
A i co ok 0.5 h tak dziwnie mnie kóło w "piczy" nie wiem jak to określić, ale jak próbowałam spiąć mięśnie kegla to wyraźnie coś mi przeszkadzało :blink:

Wybaczcie proszę ze tak tu się nad sobą rozczulam i panikuje, to 3 ciąża powinnam wiedzieć to i tamto. Ale we wcześniejszych ciążach tak nie miałam :blush: żadnych bóli, skurczy, kucia z Adamem mi wody odeszły i tyle, a z Arturem góry mogłam przenosić praktycznie do samego porodu. (2,5h przed pojawieniem się Małego na świecie i pełnym rozwarciem usypialam Adama na rękach chodząc z nim )

7 lata 11 miesiąc temu #1051267 przez mavi31
Honka czuje się Wzasadzie tsk samo druga ciąża ale kompletnie inne objawy
Mnie boli jsk na okres plus do tego kłuję tsk jsk mówisz w środku tsk dziwne

7 lata 11 miesiąc temu #1051268 przez honka_18
Mavi te kucie to wydaje mi się ze główka maluszka nam schodzi do kanału, ale to tylko moje przypuszczenia. Mnie brzuch nie boli tylko mam bolesne skurcze. W nocy były co 10 min ale ból za słaby żeby jechać do szpitala :blink:

7 lata 11 miesiąc temu #1051272 przez mavi31
Ja skurczy nie mam tylko boli brzuch i plecy
Dzwoniłam do mojego ginekologa kazał jechać do szpitala jutro rano ma dyżur i stwierdził że pewnie się spotkamy
:(

7 lata 11 miesiąc temu #1051273 przez Joanna90
Dziewczyny widzę że miałyście cieżką noc, trzymajcie się jakoś i zaciskajcie nogi mocno :whistle:

A ja nie wiem czy mam zadzwonic do lekarza i powiedziec mu o tym czopie zeby wiedzial czy nie, maz twierdzi zeby zadzwonic ale w sumie nic innego sie nie dzieje wiec po co panikowac. Skurcze mam ale bezbolesne, wiec to chyba nie porodowe?

A jak jest z tymi sterydami na płucka, jak przyjade na porodowke rodzic to zdaza mi je podac czy to trzeba wczesniej?

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051274 przez honka_18
Mavi spokojnie, pojedziesz, zbadają Cię i będziesz spokojniejsza

Joanna ja z cxopem bym nie dzwoniła, no chyba ze chcesz męża uspokoić (nie ma nic gorszego od panikujacego faceta- bynajmniej mojego)

Skurczy porodowych nie pomylisz z niczym innym :P są regularne i mocno bolą :blink:

A co do sterydów to spokojnie zdążą podać i zadziałają. Na tym etapie ciąży płuca są na tyle rozwinięte ze są zdolne do samodzielnej pracy z tym ze maja utrudnione zadanie wiec sterydy ma im pomóc aby dziecko nie męczył się podczas oddychania.
Moja siostra miała cc w 35t4d sterydy dostała 1,5 h przed ;) ja Adama rodziłam w 36t1d i sterydów nie dostałam, z Artkiem dostałam 2 dawki co 24h w 31t5d urodziłam w 32t2d i lekarz stwierdził że mały ma płuca aż za bardzo rozwinięte i w przeszłości może zostać nurkien :woohoo:
Tak więc nie ma już czym się martwić :P

I znowuż się rozpisałam :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu #1051275 przez Joanna90
Dzieki Honka za uspokojenie , to nie dzwonie i bede sie obsereować :) Wlasnie mąż mi tu panikuje i mnie nakreca caly czas, zaraz sie od niego odizoluje chyba :evil: nie znalam go od tej strony bo zawsze jest racjonalnym czlowiekiem a jestesmy razem 9 lat wiec myslalam ze sie znamy :evil:

7 lata 11 miesiąc temu #1051276 przez honka_18
Joanna tez myślałam że dobrze znam M,( zawsze jest spokojny, opanowany) do puki mi wody nie odeszly z Adamem, później skurcze i krwawienie z Arturem- jego panika była jeszcze gorsza bo za wcześnie. Teraz niby juz jest spokojny bo zagrożenie minęło ale i tak w nocy często się budzi i sprawdza czy brzuch mam miękki i z pracy mi wydzwania co chwila :evil: :whistle:

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051278 przez Megi
Dziewczynki to tylko się cieszyć z opiekunczosci Waszych mężów!
Mój mąż po poprzednim porodzie powiedział,że jakby to mężczyźni mieli rodzić dzieci to gatunek ludzki by wymarł :laugh:

Joanna spokojnie poczekaj z tym dzwonieniem, chyba,ze zacznie się coś dziać

Mavi czekamy na wieści

Coraz więcej na forum będzie strachu bo terminy się zbliżają :)

Ja dziś od 6.00 na nogach-posprzątałam, umylam podłogi,obiad ugotowany i idę zaraz z córka na występy jej do galerii. Szkoły tańca się reklamują i każda ma krótki pokaz :)
Moja Julia wstydliwa i najmłodsza z całej grupy,ale chce iść!zobaczymy B)
Później wpada kumpela i tak to odpoczelam w sobotę :whistle:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka