- Otrzymane podziękowania: 15
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
masuska wracaj do domu skoro wszystko się unormowało maluszek sam zadecyduje kiedy pojawić się na świecie . A niestety urlop lekarza w tak ważnym dla nas momencie każdego by trochę wkurzył
Wczoraj moja znajoma powiedziała mi że jej znajoma drugi poród miała ekspresowy, ledwo zdążyli do szpitala o 22:00 poczuła skurcze, a o 23:40 mała była na świecie ( co ciekawe obie córeczki tej pary są z tego samego dnia ale z dwu letnią różnicą), takiego porodu wszystkim nam życzę ale troszkę się bardziej niepokoje czy ja w tak szybkim czasie zdążyłabym wszystko zorganizować ( opieka dla małej, mąż w domu,dojazd do szpitala .
Ja na razie nie mam żadnych objawów zbliżającego się rozstrzygnięcia, jutro ktg. Gdy rodziłam Natkę byłam mamą zamykającą nasze lutowe 2014 towarzystwo, wkurzałam się strasznie bo wszystkie dziewczyny już miały maluszki a ja czekałam na moje pierwsze dzieciątko. Teraz się cieszę że jestem w miarę na początku
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Z Adamem odeszły mi wody i zaczęły się skurcze co 2 min, 2 dni tak mnie męczyły zanim się rozkręciły
Mulian mojej siostrze lekarz mówił ze przenosi bo w 34tc miała szyjkę na 4 cm, podobno jeszcze tak długiej nie widział. Wszystko szczelnie pozamykane, a w 35t4d wody jej odeszły tak więc nie wiadomo która będzie ostatnią
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
Mulian nie wiadomo która będzie ostatnia, różnie bywa
Ja nie spałam od 2 do 6 w nocy Oczywiście jestem teraz słaba, głowę mam jak globus i czuję się jakbym była po jakiejś całonocnej imprezie, probuje sie zdrzemnąć, ale nie dam rady
Dziewczyny dalej mam te bezbolesne skurcze z zegarkiem w reku co godzine przez około 60-70 sekund, myslicie ze to poprostu macica sobie zwyczajnie cwiczy i to normalne czy moze to znak ze porod coraz blizej? Bo ta regularność mnie zastanawia
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj to i w dzień zgina mnie co chwile w pół przy skurczach bardziej boli kręgosłup niż brzuch no i są nieregularne . Ale sprzątam, gotuje, piore to jest znośnie nie wiem czy przez ruch mniej boli czy przez to ze mam myśli zajęte jak leżę to jest istna masakra.
Siostrunia przed chwila przyniosła mi pościel do kołyski wypraną i wyprasowaną
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joanna ja przespałam całą noc a i tak jestem jakaś otumaniona i śpiąca dziś...może jest niskie ciśnienie....
Ciekawe co u Kejt.
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Honka, ja tam lekarzem nie jestem, ale jak piszesz, że nospa Ci nie działa i dalej masz skurcze to chyba tak Ci się rozkręca poród, co..? ja Cię podziwiam, bo ja już na izbie bym chyba siedziała
Dziewczyny, może mam głupie pytanie, ale co tam... biorę od zeszłego tyg. luteinę dopochwowo, a jutro gin ma mi pobrać wymaz na gbs, to nie przeszkadza jedno z drugim??
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Z luteiną nie pomogę nigdy nie brałam
- Agutka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 9
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
A kiedys jak mial mi pobierac czystosc pochwy a ja wlozylam rano tabletke bo nie pomyslalam ze to moze przeszkadzać i mi nie pobral przez luteine wlasnie i musialam czekac do nastepnej wizyty.
- Inezka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Więc tsk dostaje dwa antybiotyki jednej do pochwowo na tego paciorkowca mimo że nie ma jeszcze wyniku a drugi ogólnopolski ustrojowy
Po za tym kroplowki z magnezem dwa razy dziennie i ktg dwa razy
Szyjka w niezłym stanie ale bez rewelacji
Dziś i jutro napewno nie wyjdę
Dostaje tu nerwicy;(
Jedne co się uspokoilo to ze młodemu już nie skacze tętno
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, w piątek następne ktg, jak wyjdzie dobrze to do szpitala dopiero w poniedziałek pewnie
Honka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.