BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LUTY 2017

7 lata 11 miesiąc temu #1051372 przez Mulian
:) Honka suwaczek jest wg ostatniej miesiączki. Natomiast z usg zawsze lekarka się trzymała terminu 20 lutego więc rzeczywiście te trzy dni różnicy ;) Ale ostatnio mi powiedziała, że będzie po terminie raczej, tak jak podobno u większości pierworódek. Ja tam bym wolała wcześniej, już mam dość tej ciąży :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 11 miesiąc temu #1051373 przez zubi
honka trzymaj się z tymi skurczami ( ja jak zaczęłam coś odczuwać przy pierwszym porodzie to już co 2 minuty i tylko się nasilały ( od 16:00-21:15 były co dwie minuty, nie czułam wcale tych rzadszych.

masuska wracaj do domu skoro wszystko się unormowało :) maluszek sam zadecyduje kiedy pojawić się na świecie :). A niestety urlop lekarza w tak ważnym dla nas momencie każdego by trochę wkurzył :(

Wczoraj moja znajoma powiedziała mi że jej znajoma drugi poród miała ekspresowy, ledwo zdążyli do szpitala o 22:00 poczuła skurcze, a o 23:40 mała była na świecie ( co ciekawe obie córeczki tej pary są z tego samego dnia ale z dwu letnią różnicą), takiego porodu wszystkim nam życzę :) ale troszkę się bardziej niepokoje czy ja w tak szybkim czasie zdążyłabym wszystko zorganizować ( opieka dla małej, mąż w domu,dojazd do szpitala :).

Ja na razie nie mam żadnych objawów zbliżającego się rozstrzygnięcia, jutro ktg. Gdy rodziłam Natkę byłam mamą zamykającą nasze lutowe 2014 towarzystwo, wkurzałam się strasznie bo wszystkie dziewczyny już miały maluszki a ja czekałam na moje pierwsze dzieciątko. Teraz się cieszę że jestem w miarę na początku :)

7 lata 11 miesiąc temu #1051374 przez Mulian

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051378 przez honka_18
Zubi to rzeczywiście ekspresowy poród. Podobno z drugimi tak jest, mój jak juz w końcu się rozkręcił ze skurczy bylejakich do porodowych była 20 a o 22 Artusa był już na świecie. Lekarka co robiła cc mówiła ze naturalnie bym szybciej urodziła :whistle:
Z Adamem odeszły mi wody i zaczęły się skurcze co 2 min, 2 dni tak mnie męczyły zanim się rozkręciły

Mulian mojej siostrze lekarz mówił ze przenosi bo w 34tc miała szyjkę na 4 cm, podobno jeszcze tak długiej nie widział. Wszystko szczelnie pozamykane, a w 35t4d wody jej odeszły :woohoo: tak więc nie wiadomo która będzie ostatnią :P

7 lata 11 miesiąc temu #1051395 przez Joanna90
Honka znowu miałaś ciężką noc, współczuję. Trzymaj się jakoś.

Mulian nie wiadomo która będzie ostatnia, różnie bywa :)

Ja nie spałam od 2 do 6 w nocy :angry: Oczywiście jestem teraz słaba, głowę mam jak globus i czuję się jakbym była po jakiejś całonocnej imprezie, probuje sie zdrzemnąć, ale nie dam rady :evil:

Dziewczyny dalej mam te bezbolesne skurcze z zegarkiem w reku co godzine przez około 60-70 sekund, myslicie ze to poprostu macica sobie zwyczajnie cwiczy i to normalne czy moze to znak ze porod coraz blizej? Bo ta regularność mnie zastanawia :woohoo:

7 lata 11 miesiąc temu #1051397 przez honka_18
Joanna mi lekarz na ostatniej konsultacji mówił ze jak będą co 10 min to żeby po trzecim przyjechać .

Dzisiaj to i w dzień zgina mnie co chwile w pół :blink: przy skurczach bardziej boli kręgosłup niż brzuch :evil: no i są nieregularne . Ale sprzątam, gotuje, piore to jest znośnie nie wiem czy przez ruch mniej boli czy przez to ze mam myśli zajęte :whistle: jak leżę to jest istna masakra.
Siostrunia przed chwila przyniosła mi pościel do kołyski wypraną i wyprasowaną :laugh:

7 lata 11 miesiąc temu #1051398 przez Mulian
Honka ty sobie nie przyspieszasz tą swoją aktywnością dzisiejszą??

Joanna ja przespałam całą noc a i tak jestem jakaś otumaniona i śpiąca dziś...może jest niskie ciśnienie....
Ciekawe co u Kejt.

7 lata 11 miesiąc temu #1051401 przez honka_18
Mulian nie wiem ale jak leżę albo siedzę bo bardziej boli :evil: a tak jak jestem w ruchu to jest znośnie. Nospy nie pomagają, w nocy wzięłam 2 rano kolejne 2 i jak bolało tak boli

7 lata 11 miesiąc temu #1051406 przez Inezka
Justyna, dzięki za info w temacie karmienia piersią. :) Na pewno będę czytać.

Honka, ja tam lekarzem nie jestem, ale jak piszesz, że nospa Ci nie działa i dalej masz skurcze to chyba tak Ci się rozkręca poród, co..? :ohmy: ja Cię podziwiam, bo ja już na izbie bym chyba siedziała :whistle:

Dziewczyny, może mam głupie pytanie, ale co tam... biorę od zeszłego tyg. luteinę dopochwowo, a jutro gin ma mi pobrać wymaz na gbs, to nie przeszkadza jedno z drugim??

7 lata 11 miesiąc temu #1051408 przez honka_18
Inezka na izbę nie jadę bo skurcze są nieregularne i jak narazie za krutkie i za słabe, a mogliby mnie w szpitalu zostawić :evil: nie wytrzymam bezczynnego leżenia w szpitalu z daleka od moich chłopców :blush:
Z luteiną nie pomogę nigdy nie brałam

7 lata 11 miesiąc temu #1051411 przez Agutka
Inezka nie przeszkadza

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051413 przez Joanna90
Inezka ja biore luteine i jak mialam oatatnio wymaz pobierany to lekarz mi mówił zebym wzięła tabletke wieczorem, a rano juz miałam nie brać przed wizytą, ale ja mialam wizyte ok 12, wiec po wizycie sobie zaaplikowałam ta ranna tabletke:)
A kiedys jak mial mi pobierac czystosc pochwy a ja wlozylam rano tabletke bo nie pomyslalam ze to moze przeszkadzać i mi nie pobral przez luteine wlasnie i musialam czekac do nastepnej wizyty.

7 lata 11 miesiąc temu - 7 lata 11 miesiąc temu #1051416 przez Inezka
Agutka, Joanna, dzięki! :) To jutro rano nie wezmę, a wizytę mam na ok. 15.00, potem wieczorem jak zawsze zapodam.

7 lata 11 miesiąc temu #1051418 przez mavi31
Hej dziewczyny
Więc tsk dostaje dwa antybiotyki jednej do pochwowo na tego paciorkowca mimo że nie ma jeszcze wyniku a drugi ogólnopolski ustrojowy
Po za tym kroplowki z magnezem dwa razy dziennie i ktg dwa razy
Szyjka w niezłym stanie ale bez rewelacji
Dziś i jutro napewno nie wyjdę:(
Dostaje tu nerwicy;(
Jedne co się uspokoilo to ze młodemu już nie skacze tętno

7 lata 11 miesiąc temu #1051424 przez Mena
Ja po kolejnym ktg, zapis bardzo dobry, skurcze sie piszą (dosyc bolesne)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
, w piątek następne ktg, jak wyjdzie dobrze to do szpitala dopiero w poniedziałek pewnie :)
Honka
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka