- Otrzymane podziękowania: 12
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LUTY 2017
Mamusie LUTY 2017
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dzięki dziewczyny! Właśnie zależy jaka zmiana, niektóre jak dziecko tylko zapłacze to od razu butla a mówiłam żeby go nie dokarmiać bo mam pokarm. Przyklad byłam sie szybko wykąpać bo spał i jak kończyłam zaczął płakać i koleżanka z sali zawiozła go na noworodki bo nie mogła go uspokoić i mówiła że ja zaraz po niego przyjde że kończe sie kąpać... Byłam po niego za doslownie 3 minuty a kobieta już mu flache zdążyła pocisnąć, a ja tyle czekałam żeby zgłodniał żebym go nakarmiła piersią... Powiedziałam jej o tym a ona że nie wiedziała, myślała że jest głodny ( po 3 minutach pobytu Huberta tam). Ale są też fajne położne, które cały czas pomagają przestawiać, ale on poczuł ze z butli łatwo leci i mu się nie zawsze chce ciągnąć...koniec z tym, dzisiaj bedziemy cały dzień cycac i cycac ile się da. Wczoraj o 23.30 ciągnął przez chyba 30 minut intensywnie... Pierwsza noc nieprzespana, bolał go brzuszek, cały czas ma wzięcia biedaczek, puszcza bąki, odbija mu się i ma czkawkę, zasnelismy z małym o 3.30 i teraz jeszcze Mały śpi a ja już się wyspałam, spałam aż godzinę
Nie wiem czy jak śpi- jest 5.00, ostatnio jadł o 23.30 czy mam go budzić na jedzenie czy czekać jak się obudzi, każdy mówi inaczej...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Joanna90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 12
A jak u Was z maleństwami?
Jak mamusie 2 w 1?
- olcia1989a
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 3
Mam nadzieje ze Maja jednak w przyszly tygodniu sie zdecyduje wyjsc
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15
Joanna też mam różne odczucia co do położnych ze szpitala, niektóre były super ale też się takie fladry trafiały. Są wygodne i wolą nakarmić mm i mieć spokój, a jeśli Ty masz pokarm to powinny wszystko robić żeby on Twoje mleko jadł.
Honka Mogę polecić te kropelki co ja stosuje, może pomoga, biogaia i drugie delicol.
U mnie wczoraj spokojny dzień i noc. Chciałabym żeby mała zawsze taka była grzeczna.
- Justyna_1709
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
Ze mną na sali jest dziewczyna, która od wczoraj od 20 nie odłożyła dziecka nawet na chwilę. Takiego ma ssaka-przytulaka. Podziwiam ją szczerze mówiąc.
Dziewczyny, kiedy minął Wam ten najgorszy ból przy obkurczaniu?
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
Justyna u mnie to 1,5 tyg trwało
U nas w szpitalu się pytają jak kobieta chce karmić jeżeli powie ze piersią to mm dziecku nie dają tylko glukoza wzmacniają ( jak jeszcze nie na pokarmu np po cc) z tym ze dziecko jest cały czas przy matce
U nas noc tragiczna Kuba spał od 20:20 do 22 a tak tylko na rękach. M wrócił przed 1 w nocy po 5 poszedł do pracy wiec chyba cały dzień będę chodzić w piżama bo mały tylko na rękach jest spokojny
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 16
- Megi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Joanna mnie najbardziej bolało okolo tygodnia,teraz już tylko czasem lekko
My też noc ciężka,bo mały od 4.00stwierdzil,ze mu się nie chce spać i do tego mial wzdecia.Córka przyszla do nas i spałam z dwójką,a mąż z boku w pokoju
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 4
Joanna u nas o mm nie ma mowy, tak samo smoczka nie wolno. Nie rozumiem jak to inna mama zaprowadziła twoje dziecko do położnych bo płakał? U nas nikt nie rusza czyis dzieci nawet jak płaczą.
A my mamy problem Kinga wieczorem dostała kataru ma zatkany nos i ciężko oddycha, ale jak śpi to jest ok i piersi tez nie odmawia. Czy macie może pomysł jak jej pomóc i pozbyć się tego zatkany go nosa. Sól średnio pomaga tylko na chwilę, robiliśmy juz inhalacje i nawet jej mleko do nosa w kropla bo niby pomaga ale jak frida ściągam to nic nie ma. Mieliśmy mieć dzisiaj sesje noworodków i musieliśmy przełożyć, boje się ze jej pójdzie na oskrzele
- honka_18
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 67
- Mena
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 8
zubi potwierdzam Aromavtiv jest fajny
Ja miałam wam wrzucic zdj z sesji ale narazie slaby net mam
dodi cudny Szymus
Megi do nas tez Marcel przychodzi w nocy często i wtedy albo ja z Nela ide na jego łóżko albo P. Wedruje na jego łóżko
Justyna trzymam kciuki żebyście jutro wyszli
Mojej Neli cos sie poprzestawialo i spalaby tylko na rekach albo ze mna na łóżku tzn musi mnie czuc bo jak stoje nad lozeczkiem i glaszcze ją po główce to śpi. O ile w nocy nie jest to uciążliwe to w dzien jest ciezko
To ile nas jeszcze w dwupaku zostało?
- mavi31
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mam zapalenie dostaje globulki wszystko wstrzymane do poniedziałku chyba ze sie zacznie samo w co wątpię
Za to dzis po usg okazuje się że waży 3985 więc będą decydować co dalej
Jestem zalamana tym oczekiwaniem a z,drugiej strony cieszę się że mnie tu pilnują
Pozdrawiam
- zubi
- Wylogowany
- budujemy zdania
Kinga ma niedrożny nosek, wczoraj lekarz wysłał nas do szpitala, na izbie nas zbadali - zrobili crp ( które jest ok) i wypuścili do domu. Mamy się inhalować i oczyszczać nosek. Mała strasznie się męczy i ciężko oddycha, a ta cholerna wydzielina nie chce się rozrzedzić .
- dodi
- Autor
- Wylogowany
- budujemy zdania
U mnie dziś kryzys czuję się fatalnie fizycznie i psychicznie jestem strasznie słaba jak mucha nogi mi dziś spuchly jednak lata robią swoje po urodzeniu Adasia to na drugi dzień smigalam a tu ledwo chodzę mam nadzieję że w domu dojdę do siebie
Mam też problem z karmieniem mały się nie najada muszę mu dawać butelkę raz dziennie
Jeszcze u nas na sali zepsuty kaloryfer i nie da się zmniejszyć ogrzewania masakra jak jest ciepło
A jak będzie z małym ok to jutro wyjdziemy bo na razie ma trochę podwyższone crp
Ja już chce wyjść ... Honka fajnie że u was tak szybko wypuszczają można spokojnie dojść do siebie w domu
No to ponarzekałam przepraszam dziewczyny
A co u was?
- Mulian
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 15